הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת חזה עליון

פפפפ

משתמש מתחיל
70
1
נק' מוניטין:
1
70
1
שלום לכולם,האם יש תרגיל יותר אפקטיבי לחזה עליון מאשר לחיצת חזה עליונה?

אפשר הסבר למה? לא נשמע לי כל כך הגיוני שזה יותר אפקטיבי לחזה העליון
לחיצת חזה עובדת על כל הסיבים.
חזה עליון מערב סיבים עליוניים עם יותר מעורבות של הטרייספס והכתפיים.

לחיצת חזה עובדת על כל הסיבים.
חזה עליון מערב סיבים עליוניים עם יותר מעורבות של הטרייספס והכתפיים.
ברור לי שבחזה עליון יש יותר מעורבות של הכתף והטרייספס אבל חשבתי שגם יורד בהתאם עומס מהסיבים התחתונים ומאמצע החזה ויש "יותר עבודה" ועומס על החזה העליון

ברור לי שבחזה עליון יש יותר מעורבות של הכתף והטרייספס אבל חשבתי שגם יורד בהתאם עומס מהסיבים התחתונים ומאמצע החזה ויש "יותר עבודה" ועומס על החזה העליון
הסיבה היחידה שיהיה עומס גדול יותר הוא טווח תנועה גדול יותר שבשיפוע עליון מקבלים לרוב בניגוד ללחיצה רגילה.
עם זאת, העומס מתחלק ולא כולו על הפקטורליס מן הסתם.
כך שלרוב המתאמנים, לא הייתי מחפש דרכים לעבוד על הסיבים העליונים בנפרד כי לחיצה רגילה תתן את הגדילה המירבית כאשר העומס מופעל על כל שריר החזה.

הסיבה היחידה שיהיה עומס גדול יותר הוא טווח תנועה גדול יותר שבשיפוע עליון מקבלים לרוב בניגוד ללחיצה רגילה.
עם זאת, העומס מתחלק ולא כולו על הפקטורליס מן הסתם.
כך שלרוב המתאמנים, לא הייתי מחפש דרכים לעבוד על הסיבים העליונים בנפרד כי לחיצה רגילה תתן את הגדילה המירבית כאשר העומס מופעל על כל שריר החזה.
מסכים איתך שבלחיצה רגילה הוא ירוויח גדילה מלאה של כל החזה אבל אם הוא מעוניין לתת דגש על חזה עליון, לחיצה בשיפוע חיובי יכול להיות תרגיל טוב

מסכים איתך שבלחיצה רגילה הוא ירוויח גדילה מלאה של כל החזה אבל אם הוא מעוניין לתת דגש על חזה עליון, לחיצה בשיפוע חיובי יכול להיות תרגיל טוב
רוב המשתמשים בפורום שמחפשים את הדגש, הם במצב שבו ירוויחו יותר מהתמקדות בלחיצה רגילה.
בכללי בשיפוע חיובי זה תרגיל נחמד , אני אישית נפצעתי בו בעבר ולכן לא אוהב אותו.. אבל במינון הנכון הוא לא מזיק מן הסתם.

• פותח/ת השרשור
סליחה שלא ציינתי,אני עושה לחיצת חזה ,לאחר מכן לחיצת חזה עליונה ,ואז אני עושה פרפר בכבלים,אז רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את הלחיצת חזה עליונה בתרגיל אחר? (כמו שאתם רואים אני כבר עושה לחיצת חזה רגילה)
בנוסף רציתי לשאול האם הפציעה שלך בלחיצת חזה עליונה זו פציעה נפוצה?האם לא כדאי לעשות התרגיל?

סליחה שלא ציינתי,אני עושה לחיצת חזה ,לאחר מכן לחיצת חזה עליונה ,ואז אני עושה פרפר בכבלים,אז רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את הלחיצת חזה עליונה בתרגיל אחר? (כמו שאתם רואים אני כבר עושה לחיצת חזה רגילה)
בנוסף רציתי לשאול האם הפציעה שלך בלחיצת חזה עליונה זו פציעה נפוצה?האם לא כדאי לעשות התרגיל?
רוב המשתמשים בפורום שמחפשים את הדגש, הם במצב שבו ירוויחו יותר מהתמקדות בלחיצה רגילה.
בכללי בשיפוע חיובי זה תרגיל נחמד , אני אישית נפצעתי בו בעבר ולכן לא אוהב אותו.. אבל במינון הנכון הוא לא מזיק מן הסתם.
יש תרגילים ששמעתי עליהם שטובים לחזה עליון אבל אני לא ממליץ אם לא ניסיתי או אני לא מבין מספיק בתרגיל

מה שהוא בעצם מנסה להסביר לך זה, שמצב שלך סביר להניח שאתה מתאמן מתחיל/בינוני, אין לך מה לנסות לתת דגש לכל מיני שרירים קטנים וסיבי שרירים מסויימים אתה רק תפגע בהקדמות שלך בתרגילי הבסיס, שברמתך במיוחד, אלו הם התרגילים החשובים ביותר וייספקו לך התקדמות מירבית.

מה שהוא בעצם מנסה להסביר לך זה, שמצב שלך סביר להניח שאתה מתאמן מתחיל/בינוני, אין לך מה לנסות לתת דגש לכל מיני שרירים קטנים וסיבי שרירים מסויימים אתה רק תפגע בהקדמות שלך בתרגילי הבסיס, שברמתך במיוחד, אלו הם התרגילים החשובים ביותר וייספקו לך התקדמות מירבית.
בהנחה והוא באמת מתאמן מתחיל אז אתה צודק 100% אבל כל עוד הוא לא אמר אתה לא יכול לדעת

בהנחה והוא באמת מתאמן מתחיל אז אתה צודק 100% אבל כל עוד הוא לא אמר אתה לא יכול לדעת

סביר להניח שמתאמן מתקדם או אחד שקורא לעצמו כזה, עבר מספיק צורות וסגנונות אימון והוא יודע טוב מאוד מה עובד על הגוף שלו, ולא ישאל שאלות כאלה.

אבל לך תדע אולי אני טועה.

אני אישית לא עושה את זה כי זה עושה לי כאבים בכתף , מעדיף לחיצה עם דאמבלס בשיפוע חיובי (גם ככה הטרייספס שלי דומיננטיים ולא מורגשים בשום לחיצה או מעקבים אותה)

על סמך מה אתה מבסס את שתי הטענות האלו?
טווח תנועה? אתה טוען שטווח התנועה זהה?
בלחיצה בשיפוע הראש הארוך של הטרייספס פעיל יותר בעיקר בגלל שהאחיזה היא צרה יותר לרוב.
אלא אם אתה לוחץ באחיזה רחבה?
מה שנראה לי כמעט בלתי אפשרי בגלל המעורבות של הדלתות הקדמיות.

טווח תנועה? אתה טוען שטווח התנועה זהה?
בלחיצה בשיפוע הראש הארוך של הטרייספס פעיל יותר בעיקר בגלל שהאחיזה היא צרה יותר לרוב.
אלא אם אתה לוחץ באחיזה רחבה?
מה שנראה לי כמעט בלתי אפשרי בגלל המעורבות של הדלתות הקדמיות.
לא טענתי דבר, שאלתי שאלה. אבל אני באמת לא מבין למה טווח התנועה גדול יותר.
אז אין שום קשר לשיפוע, אלא רק לרוחב האחיזה, שלאו דווקא משתנה.

יש חזה עליון כמו שיש בייספס תחתון
אני לא מסכים עם מה שאתה אומר, אם היית אומר שאין דבר כזה חזה תחתון הייתי מסכים אבל החזה מתחלק לשתי "ראשים"/חלקים או איך שתרצה לקרוא
לזה וזה לא משהו מומצא שיש חזה עליון ואת השאר החזה

pec-anatomy.jpg
pectoralis-major-strain.jpg

אז אין שום קשר לשיפוע
אני לא מסכים עם מה שאתה אומר, אם היית אומר שאין דבר כזה חזה תחתון הייתי מסכים אבל החזה מתחלק לשתי "ראשים"/חלקים או איך שתרצה לקרוא
לזה וזה לא משהו מומצא שיש חזה עליון ואת השאר החזה

צפה בקובץ המצורף 36429 צפה בקובץ המצורף 36430
מדובר בשריר אחד בשם pactoralis major.
בדיוק כמו שאין בטן תחתונה ועליונה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית