דיון דדליפט - מסוכן או לא

ivar the boneless

משתמש מתחיל
248
36
נק' מוניטין:
16
248
36
ביקשתי מהמדריך בחדר הכושר ללמד אותי כיצד לבצע דדליפט , הוא אמר לי שהוא מאוד לא ממליץ על התרגיל הזה , על פי דבריו מה שהוא אומר שהתועלת שהתרגיל הזה מביא לא קריטית , ושהיא לא שווה את הסיכון שנלקח בעת הביצוע , לפי דבריו הוא המליץ לי לבצע את התרגיל הזה לזוקפי הגב :
Hyperextensions (Back Extensions) Exercise Guide and Video
ולרגליים הוא הוא אמר לי לבצע לג פרס , וכך בעצם אני מפצה על כך שאני לא מבצע את תרגיל הדדליפט והגוף מתפתח באותה המידה , לפי דבריו הטכניקה בדדליפט יכולה להיות נכונה ב99 אחוז ועדיין לגרום לפציעה ולפריצת דיסק .

מה דעתכם על דבריו ? , ומה אתם מציעים לי לעשות ?

מציעים לך לקרוא קצת בפורום ולהבין שזה לא נכון.
הוא לא מעוניין לקחת אחריות עליך ולכן לא ממליץ על תרגילים מסוג זה.
דדליפט הוא תרגיל מצויין שמערב מסת שריר גדולה ובונה כח בצורה הטובה ביותר. (אחרי סקוואט)

המדריך פשוט ציטט את מה שלימדו אותו בקורס. ״דדליפט זה תרגיל למתקדמים״ וקשקושים בסגנון.

ביקשתי מהמדריך בחדר הכושר ללמד אותי כיצד לבצע דדליפט , הוא אמר לי שהוא מאוד לא ממליץ על התרגיל הזה , על פי דבריו מה שהוא אומר שהתועלת שהתרגיל הזה מביא לא קריטית
תרגיל מעולה. אסור לוותר על דדליפט. יכול להיות שמדריך לא המליץ- כי אין לא כוח להסביר לך...זה קצת יותר מסובך מלהסביר על תרגיל של יד קדמית או אחורית.
היית לוקח אימון אישי.

העיצה הכי רלוונטית כרגע תהיה לא ללמוד דדליפט באמצעות מדריך שלא ממליץ על התרגיל.
תברר אם יש במכון שלך מישהו שכן יודע ומוכן להראות לך.

תרגיל מעולה. אסור לוותר על דדליפט. יכול להיות שמדריך לא המליץ- כי אין לא כוח להסביר לך...זה קצת יותר מסובך מלהסביר על תרגיל של יד קדמית או אחורית.
היית לוקח אימון אישי.

העיצה הכי רלוונטית כרגע תהיה לא ללמוד דדליפט באמצעות מדריך שלא ממליץ על התרגיל.
תברר אם יש במכון שלך מישהו שכן יודע ומוכן להראות לך.

לא חושב שזה תרגיל שאי אפשר ללמוד לבד.

ביקשתי מהמדריך בחדר הכושר ללמד אותי כיצד לבצע דדליפט , הוא אמר לי שהוא מאוד לא ממליץ על התרגיל הזה , על פי דבריו מה שהוא אומר שהתועלת שהתרגיל הזה מביא לא קריטית , ושהיא לא שווה את הסיכון שנלקח בעת הביצוע , לפי דבריו הוא המליץ לי לבצע את התרגיל הזה לזוקפי הגב :
Hyperextensions (Back Extensions) Exercise Guide and Video
ולרגליים הוא הוא אמר לי לבצע לג פרס , וכך בעצם אני מפצה על כך שאני לא מבצע את תרגיל הדדליפט והגוף מתפתח באותה המידה , לפי דבריו הטכניקה בדדליפט יכולה להיות נכונה ב99 אחוז ועדיין לגרום לפציעה ולפריצת דיסק .

מה דעתכם על דבריו ? , ומה אתם מציעים לי לעשות ?
עוד כוכב מבית היוצר של וינגייט...

לא הכללתי , אני נגד הכללות אבל כמו שדובר כבר רבות הרוב המכריע שם לא ימליץ על דדליפט וכן ימליץ על סקוואט בסמית
זאת בדיחה בינינו, לא התכוונתי שיצאת לא בסדר או משהו 😃

פחות ווינגייט, יותר מדריך שבור זין שאין לו כוח להתפתח וללמוד יותר ממה שלימדו אותו בקורס המזורז הזה...ויותר מזה אין לו כוח להשקיע במתאמן שמשקיע את מיטב כספו כדי לשפר את גופו ובריאותו.

פחות ווינגייט, יותר מדריך שבור זין שאין לו כוח להתפתח וללמוד יותר ממה שלימדו אותו בקורס המזורז הזה...ויותר מזה אין לו כוח להשקיע במתאמן שמשקיע את מיטב כספו כדי לשפר את גופו ובריאותו.
לפני כמה שנים כשעשיתי דדליפט איזה מישהו אמר לי משהו די דומה, וזה לא היה מדריך שבוז אלא מתאמן רגיל שרצה כביכול "לעזור" לי. כששאלתי אותו מאיפה יש לו ידע בנושא הוא אמר שהוא עשה קורס בוינגייט.
פעם באתי למאמן ושאלתי אותו אם הוא יודע ללמד פאוורקלין
הוא כמובן שאל מה זה פאוורקלין
כש @Savo עשה קלינים וסנאצ'ים במכון בטכניון בא אליי אחד המדריכים ושאל אותי בשקט "מה זה התנועות האלה שהוא עושה? בשביל מה זה?"

פעם באתי למאמן ושאלתי אותו אם הוא יודע ללמד פאוורקלין
הוא כמובן שאל מה זה פאוורקלין
רוצה ללמוד פאוורקלין? מה אתה עושה בחדר כושר? לך לחוג של הרמת משקולות. או תרשם למועדות קרוספיט. תלמד שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית