דיון מסיכת חמצן, יעיל או לא?

Assaf123

משתמש מתחיל
26
14
נק' מוניטין:
164
26
14
elevation training mask
האם קיים ביסוס מדעי כלשהו לתופעה הדי מוזרה הזאת? מהמעט שקראתי, אין לזה שום יעילות. אשמח אם תאירו את עיניי.
@White Walker -תייג את מי שצריך בבקשה

שום יעילות, אלא אם אתה משלב איפו ועירויי דם עצמיים.
אבל יש דרכים יותר יעילות להרוג את עצמך.

בדרך כלל המקום היחידי שתראה אנשים משתמשים בזה זה ב gym fails. גימיק שיווקי. בלי קשר ללכת עם זה גורם לך להראות כמו אהבל.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.
הייתי שמח לדעת מהו העיקרון הפיזיולוגי שעומד מאחורי ההבטחות השיווקיות של יוצרי המסיכה? (אפילו שזה לא באמת יעיל)
מה המסיכה מתיימרת לעשות?

תודה לכולם.
הייתי שמח לדעת מהו העיקרון הפיזיולוגי שעומד מאחורי ההבטחות השיווקיות של יוצרי המסיכה? (אפילו שזה לא באמת יעיל)
מה המסיכה מתיימרת לעשות?
המסכה מתיימרת לדמות מצב שבו אתה נמצא במקום גבוה ששם יענו יש חוסר חמצן. בתכלס היא סתם מקשה עליך לנשום ותאמין לי זה הדבר האחרון שאתה רוצה שיקרה בזמן אימוני כוח. פשוט לא תורם בכלום חוץ מחור בארנק.

הרעיון הוא להתאמן בסביבה שהחמצן דליל יותר, לא לחנוק את עצמך.
בשביל זה אתה יכול להתאמן גם עם חבל על הצוואר, או בקיצור קשקוש.

קראתי על זה פעם. זה אמור לדמות סביבה דלילה בחמצן(כמו מקום גבוה) אבל זה לא ממש עובד ככה.
בסביבה דלילה בחמצן יש דילול בחמצן. בדיוק כמו שזה נשמע, כלומר אחוזי החמצן באוטיר שאתה נושם נמוכים מאשר בסביבה רגילה(בגובה הים). זה גורם לתהליך של ריבוי כדוריות דם אדומות.
לעומת זאת המסיכה פשוט גורמת לך להתאמץ יותר בשאיפת האוויר לריאות כי היא פשוט חוסמת, אבל בכל שאיפה (שנעשית בקושי רב יותר) אתה מכניס את אותו הרכב, אותו אחוז חמצן, כמו ללא המסיכה.
מה שקורה שהתהליך לא באמת מתרחש ואתה רק מטיש את הריאות ומשיג הרבה פחות תוצאות באימון.

• פותח/ת השרשור
ואז גם איכות האימון נפגמת....זאת אומרת שבעקיפין לא רק שזה לא יעיל זה אפילו פוגע בהתקדמות 😕😱

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית