הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון "שריר המתרגל לתרגיל מסוים" ושאר שאלות.

• פותח/ת השרשור ababw
  • פורסם בתאריך

ababw

משתמש מתחיל
130
8
נק' מוניטין:
11
130
8
אהלן. יש לי כמה שאלות שנועדו להסיר כל ספק שיש לי לגבי נושאים מסויימים עליהם שמעתי רבות בחדר כושר.

1. האם יש הבדל משמעותי בין "ספיגה איטית" ל"ספיגה מהירה" של חלבון? כמה קריטי זה?
2. קראתי מספר מאמרים בנושא, אך אם יש חידוש אשמח לשמוע. "חלון ההזדמנויות" של צריכת החלבון. הולכים לפיו או שבעינכם העניין כלל לא נכון?
3. האם כמו שנוהגים מאמנים לטעון בחדר הכושר, אם מבצעים תרגיל מסוים זמן רב, השריר עלול "להתרגל אליו" והשפעתו של התרגיל על הגוף תקטן?
4. האם יש דרך לעלות "מסה נקיה"? אם כן, האם מדובר בצריכה שונה של אוכל או שמא מדובר בעניין גנטי בלבד?
5. האם באמת קשה לפתח את התאומים משאר השרירים בגוף? מדוע בילדרים מתלוננים כלכך על השריר הזה? האם בידוד של השריר הזה יביא תוצאות? האם סקוואט ודדליפט עוזרים או שאין קשר?

המטרה של שאלות אלו הן לא כדי להבין שיש תשובה ברורה. להיפך, אני שומע יותר מדי אנשים דנים בנושאים האלו ואני אשמח לתשובה חד משמעית, או להפך, לשמוע כמה צדדים לכל עניין.

אודה לכל מי שיענה.

נערך לאחרונה:
אהלן. יש לי כמה שאלות שנועדו להסיר כל ספק שיש לי לגבי נושאים מסויימים עליהם שמעתי רבות בחדר כושר.

1. האם יש הבדל משמעותי בין "ספיגה איטית" ל"ספיגה מהירה" של חלבון? כמה קריטי זה?לא קריטי ולא מעניין בטח שלא אותך.
2. קראתי מספר מאמרים בנושא, אך אם יש חידוש אשמח לשמוע. "חלון ההזדמנויות" של צריכת החלבון. הולכים לפיו או שבעינכם העניין כלל לא נכון?לא.
3. האם כמו שנוהגים מאמנים לטעון בחדר הכושר, אם מבצעים תרגיל מסוים זמן רב, השריר עלול "להתרגל אליו" והשפעתו של התרגיל על הגוף תקטן?לא,אבל ניתן לגוון מעט עם תרגילי העזר כדי לעבוד על חלקים שונים בשריר, תרגילי הבסיס צריכים להישאר תמיד.
4. האם יש דרך לעלות "מסה נקיה"? אם כן, האם מדובר בצריכה שונה של אוכל או שמא מדובר בעניין גנטי בלבד?כל מסה כלומר אכילה במאזן קלורי חיובי תביא איתה עלייה בשומן, כמה?! זה כבר תלוי בתפריט.
מסה נקייה הכוונה בדרכ לתפריט מוקפד בלי פלוס קלורי גדול.

5. האם באמת קשה לפתח את התאומים משאר השרירים בגוף? מדוע בילדרים מתלוננים כלכך על השריר הזה? האם בידוד של השריר הזה יביא תוצאות? האם סקוואט ודדליפט עוזרים או שאין קשר?
א.הרבה קשור בגנטיקה,יש אנשים שרק מבצעים הליכות כל חייהם ויש להם תאומים בגודל הראש שלי.
ב.כי הם בילדרים והם שואפים לאסטתיקה ברמות הכי גבוהות.
ג.לא.
ד.עוזרים יותר מכל תרגיל מבודד לתאומים שאתה יכול למצוא.

המטרה של שאלות אלו הן לא כדי להבין שיש תשובה ברורה. להיפך, אני שומע יותר מדי אנשים דנים בנושאים האלו ואני אשמח לתשובה חד משמעית, או להפך, לשמוע כמה צדדים לכל עניין.

אודה לכל מי שיענה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית