הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב , תזונה, ספורט

• פותח/ת השרשור Danaa
  • פורסם בתאריך

Danaa

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
בוקר טוב,

אני חדשה ואשמח להתייעץ אתכם.
בת 24 , שוקלת 54 ק"ג , גובה 157 ס"מ.

אני מעוניינת לחטב את הגוף, בעיקר את איזור הידיים והבטן.
ברור לי שיש צורך לבצע שינוי תזונתי ולהתאמן על מנת לראות תוצאות.
אני מקפידה ביום יום על תזונה שמבוססת על חלבונים ופחות על פחמימות ומודה שקשה מאוד להתמיד בה.
מכיוון שיש צורך לשלב גם פעילות ספורטיבית, אשמח לקבל תרגילים אפקטיביים שניתן לבצע בבית כי אין לי כרגע זמן להגיע למכון כושר. (אני נמצאת הרבה שעות באוניברסיטה).

תודה מראש.

אני מקפידה ביום יום על תזונה שמבוססת על חלבונים ופחות על פחמימות ומודה שקשה מאוד להתמיד בה.
אם תתני תפריט עם ערכיים סופיים נוכל לעזור לך יותר
כי אין לי כרגע זמן להגיע למכון כושר
שעה, שלוש-ארבע פעמים בשבוע, אין?
יש גבול לאפקטיביות לתרגילים שתוכלי לבצע בבית ללא ציוד מתאים...

• פותח/ת השרשור
אין לי תפריט קבוע.

בד"כ בבוקר אני אוכלת ביצה, לרוב ביצה קשה.
לאחר מכן (כשעה - שעה וחצי) אני אוכלת יוגורט 3%.
לפעמים מוסיפה גם חופן אגוזי מלך \ שקדים.
לקראת הצהריים, אני אוכלת פרי או ירק (תפוח\מלפפון\עגבניות שרי).

בצהריים בדרך כלל הארוחה בשרית - בסביבות 70-100 גרם בשר בכל ארוחה.
תוספת מאוד קטנה של פחמימה, כמה כפות של אורז או פסטה.
מוסיפה גם כאן ירק בדרך כלל.

בערב, אני פחות אוכלת כי ארוחת הצהריים בדרך כלל קצת מאוחרת.
אז לרוב או שייק של פירות יער על בסיס חלב קוקוס או פשוט קפה.

אני אוכל לשלב פעילות אבל כרגע אין לי זמן.
יתכן שבהמשך אצליח להכניס פעמיים בשבוע.

תודה ענקית על העזרה.

https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

https://www.kilogram.co.il/1092/מה-נשים-יודעות-אבל-לא-רוצות-להבין/

https://www.kilogram.co.il/4823/העמסת-פחמימות-למען-איבוד-שומן-מקסימלי/

^לקרוא את אלה קודם כל.
עכשיו, קחי את התפריט שלך ותכניסי אותו למחשבון קלוריות ותראי מה הערכים הסופיים: כמה קלוריות הכנסת, כמה גרם חלבון\שומן\פחמימה את צורכת וכתבי כאן, בנוסף חשבי כמה קלוריות את שורפת ביום.
חשוב שתביני שאת חייבת לשלב פעילות גופנית כלשהי עם החיטוב שלך. ללא פעילות גופנית זה די נועד לכישלון מכיוון שלשרירים השפעה גדולה על האסתטיקה.
יש המון תרגילים של משקל גוף שאת יכולה לבצע, למשל סקוואט, מקבילים, מתח, שכיבות סמיכה, חיפוש bodyweight training בגוגל יוביל אותך לעוד המון תרגילים אחרים. אם יש לך סיבולת גבוהה את יכולה להתייעל - לקחת כמה תרגילים כאלו ביחד לעשות מהם סוג של "מטקון" או אימון סופר מחזורי. העניין הוא שמתישהו משקל גוף מפסיק להיות אפקטיבי לצרכי אסתטיקה כי אין דרך טובה מספיק להגביר עומסים (תנאי הכרחי להתקדם באימונים) חוץ מעוד ועוד נפח לאימון (עוד חזרות ועוד סטים...), יש גבול לכמה נפח ניתן להוסיף אל מול האפקטיביות שלו והיכולת שלך לעמוד בו ללא להיפצע, ולכן כדאי שתפני לעצמך זמן לחדר כושר, שייתן לך אופציה להוסיף עומס גם בצורת משקל. בכל מקרה, בינתיים, עשי מה שביכולתך כדי להתאמן, גם אם זה אומר משקל גוף.

מהניסיון האישי שלי - אחרי שהתאמנתי בבית (עם משקל גוף ועם משקולות) אפשר להגיע לתוצאות יפות אולם עקומת הזמן תהיה ארוכה הרבה יותר מאשר במכון (אחרי פעם אחת במכון הבנתי שבבית אמשיך לחזק רק נק' חלשות אך לא יותר).
גם אם את לומדת, נסי להקדיש לפחות שעה אחת במכון, אם לקום מוקדם יותר בבוקר, או מאוחר יותר בערב לפי דעתי כך תוכלי לראות תוצאות טובות יותר בטווח זמן הקרוב.
עוד דבר שעשיתי, בגלל שיש לי כרגע הרבה זמן פנוי, ישבתי וקראתי המון המון המון על דיאטות לחיטוב, מה לאכול, כמה, מתי, איזה סוגי חלבון יש ומה לצרוך (מלא או לא), עצימות התרגילים בחיטוב, גרעון קלורי, קרדיו בחיטוב וזה רק כרגע מה שעולה לי לראש,
לקחתי קצת מכל דבר והרכבתי תמונה כללית של כל הנ''ל.
בגדול, פחות פחמימות ויותר שומן וחלבון, ממליץ על שמן פשתן (מקור מעולה לאומגה 3, כף מכילה 8 גרם מתוכם 4.5 גרם אומגה 3!)
חלבון אני צורך עד 2 גרם ממשקל גוף, אני שוקל 82 אז עד בערך 164 גרם ליום.
אבל עד עכשיו אני תמיד מנסה דברים חדשים, אני לא אחד שיכול להיצמד לתפריט מסוים או אפילו לתרגילים מסוימים במכון, אני חייב לגוון.

מה את צריכה לעשות?

1. לחשב RMR, יש באינטרנט המון על זה, זו כמות הקלוריות שאת שורפת בתחזוקה שלך.
כמה להחסיר מזה? תלוי בך לדעתי, אחרים כאן יוכלו לענות על זה יותר בהרחבה, אני אישית מחסיר כ20%. יוצא לי 454 קלוריות בדיוק.

2. להרכיב לך תפריט, את לא חייבת לאכול כל יום את אותו הדבר את מוזמנת לשלב, אבל, וזה אבל גדול, אני אישית חתכתי לגמרי כל מה שקשור בסוכר, כן, כל מה שאפשר לחשוב עליו שרק מכיל סוכר, לשתות אך ורק מים, ולא לאכול אוכל מעובד בכלל! (זה מה שאני עושה, את תקחי מה שבא לך).
בסופו של דבר קלוריות שבאות משוקולד וקלוריות שבאות מברוקולי הן אותן קלוריות, השאלה מה הערך התזונתי שאת מקבלת (סידן, סיבים תזונתיים, סוכר וכו'). כמה מהדברים שאני אוכל באופן יומיומי הם : שיבולת שועל, קוטג' 1%, טונה שייק חלבון, ברוקולי (והמון), כרוביות, פלפלים (כל הצבעים), עלים ירוקים (תרד וחסה), חזה עוף ובטטה, מדי פעם גם פירות (כן אני יודע שפלפלים הם פירות מבחינה בוטנית, אבל כולם מתייחסים אליהם כירקות, כמו עגבנייה).

3. להתאמן טוב 😃 ולישון לפחות 7-8 שעות.

בהצלחה!

Back
למעלה תחתית