הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה עם התחלת SS במצבי וטכניקת סקוואט גרועה...

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
רקע כללי וחפירה קטנה:

אני מתאמן כ-3 שנים, תמיד עבדתי בתוכנית של:
AB שלוש פעמים בשבוע
או
ABC שלוש פעמים בשבוע

התחלתי במשקל 38 קילו, הגעתי ל-55 ונתקעתי שם במשך הרבה מאוד זמן כי הייתי נעול על עצמי גם מבחינה פסיכולוגית לא לעלות במשקל (חליתי באנורקסיה), עד שהחלטתי ב- 4 חודשים האחרונים לקחת את הסיפור יותר ברצינות כי יש לי את היידע לגבי אימונים ותזונה, פשוט לא יישמתי. עליתי ל-65 (עדיין תוכנית ABC) ב-4 חודשים האחרונים. היום אני 61 בגלל שהתגייסתי.
בכללי העלייה מ-55 ל-65 ב-4 חודשים אני יודע שהיא די גדולה, לא ראיתי הרבה עלייה בשומן האמת, אבל גם לא בשריר (נשמע די מפגר, אבל זו האמת) ומבחינתי לא הייתי מרוצה למרות שהעלייה הייתה מכובדת ושוב, לא ראיתי כמעט עלייה בשומן...

מבחינת תזונה אין לי בעיה, אני כבר מכיר את כל הסיפור, הקטע הוא שאני רגיל כבר 3 שנים ללכת ולהתאמן כשעה וחצי ולקרוע לעצמי את הצורה עם בערך 7-8 תרגילים לכל שריר שבכל תרגיל 3-4 סטים, שזה יוצא המון.(ואני יודע שזו טעות גדולה ממזמן).

בכל מקרה, בגלל שאני רואה שהעלייה במשקל פשוט לא הגיונית ואני לא רואה שיפור בכוח (בכלל) גם כשאני עולה במשקל, ולא שינוי גדול בגוף, רציתי לעבור לתוכנית SS, הקטע שמטריד אותי - התוכנית נורא קטנה ולכן צריך לקרוע תתחת בכל תרגיל ותרגיל, והסקוואט שלי פשוט גרוע, ניסיתי לעבוד על יציבות והרבה מתיחות אבל משום מה משהו אצלי דפוק ואני יודע שהטכניקה גרועה ואי אפשר להוציא ממנה את המקסימום, ולכן אולי התוכנית בכלל לא תיתן תוצאות טובות יותר.

רציתי לשמוע את דעתכם האם כדאי לנסות בכל זאת, אם יש עוד דרכים לנסות לשפר את הסקוואט או אולי יש תוכנית אחרת שבה אין תלות גדולה בתרגיל ואז כן אוכל לגדול קצת יותר.

תודה !

רק תן לי להבין, באיזה גיל שקלת 38 קילו? או שאתה מדבר על משקלי עבודה? ולא הבנתי בכלל את הבעיה שלך עם הסקוואט או עם SS. והתכנית לא "קטנה", היא מכילה תרגילים מורכבים במקום מפוצלים ולכן אין צורך בטמטום כמו שראגס וכ'ו.

בקיצור מה אתה רוצה? לך תעשה SS. יש לך בעיה ספציפית עם הסקוואט? תקרא את הפרק על הסקוואט בספר, תצפה בכל הסרטונים של ריפטו ותצלם את עצמך עושה סקוואט ותעלה לפה.

אה ותאכל. 65 קילו זה תת משקל.

• פותח/ת השרשור
יש לי איזהשהיא בעיה עם הגב ובגללה משהו פשוט חוסם אותי מלעשות אותו נכון, אבל מבין את הביצוע שלו, קראתי עליו, ראיתי המון סירטונים, אבל לא מצליח לעשות אותו נכון.

שקלתי 38 בגיל 16

ואו, 38 בגיל 16...

בכל מקרה, תבדוק שאתה מקפיד על הדברים הבאים:
- עמידה נכונה
- מאפשר לברכיים ללכת קדימה ולאחר מכן דוחף אותן לצדדים
- משקל על העקבים
- מרים את המרפקים (דוחף את המוט חזק כלפי הגוף: גורם להרמת כלוב בית החזה)

אלו דגשים קטנים, אם ראית את הסירטונים וקראת את הפרק בספר אני מתאר לעצמי שהקפדה עליהם במשקלים תת-מקסימליים יסדרו לך את הבעיות.

דבר ראשון אחי מגיע לך מחיאות כפיים גבר!
מ-38, מצב של אנורקסיה הגעת ל65 שזה נקרא מצב טוב יחסית, גבר אתה ההוכחה שפיתוח גוף ובכלל הספורט הזה לא רק בשביל אנשים עם שריטה לגדל שרירים אלה גם אנשים שרוצים לצאת ממצבי מחלה כמו אנורקסיה ויש עוד המון (גם ניוון שרירים ביניהם וכו').
דבר שני ה-SS באמת תעזור לך, אתה לא חייב לדעת איך לבצע עוד לפני שהתחלת את ה-SS המטרה של התכנית הזו היא הכרה של המתאמן המתחיל בתרגילים המורכבים, אתה תכיר את התרגילים, אתה תלמד איך לבצע אותם נכון (תקח מאמן לידך שאתה סומך עליו תגיד לו שיראה לך איך עושים סקוואט, דדליפט בנט בנץ' ופרס ואם הוא אומר לך אל תעשה את התרגילים האלה זה מסוכן דפוק לו את המוט בראש) וגם אתה תעלה לאט לאט במשקל פשוט תאכל,תישן תתאמן חזק ובעצם זה כל הסיפור!
בהצלחה!

יש לי איזהשהיא בעיה עם הגב ובגללה משהו פשוט חוסם אותי מלעשות אותו נכון, אבל מבין את הביצוע שלו, קראתי עליו, ראיתי המון סירטונים, אבל לא מצליח לעשות אותו נכון.

שקלתי 38 בגיל 16

מה הבעיה שיש לך בגב? תפרט כדי שנוכל לעזור לך במקום לקבוע אקסיומות ש"זהו אני לא יכול לעשות סקוואט". תצלם את עצמך עושה סקוואט ותעלה לפורום בכדי שנוכל לכוון אותך ולתקן.

• פותח/ת השרשור
The Sun, בד"כ אני מנסה להקפיד על כל מה שאמרת, ומנסה להיות כמה שיותר יציב, קשה לי להסביר איפה הבעיה בתרגיל, אבל כשאני מבצע את התרגיל ויורד, יש איזהשהיא נקודה שהיא הבעיה-שבה אני פשוט עוצר ומרגיש שאני לא יכול לרדת יותר, ואם ארד יותר, פשוט אפול קדימה (זה פחות או יותר התיאור של הבעיה).

אני אנסה בכל זאת לשפר את המצב חבר'ס, אנסה להשיג סירטונים גם בשביל לקבל עצות, תודה!

וכדרך אגב - כן המכון כושר זה מה שהוציא אותי מהבעיה, למזלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית