הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון לואי סימונס ושיטת ווסטסייד ברבל

Idan Golani

משתמש משקיע
2,694
1,160
נק' מוניטין:
8,412
2,694
1,160
שאלה שרציתי את האמת כבר לשאול כאן די המון זמן ולא יצא לי עדיין...מה היא דעתכם על לואי סימוניס באופן כללי? מצד אחד אני מתרשם ממי שמכונה כ"הסנדק של פאוורליפטינג" מאמן עם סופר המון ידע שאכן יודע לעשות את עבודתו, הביא המון מהשיטה הסובייטית למערב ויש לו לא מעט מתאמנים חזקים אשר גם מחזיק את המכון עם הליפטרים החזקים ביותר בעולם, ומצד שני, כולנו יודעים איך נראה הסקוואטים שכל מי שמתאמן תחת חסותו, מתרברב שהמתאמנים שלו לוקחים את כולם בתחרות סקוואטים, הוא גם לא מעט פעמים מתנגח ואוהב להמעיט בערכם של משקולנים או כל מי שמבצע סקוואט עמוק, טען כמה וכמה פעמים שמשקולנים לא יודעים לבצע סקוואט והרבה מהם לא חזקים מספיק לבצע בוקס סקוואט תקין, ירכיים שלהם חלשות מדי וכו...
הנה אחד מהסרטונים שהוא מסביר את מה שאמרתי לגבי מרימי משקולות והעליונות של סקוואט בפיסוק רחב מאוד:
אם יש כאן פרט לא נכון שרשמתי תרגישו חופשי לתקן.
הנושא הועלה כדי לשמוע את דעתכם ומה אתם חושבים על לואי סימונס ובכללי על המטודיקה של מה שהוא מטיף

כולנו יודעים איך נראה הסקוואטים שכל מי שמתאמן תחת חסותו

כי כל מי שמתאמן תחת חסותו הוא מתחרה גם במולטי פליי והחליפה מגבילה לך גם ככה את הטווח תנועה כל מה שהוא עושה זה לקצר אותו עוד קצת עם עמידה רחבה אני לא רואה בעיה בסקוואטים שלו או של המתאמנים שלו, זה כמו שאנשים מIPF יגידו על אנדריי מלאניצב שהסקוואט שלו נראה רע

לגבי השיטה שלו, אני פחות אוהב אותה כיוון שWESTSIDE טהור מרגיש לי כמו רשימת מכולת, יש להם שיאים לכל גובה ראק בסקוואט, לכל גובה של הBOX, ל10 סוגי בנץ שונים, ל15 סוגי דדליפט שונים
אתה יכול לפגוש בן אדם לשאול אותו מה הPR שלו בדדליפט הוא יגיד לך שהוא לא נגע בדלליפט חצי שנה. מרגיש לי קצת תמוהה אם אתה אדם שמתכוון להתחרות כי התחרות היא לא מי עושה בוקס סקוואט מגובה הראק ב3 נמוך מהגובה הרגיל שלך עם גומיות שמקשות בנעילה ועצירה על הבוקס ל3 וחצי שניות, אבל מצד שני יש לזה את היתרונות של זה

ממליץ לראות את הסרטון הזה הוא מאוד נחמד

בעזהי"ת

אפשר לאהוב את לואי סימונס ופילוסופיית הווסטסייד שלו, אפשר שלא, אבל אי אפשר להתעלם ממקוריות החשיבה שלו, המבוססת על כמות אדירה של ידע בתורת האימון ומדעי האדם. אם תנסה להבין את לואי סימונס, הרי שגם אם לא תסכים עם המסקנות הספציפיות שלו, אתה תבין משמעותית יותר טוב את אשר אתה עושה.

וכמובן: נחמד מאוד שהוא חושב מאז האייטיז, שגיר פאוורליפטינג הוא אבולוציית הדור הבא, אבל לעזאזל: היה הרבה יותר נחמד לראות אותו משנס מותניים תרתי משמע, על רואו-פאוורליפטינג.

• פותח/ת השרשור
כי כל מי שמתאמן תחת חסותו הוא מתחרה גם במולטי פליי והחליפה מגבילה לך גם ככה את הטווח תנועה כל מה שהוא עושה זה לקצר אותו עוד קצת עם עמידה רחבה אני לא רואה בעיה בסקוואטים שלו או של המתאמנים שלו, זה כמו שאנשים מIPF יגידו על אנדריי מלאניצב שהסקוואט שלו נראה רע

לגבי השיטה שלו, אני פחות אוהב אותה כיוון שWESTSIDE טהור מרגיש לי כמו רשימת מכולת, יש להם שיאים לכל גובה ראק בסקוואט, לכל גובה של הBOX, ל10 סוגי בנץ שונים, ל15 סוגי דדליפט שונים
אתה יכול לפגוש בן אדם לשאול אותו מה הPR שלו בדדליפט הוא יגיד לך שהוא לא נגע בדלליפט חצי שנה. מרגיש לי קצת תמוהה אם אתה אדם שמתכוון להתחרות כי התחרות היא לא מי עושה בוקס סקוואט מגובה הראק ב3 נמוך מהגובה הרגיל שלך עם גומיות שמקשות בנעילה ועצירה על הבוקס ל3 וחצי שניות, אבל מצד שני יש לזה את היתרונות של זה

ממליץ לראות את הסרטון הזה הוא מאוד נחמד

היה משפט שמארק בל אמר: "אם אתה רוצה לדאוג שכל פעם תשבור שיא אישי חדש, פשוט תבצע הרמה שלעולם לא עשית" כנראה שזה תקף לאנשי ווסטסייד ברבל חח
אתה בעצם אומר שכל הציוד שהם שמים על עצמם מקור הסיבה לאיך הסקוואט שלהם נראה? היה מאמר בT-Nation אם אני לא טועה שסימונס טען שגם ליפטרים שמתחרים RAW יכולים להפיק מהשיטה שלו, אני גם לא ממש רואה איך אבל יכול להיות.
בעזהי"ת

אפשר לאהוב את לואי סימונס ופילוסופיית הווסטסייד שלו, אפשר שלא, אבל אי אפשר להתעלם ממקוריות החשיבה שלו, המבוססת על כמות אדירה של ידע בתורת האימון ומדעי האדם. אם תנסה להבין את לואי סימונס, הרי שגם אם לא תסכים עם המסקנות הספציפיות שלו, אתה תבין משמעותית יותר טוב את אשר אתה עושה.

וכמובן: נחמד מאוד שהוא חושב מאז האייטיז, שגיר פאוורליפטינג הוא אבולוציית הדור הבא, אבל לעזאזל: היה הרבה יותר נחמד לראות אותו משנס מותניים תרתי משמע, על רואו-פאוורליפטינג.

זה בדיוק מה שאני מרגיש, יש לי מן love-hate relationship עם לואי, מצד אחד ידע מטורף והמון נסיון חיים, אפשר לומר מהפכה בתחום האימונים עם מה שהוא הביא למערב, תענוג לשמוע אותו, מצד שני קצת קשה לעכל את כל מה שהוא מטיף לגביו, ובהמון מקרים זה לא באמת עובד על כולם.

היה משפט שמארק בל אמר: "אם אתה רוצה לדאוג שכל פעם תשבור שיא אישי חדש, פשוט תבצע הרמה שלעולם לא עשית" כנראה שזה תקף לאנשי ווסטסייד ברבל חח
אתה בעצם אומר שכל הציוד שהם שמים על עצמם מקור הסיבה לאיך הסקוואט שלהם נראה? היה מאמר בT-Nation אם אני לא טועה שסימונס טען שגם ליפטרים שמתחרים RAW יכולים להפיק מהשיטה שלו, אני גם לא ממש רואה איך אבל יכול להיות.

אפשר להפיק המון מהשיטה שלו
השיטה שלו זה לעבוד על נקודות חלשות בגלל הציוד
בחליפה בנץ לדגומא הכוח האלסטי נותן לך את הבאונס שאתה יוצא מהחזה ומקל עליך שם אבל בנעילה אין משהו שכלכך תומך בך
לכן תראה אבל בווסטייד תרגילים כמו BOARD PRESS בגדלים שונים כדי להעמיס משקל גבוה יותר מהבנץ הרגיל שלך ולעבוד על הטרייספ שהם אחראים על הנעילה
כנל דדליפט מהגבהה אותו עיקרון כמו הבנץ
או גומיות בסקוואט כי זה מעמיס עוד משקל בנעילה (לדגומא בתחתית המוט ישקול 200 ובנעילה 350)
כמובן שהשיטות שלו יעבדו למתאמנים RAW כי אם הנקודה החלשה שלך זה הניעה בבנץ ותעבוד בBOARD PRESS אתה תחזק את הטרייספ ותצליח לשפר את הנעילה
אבל כמו בסרטון ששלחתי למעלה צ'אד ומייק מדברים על משהו שנקרא SPESPICTY (ישלי שגיאת כתיב אני יודע)
שזה כמה אתה מתאמן כמו שאתה אמור, אם אתה מתחרה RAW POWERLIFTING בסקוואט בנץ ודד תעשה סקוואט בנץ ודד
אתה לא מתחרה בBOARD PRESS כמו שכאלה שמתחרים עם מולטי-פלי מתחרים (טכנית הם עושים בנץ אבל רוב ההשקעה שלהם זה בנעילה כי החליפה מורידה מהם הרבה עומס ביציאה מהחזה) ככה שנראה לי בשביל מתאמן שמתחרה RAW השיטה של סימונס לא תועיל
כמובן שברמה הגבוהה לעבוד על נקודות חלשות עם תרגילים ספציפיים זה מאוד יועיל אבל יש אופציות יותר טובות למתאמן RAW
ותוכניות הרבה יותר טובות שיכולות לעזור לקדם אנשים

@eyalmazuz לגבי הסרטון שפרסמת אני חושב שיצא לי לראות אותו קצת, יש שמה קטע ספציפי שעליי לשים לב אליו?

אין משהו מיוחד פשוט זה סרטון שמסביר פחות או יותר את היתרונות של הווסטסייד וגם את החסרונות עם התעמקות בנושא
פשוט תראה את כולו

• פותח/ת השרשור
סבבה, בזמני החופשי אני אסתכל
מה דעתך לגבי כל ההתנגחות שלו נגד משקולנים? חוץ מזה שזה קצת מצחיק לשמוע אותו מתבדח עליהם חח אבל יש שחר בטענות שלו נגדם? נכון שזה אינדיבידואלי למטרות ועיקרון הספציפיות, אך הטענה שהמשקולנים החזקים ביותר קורסים תחת בוקס סקוואט עקב ירך חלש וכו....

• פותח/ת השרשור
אילו שיטות וידע סובייטי סופר סודי לואי הביא?

dynamic effort? זה לא עובד. מה עוד?

שאלה שרציתי את האמת כבר לשאול כאן די המון זמן ולא יצא לי עדיין...מה היא דעתכם על לואי סימוניס באופן כללי? מצד אחד אני מתרשם ממי שמכונה כ"הסנדק של פאוורליפטינג" מאמן עם סופר המון ידע שאכן יודע לעשות את עבודתו, הביא המון מהשיטה הסובייטית למערב ויש לו לא מעט מתאמנים חזקים אשר גם מחזיק את המכון עם הליפטרים החזקים ביותר בעולם, ומצד שני, כולנו יודעים איך נראה הסקוואטים שכל מי שמתאמן תחת חסותו, מתרברב שהמתאמנים שלו לוקחים את כולם בתחרות סקוואטים, הוא גם לא מעט פעמים מתנגח ואוהב להמעיט בערכם של משקולנים או כל מי שמבצע סקוואט עמוק, טען כמה וכמה פעמים שמשקולנים לא יודעים לבצע סקוואט והרבה מהם לא חזקים מספיק לבצע בוקס סקוואט תקין, ירכיים שלהם חלשות מדי וכו...
הנה אחד מהסרטונים שהוא מסביר את מה שאמרתי לגבי מרימי משקולות והעליונות של סקוואט בפיסוק רחב מאוד:
אם יש כאן פרט לא נכון שרשמתי תרגישו חופשי לתקן.
הנושא הועלה כדי לשמוע את דעתכם ומה אתם חושבים על לואי סימונס ובכללי על המטודיקה של מה שהוא מטיף

אני לא מבין. יש פה טענה, שאלה, או שבאת לספר סיפור? למי אכפת אם לואי אומר שהמתאמנים שלו הכי חזקים, כשבפועל זה לא נכון?

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין. יש פה טענה, שאלה, או שבאת לספר סיפור? למי אכפת אם לואי אומר שהמתאמנים שלו הכי חזקים, כשבפועל זה לא נכון?

רק אתה לא הבנת, כל השאר כן.
שאלתי על מטודיקה של שיטת האימונים שלו

ציטוט שלך:

״מאמן עם סופר המון ידע שאכן יודע לעשות את עבודתו, הביא המון מהשיטה הסובייטית למערב ויש לו לא מעט מתאמנים חזקים אשר גם מחזיק את המכון עם הליפטרים החזקים ביותר בעולם״

הוא לא מחזיק מכון עם הליפטרים הכי חזקים בעולם. מה השיטה הסובייטית שהוא הביא למערב?

ציטוט שלך:

״מאמן עם סופר המון ידע שאכן יודע לעשות את עבודתו, הביא המון מהשיטה הסובייטית למערב ויש לו לא מעט מתאמנים חזקים אשר גם מחזיק את המכון עם הליפטרים החזקים ביותר בעולם״

הוא לא מחזיק מכון עם הליפטרים הכי חזקים בעולם. מה השיטה הסובייטית שהוא הביא למערב?

אולי תביא לי אתה שיטה סובייטית לשפר את הפרס?😆

• פותח/ת השרשור
ציטוט שלך:

חזקים בסטנדרטים שהוא מציב להם, לא טענתי שזה המצב הנכון, אני בכל אופן לא בעד האיך שכולם מבצעים שמה סקוואטים, אלא אם כן כפי שכבר אמרו כאן קודם, זה עומד ביעדים שלהם.
לא מעט מאמרים יצא לי לקרוא שאומנם לא מתאמנים לפי השיטה שלו אבל דוגלים בה ואכן אומרים שזה המכון החזק ביותר בעולם, שוב, אני לא בא לקבוע אם זה כן נכון או לא נכון, נושא הדיון הועלה כדי שאתם תעשירו לי את הידע בכך, עד כמה הדברים שבו הוא אומר נכונים או לא. לגבי המאמן בעל סופר ידע, זה לפחות ממה שהתרשמתי כששמעתי אותו נותן הרצאות, שהוא לפחות חלקית יודע על מה הוא מדבר, לעומת ריפטו שאני בוודאות מסכים עם כל מה שהוא אומר, אצל לואי תמיד יש לי ספקות לכן הועלה השרשור הזה כדי לנסות לאמת מה סליחה על הביטוי "חרטא" ממה שהוא אומר ומה נכון, לפחות לליפטרים שמתאמנים RAW
אז הDynamic Effort לא באמת השיטה הסובייטית כפי שהוא טוען? ולא מטודיקה שלא היה לפניכן בארה"ב עד שהוא הביא אותה לשמה?
על כל אופן קיבלתי את התשובה שלי בגדול על מי הבן אדם ומה עומד מאחוריו מהתגובות שהועלו כאן.

לואי סימונס לא רלוונטי לPL של היום.
הוא לא לוקח חלק בשום תחרות רלוונטית (התחרויות שכל הגדולים של היום מתחרים בהן) ועדיין תקוע בתחרויות שלא שוות צפייה.

בנוסף כל שיטת הDE שלו לא יותר טובה מעוד נפח נורמלי.
West of Westside - Juggernaut

Why Speed Work Doesn't Work - Juggernaut

לואי סימונס לא רלוונטי לPL של היום.
הוא לא לוקח חלק בשום תחרות רלוונטית (התחרויות שכל הגדולים של היום מתחרים בהן) ועדיין תקוע בתחרויות שלא שוות צפייה.

בנוסף כל שיטת הDE שלו לא יותר טובה מעוד נפח נורמלי.
West of Westside - Juggernaut

Why Speed Work Doesn't Work - Juggernaut
בריאן שו עושה ספיד וורק והולך לו לא רע גם ברואו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית