הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עם איזה משקלים סיימתם טקסס

The Blast

משתמש משקיע
6,179
6,198
נק' מוניטין:
19,428
6,179
6,198
Home
רציתי לשמוע עם איזה משקלים בכללי סיימתם את טקסס
סקוואט בנץ ודדליפט

אתה מצטט שרשור שבו שאלת אותי וביקשת עזרה, ומתגלגל? אחלה 😃
אז בוא, גם אני אצטט דברים משם ונראה איך ביסט ימשיך לשים לייקים.

עם משקלי הבדיחה שלך אתה מדבר איתי שלא הצלחת להוסיף 5 קילו למוט מדי שבוע בליניארית?
התחלת את ההודעה בבקשת עזרה כי אתה מתאמן בינוני. הצעתי לך לנסות ליניארית ואולי לדלג לטקסס. איפה הבינוניות בדיוק? ואיך בדיוק אתה לועג כבר כמה שרשורים לתוכנית של ביל סטאר, שאולי - רק אולי, נקווה שביסט ירשה לי לפנות לסמכות - מבין קצת יותר ממך באימונים. תחזור ל-SS ותפסיק לזיין את השכל.

אם ביל סטאר אידיוט, מה זה אומר על ריפטו שכתב את זה: Starting Strength | T Nation

Coach Rippetoe: Again, I haven't invented anything in these methods. I've just organized all the stuff I've learned from Bill Starr and lots of other people into an easily managed, easily followed method.

הנה עוד ציטוט שלו לגבי הלינארית בעבר כיצד להתקדם בה

🤣
אני בקושי מצליח להתקדם 600 גרם לצד בלחיצת חזה לא יודע איך הגעת ל2.5
😆
אגב, אני חייב לומר שרק היום שמתי לב שרשמתי לך 2.5 קילו לצד. אני עובד בפאונדים, ורגיל שמוסיפים 2.5 פאונד לצד, רשמתי מתוך הרגל ושכחתי לתרגם לקילוגרמים.

@Beast and cheat לריפטו אין שום שיטה שעונה לקריטריון "מדע" אם כבר גישה הנדסית.
הוא לא המציא שום דבר אבל הוא בהחלט מוכשר מאוד בלהסביר בצורה מילולית ובטקסט ביצוע תרגילי כוח.

היי,
התייחסות קטנה שלי:
עבדתי ss לפני כשנתיים ומשקלי עבודה עלו כל אימון כך שהתוכנית הייתה מאוד יעילה.
לפני כ3 חודשים התחלתי ליניארית - השיקול העיקרי הוא תוכנית לחיטוב בה ניתן להתאמן 3 פעמים בשבוע.

חייב לציין שעבורי התוכנית מושלמת:
ההתקדמות השבועית ממשיכה עד היום (מלבד בנץ).
משקלי עבודה לסט העצים האחרון:
דדליפט 3x190
סקוואט 5x170
בנץ 5x 130 (בשבועיים האחרונים ירד מהותי).

משקלים התחלתיים היו 150, 140, 120 בהתאמה.
זו גם תקופה בה השתפרתי מאוד בטכניקה - לדעתי בזכות העבודה ההדרגתית במשקלי העבודה של התוכנית. זה מאפשר לי ללמד את הגוף והמוח לעבוד נכון.

מ.ג התחלתי 104-105 מ.ג נוכחי 99.

רק מס שאלות:
האם זה טבעי שמשקלי עבודה בדדליפט וסקוואט ממשיכים לעלות אבל נהיה מאוד קשה בלחיצות?
האם ממליצים פה לעבוד ליניארי בחיטוב? עבורי זה מצליח אבל אשמח לתגובות נוספות.

אתה לא חושב שיש כמה עשרות מאמני כוח בעולם שיש להם מתודה והוציאו מתאמנים ומתחרים שאין לך אפילו מושג איך קוראים להם כי הם אף פעם לא פרסמו משהו? מאמנים רוסים, סינים, אירופאיים, מאמנים בקולג׳ים אמריקאים, מאמני הכוח של קבוצות פוטבול?

ריפטו זוכה להכרה והערכה בזכות מה שכתבת אבל הוא מפורסם בגלל שיווק. אלא לא דברים סותרים

בביצה הקטנה שלנו, כמה מכירים את אליהו בהשוואה לכמה מכירים אותך?
וזה כמובן לא מפחית מהידע של אף אחד מכם
לא, אני לא חושב. מתודה באמת עקבית איכותית כל כך זה לא כל כך קל לייצר. ודרך אגב חלקים לא קטנים במתודה הגיעו בזכות אנשים שהגיעו מהסמינרים והפכו למאמנים למשל. זה לא 100% בן אדם אחד. ככה שברמה הזו אני לא מניח שיש למישהו מתודה.
בוודאי שאולי כן, אבל בינתיים לפחות ברשת אין שום דבר שבכלל קרוב לזה.

אתה לא חושב שיש כמה עשרות מאמני כוח בעולם שיש להם מתודה והוציאו מתאמנים ומתחרים שאין לך אפילו מושג איך קוראים להם כי הם אף פעם לא פרסמו משהו? מאמנים רוסים, סינים, אירופאיים, מאמנים בקולג׳ים אמריקאים, מאמני הכוח של קבוצות פוטבול?

ריפטו זוכה להכרה והערכה בזכות מה שכתבת אבל הוא מפורסם בגלל שיווק. אלא לא דברים סותרים

בביצה הקטנה שלנו, כמה מכירים את אליהו בהשוואה לכמה מכירים אותך?
וזה כמובן לא מפחית מהידע של אף אחד מכם

כמה מאמני כוח בעולם כתבו ניתוח של התנועות ברמה הזאת?

ואיזה שיווק בדיוק יש לו?
זה לא נאמר לחובתו.
הוא כותב ספרים, מצלם סרטוני הדרכה, מתחזק אתר אינטרנט מאוד פעיל, מעביר סדנאות למתאמנים והכשרת מאמנים.
אלה לא פעולות שכל מאמן רוצה ויכול לעשות.
ובזכות הדברים האלה הוא מפורסם בהשוואה ללא מעט מאמנים אחרים שמחזיקים gym כזה או אחר.

זה לא נכון. הוא היה מפורסם עוד לפני שהיה לו אתר ואפילו לפני שהוא היה מגיב לשאלות ב strengthmill.
איזו שיטה מדעית?

תתחיל מכאן: Scientific method - Wikipedia, the free encyclopedia

אגב, אני חייב לומר שרק היום שמתי לב שרשמתי לך 2.5 קילו לצד. אני עובד בפאונדים, ורגיל שמוסיפים 2.5 פאונד לצד, רשמתי מתוך הרגל ושכחתי לתרגם לקילוגרמים.
יותר מתקבל על הדעת עכשיו.
פשוט לא הבנתי איך דמות סמכותית מציעה להתקדם ב5 קילוגרם בלחיצת חזה מאימון לאימון אחרי שמסבירים לו שתקועים.
הכוונה לא הייתה שנתחיל להתנגח אחד בשני ותחפש הודעות שלי בשביל לצחוק עליי.
בכל מקרה אני כרגע עושה מתכונת דומה לSS. זה נקרא טקסס-SS.
אימון נפח 4 סטים עם 95% עצימות. 3 סטים עם 95% עצימות בהתאוששות. ורק יום עצימות אחד שמנסה לשבור שיאים ל3 חזרות.
ככה שאני מרוצה מזה ,בניגוד ללינארית האיומה.

אני חושב שכדאי למנוע עומסים מיותרים מהדיסקים.
הטכניקה אצלי בסקוואט והדדליפט היתה גרועה.
מוגבל באימונים בעיקר. כמעט כל עומס על הגב התחתון יוצר לי כאבים ולכן לא עשיתי אפילו בנצ כמה חודשים.
גם סקס בעייתי מהבחינה הזאת.
מה היה גרוע בטכניקה אצלך בסקוואט? ממה שאני זוכר היא הייתה טובה לא?

היי,
התייחסות קטנה שלי:
עבדתי ss לפני כשנתיים ומשקלי עבודה עלו כל אימון כך שהתוכנית הייתה מאוד יעילה.
לפני כ3 חודשים התחלתי ליניארית - השיקול העיקרי הוא תוכנית לחיטוב בה ניתן להתאמן 3 פעמים בשבוע.

חייב לציין שעבורי התוכנית מושלמת:
ההתקדמות השבועית ממשיכה עד היום (מלבד בנץ).
משקלי עבודה לסט העצים האחרון:
דדליפט 3x190
סקוואט 5x170
בנץ 5x 130 (בשבועיים האחרונים ירד מהותי).

משקלים התחלתיים היו 150, 140, 120 בהתאמה.
זו גם תקופה בה השתפרתי מאוד בטכניקה - לדעתי בזכות העבודה ההדרגתית במשקלי העבודה של התוכנית. זה מאפשר לי ללמד את הגוף והמוח לעבוד נכון.

מ.ג התחלתי 104-105 מ.ג נוכחי 99.

רק מס שאלות:
האם זה טבעי שמשקלי עבודה בדדליפט וסקוואט ממשיכים לעלות אבל נהיה מאוד קשה בלחיצות?
האם ממליצים פה לעבוד ליניארי בחיטוב? עבורי זה מצליח אבל אשמח לתגובות נוספות.
טבעי מאוד, סקוואט ודדליפט אלה שני תרגילים שמושפעים ממשקל גוף (אתה מרים את עצמך). ואין בעיה לעבוד לוניארי בחיטוב כל עוד אתה יכול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית