ייעוץ גב תחתון נתפס.

• פותח/ת השרשור MarkoV
  • פורסם בתאריך

MarkoV

משתמש מתחיל
77
8
נק' מוניטין:
8
77
8
שלום, רציתי להתייעץ איתכם על משהו, מתאמן SS, ועשיתי את אחת הטעויות הגדולות שיצא לי לעשות.
בכל מקרה יום שני היה לי אימון ויום במחרת אז היה שיעור ספורט בבית ספר ושיחקנו כדורגל.
בגלל שאני נמצא באירופה והמזג אוויר פה הרבה יותר קר מהארץ ( עכשיו בסביבות הממוצע 5-15 מעלות), אחרי ששיחקנו כדורגל נתפס לי הגב תחתון לא משהו רציני.
יום למחרת הכאב הוקל ב80% וחשבתי שאני יכול להתאמן כרגיל, הלכתי להתאמן כרגיל והעלתי משקל כרגיל, לאחר 3 סטים הרגשתי את הגב תחתון עדיין תפוס, ניסיתי להכנס לדדליפט קל מאוד והגב היה ממש תפוס החלטתי להפסיק את האימון וללכת לבית.
בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת: מנוחה של כמה ימים ושמירה על גירעון קלורי חיובי ולאחר מכן אפשר לחזור לאימון כרגיל? האם כאשר אני חוזר לאימון לעלות משקל כרגיל גם בדד וגם בסקוואט או עדיף להשאר על אותו משקל.
העם יש משהו שיכול לזרז את התהליך?
אשמח לתשובה, תודה.

האם אתה מרגיש מוגבל בתנועה?
גירעון קלורי מתון ומנוחה קצרה בהחלט יכולה לעזור.. מצד שני גם אי עשייה זה לא הדבר הכי טוב תלוי בסוג הפציעה.
הזרמת דם ע"י עבודה במשקל גוף למספר חזרות רב יכול לעזור.

• פותח/ת השרשור
אין הגבלה בתנועה, אבל כן יש תנועות שאני מרגיש את השריר כואב מאוד.
הדבר שאני הכי לא מבין זה דווקא באימון השריר לא תפוס וגם לא אחריו אבל שאני עושה פעילות ממש קלה כמו ריצה או משהו דווקא במצבים האלו הגב נתפס. העם יש אפשרות בגלל מזג אוויר קר? או שאין הקשר בין שניהם.

• פותח/ת השרשור
הקפצה:
בכל מקרה לפני קרוב לשבוע בזמן ריצה נתפס לי הגב תחתון.
עכשיו חשבתי שתוך כמה ימים זה יעבור בנתיים הכאב עבר קרוב ל80 אחוז.
אך עדיין אני שם לב שעם אני עושה מתיחה (מתכופף, מותח את הגב תחתון, עדיין מרגישים איזשהוא כאב( שכחתי לציין שרוב הכאב הוא בצד שמאל של הגב תחתון)
עכשיו אני חושב שהבעיה שאני לא נותן מספיק זמן מנוחה יכול להיות? למה אני מחכה יומיים שלוש מרגיש שהגב קצת עבר אני נכנס לאימון ואז אני מחזיר את עצמי לאותו מקום.
מה כדי לעשות, להפסיק לגמרי את האימונים לכמה זמן, להמשיך להתאמן או להמשיך להתאמן בעצימות נמוכה.
אשמח לתשובה.

לדעתי לפני שאתה נכנס לאימון תעשה חימום לגב, אם הכאב באמת כזה שאתה חושש להרים כבד אז בימים הקרובים תעשה על 60% משקל(אלא אם כן גם עם משקל נמוך הוא כואב) עד שלגמרי הגב ישתחרר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית