הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות בנוגע לחיטוב

• פותח/ת השרשור Tal123
  • פורסם בתאריך

Tal123

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי, קוראים לי טל ואני בן 17.
הגובה שלי הוא 1.78 והמשקל 58.
הנתונים אולי לא משקפים את זה אבל אני לא ממש רזה ויש לי אחוז שומן גבוה יחסית (לא יודע כמה הוא בדיוק אבל).
קראתי פה בנוגע לחיטוב ומסה, ואני חושב שעדיף לעשות חיטוב כי אני לא רוצה להעלות עוד שומן. האם זה אפשרי להתחטב במשקל שלי או שבכל זאת עדיף קודם מסה?

קראתי פה בנוגע לחיטוב ומסה, ואני חושב שעדיף לעשות חיטוב כי אני לא רוצה להעלות עוד שומן. האם זה אפשרי להתחטב במשקל שלי או שבכל זאת עדיף קודם מסה?
רוב הסיכויים שעדיף מסה.

זה יעזור מאוד אם תעלה תמונה שנוכל להעריך כמה אחוז שומן אתה ולעזור יותר.

אבל על משקל כזה אני לא רואה סיבה שבעולם לחטב

לדעתי עדיף מסה

גם אם יש מה לחטב ברגע שתתחיל זה יראה יותר גרוע כי אין לך הרבה מסת שריר

תתחיל מסה , תצבור שריר ומשם תתקדם

כמו שהומלץ כאן בצדק כדאי במשקל גוף שלך להתחיל תהליך מאסה.
חשוב להבין שבמצב שאין מאסת שריר(אפילו שהמשקל לא גבוה) הגוף נראה שונה מאוד מאדם באחוז שומן זהה או אפילו יותר גבוה עם מאסת שריר(שיכול להראות חטוב יותר)

בנוסף כשתעלה במאסת שריר יהיה גם קל יותר לרדת באחוזי שומן מאוחר יותר

• פותח/ת השרשור
רוב הסיכויים שעדיף מסה.

זה יעזור מאוד אם תעלה תמונה שנוכל להעריך כמה אחוז שומן אתה ולעזור יותר.

אבל על משקל כזה אני לא רואה סיבה שבעולם לחטב

לדעתי עדיף מסה

גם אם יש מה לחטב ברגע שתתחיל זה יראה יותר גרוע כי אין לך הרבה מסת שריר

תתחיל מסה , תצבור שריר ומשם תתקדם

כמו שהומלץ כאן בצדק כדאי במשקל גוף שלך להתחיל תהליך מאסה.
חשוב להבין שבמצב שאין מאסת שריר(אפילו שהמשקל לא גבוה) הגוף נראה שונה מאוד מאדם באחוז שומן זהה או אפילו יותר גבוה עם מאסת שריר(שיכול להראות חטוב יותר)

בנוסף כשתעלה במאסת שריר יהיה גם קל יותר לרדת באחוזי שומן מאוחר יותר

קודם כל תודה על העזרה!
אוקיי אני אתחיל מסה, אבל עד איזה משקל בערך?
המטרה שלי (בינתיים לפחות) היא לא להיות ממש גדול אלא רק חטוב.. חודשיים מסה בשביל זה זה מספיק?

חודשיים מסה זה מעט מאוד. תעשה מסה עד שתראה שצברת כמות מסת שריר שמספקת אותך

• פותח/ת השרשור
חודשיים מסה זה מעט מאוד. תעשה מסה עד שתראה שצברת כמות מסת שריר שמספקת אותך

אשמח אם תוכל לענות לי על עוד כמה שאלות:
1. אני די בטוח שיש לי ג'ינו, הבנתי שחייב ניתוח כדי להיפטר מזה.. אפשרי לעשות אותו אחרי המסה או שצריך לפני?
2. בנוגע לתוכנית אימונים, אני כנראה אעשה SS אבל מהקריאה פה הבנתי שטכניקה לא נכונה עלולה לגרום לפציעות. את הטכניקה אני אמור ללמוד באינטרנט או בחדר כושר? פשוט בחיים לא הייתי בחדר כושר ואני רוצה להבין איך זה עובד לפני שאלך לשם.
3. לדעתך אם אני אעלה עד 70-75 קילו זה סבבה? וכמה זמן זה ייקח בערך אם אהיה בפלוס של 400-500?

1. אני די בטוח שיש לי ג'ינו, הבנתי שחייב ניתוח כדי להיפטר מזה.. אפשרי לעשות אותו אחרי המסה או שצריך לפני?
לא כזה בקיא בענייני ג'ינו אבל אני לא רואה שום סיבה שאי אפשר לעשות אחרי המסה. ולפני שאתה עושה ניתוח תוודא אם יש לך באמת ג'ינו ולא "די בטוח"
2. בנוגע לתוכנית אימונים, אני כנראה אעשה SS אבל מהקריאה פה הבנתי שטכניקה לא נכונה עלולה לגרום לפציעות. את הטכניקה אני אמור ללמוד באינטרנט או בחדר כושר? פשוט בחיים לא הייתי בחדר כושר ואני רוצה להבין איך זה עובד לפני שאלך לשם.
טכניקה לא נכונה עלולה לגרום לפציעות בכל תכנית ובכל תרגיל.
בחדר כושר יש מדריכים. הבעיה שרוב המדריכים לא ילמדו אותך לבצע את תרגילי הבסיס (שאלה התרגילים שעליהם בנויה SS). תלמד מסרטונים, תבצע, תצלם את עצמך ותעלה לפורום לביקורת. או תיקח מאמן אישי, אבל אחד שבאמת יודע ללמד את תרגילי הבסיס (יש כמה טובים מאוד כאן בפורום אם תרצה).
3. לדעתך אם אני אעלה עד 70-75 קילו זה סבבה? וכמה זמן זה ייקח בערך אם אהיה בפלוס של 400-500?
קשה לי להגיד אם זה סבבה או לא. אם תהיה באמת בפלוס של 500 (כלומר לא בהכרח לפי מה שהנוסחה אומרת אלא לאכול 500 יותר ממה שאתה שורף בפועל שזה לפעמים יכול להיות שונה) אז אתה אמור לעלות בערך חצי קילו בשבוע. כלומר לעלות 12-17 קילו אמור לקחת לך 24-34 שבועות.

Back
למעלה תחתית