הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חרדה לקראת התואר

סוס

משתמש מתחיל
101
12
נק' מוניטין:
12
101
12
אני מתכנן ללכת שנה הבאה (אוק' 17) ללמוד הנדסת תעשייה וניהול/הנדסת מערכות מידע באונ' בן גוריון בבאר שבע. לאחרונה התחילו לי קצת פחדים והזיות לגבי התואר. הרבה אנשים מפחידים ואומרים שזה תואר קשה ועמוס והרבה נושרים במהלכו , ואני מתחיל לפחד ממה שהולך להיות צפוי לי במהלך התואר. גם מהפן הלימודי: אין לי כ''כ רקע בתכנות ואני לא יודע כיצד אני יסתדר עם זה,וגם יש לי בעיות קשה וריכוז ואני חייב ריטלין כדי לשבת ללמוד וגם זה לא תמיד עוזר. וגם בגלל דברים אחרים כמו למשל: לשכור דירה עם שותף. זה נראה לי קצת מוזר לגור עם מישהו שאני לא מכיר פתאום ,רחוק מהבית. אז בזמן האחרון חשבתי אולי ללכת למכללה שקרובה לי לבית וזהו לוותר מראש על אוניברסיטה,אך כידוע גם למהלך הזה יהיו חסרונות בולטים מאוד בהמשך... אני יודע שאני נשמע קצת הזוי אבל בזמן האחרון אני חושב על זה הרבה ומתחיל להלחץ מזה ממש ,כולל ירדה חדה בתאבון ובמצב רוח וחרדה לגורל שלי שמתקרב ובא...למישהו יצא לחוות מה שאני מדבר עליו? איך אני אוכל להתמודד עם זה?

קודם כל, לפני שאתה נכנס לאקדמיה, יעזור ללמוד איך כותבים פועל בגוף ראשון בעתיד.
אני לא יודע כיצד אני אסתדר עם זה

יש לך עוד יותר משנה שלמה. במקום להילחץ אתה יכול להתחיל לעשות דברים שיקדמו אותך בכיוון ויעזרו לך, כמו ללמוד על נושאי התואר, לדבר עם אנשים שלומדים ולקרוא את הסילבוס.
אין לך מה להילחץ אם אתה בטוח שזה הכיוון שאתה רוצה. גם אם יהיה קשה ובמקרה הגרוע ביותר תפרוש מהתואר, תמצא כיוון אחר.
אם אתה רוצה מראש ללמוד במכללה, זו גם אפשרות, אבל אני לא בטוח שזה יהיה קל יותר. גם אם כן, אם מראש תלך למכללה לא תדע את התשובה לשאלה הזו, כך שזה לא רלוונטי.
לגבי בעיות הקשב והריכוז, אני מציע שתתחיל ללמוד באופן עצמאי נושאים שמעניינים אותך. קריאת ספרים יכולה להיות דרך טובה למצוא שיטות להתמודדות עם הבעיה. בנוסף, הייתי מציע לנסות להפסיק את התלות בריטלין אם זה אפשרי. אין לזה שום השפעה בריאותית חיובית ולתלות את ההצלחה שלך בלמידה בסם יכול להיות בעייתי. אני כמובן לא מכיר את המצב שלך ואולי זה נשמע כאילו אני שופט אותך, אבל זו רק ההצעה שלי.

לגבי מגורים עם שותף, גם בנושא הזה בירורים בנושא יכולים לעזור להפיג את המתח. אתה יכול לחפש מידע אודות מגורים במעונות, כך שתגור עם חברים מהלימודים או לחפש אנשים שמתכננים ללמוד בבן גוריון באר שבע ומחפשים שותף. בכל מקרה, זה לא יהיה שונה בהרבה מצבא.
עוד דבר שיעזור להפיג את המתח בנושא הוא להתחיל לדאוג לעצמך ולא להסתמך על ההורים גם כשאתה עוד בבית. לבשל, לנקות ולכבס לעצמך יכין אותך למגורים רחוקים מהבית, כך שזה ידאיג אותך פחות.

מעבר לזה, נשמע שניהול לחץ הוא בעיה עבורך לפי מה שאתה מתאר. אני מאמין שההרצאה הבאה יכולה לעזור לך בהתמודדות עם לחץ או לפחות לתת לך פרספקטיבה שונה ורציונלית יותר בהתמודדות עם לחץ:

אתה תתרגל מהר. כל בנאדם שבוחר להתעסק בלימודים אקדמיים עובר את זה. אתה לא הראשון ולא האחרון ומיליוני אנשים חיים עם הבעיות האלה מדי יום בכל העולם. זה ממש לא משהו מיוחד ואין פה מקום להתרגש. תחשוב שיש גם הרבה כאלה שגם לומדים לתואר וגם מקימים משפחה ומגדלים ילדים וגם עובדים בו זמנית כדי שיהיה להם מה לאכול. עכשיו המצב שלך נשמע יותר טוב לא?

כמה נקודות:
1. אם יש לך את תנאי הקבלה לתואר אמורה להיות לך גם היכולת לסיים אותו, זה לא אומר שזה קל אבל אפשרי. אחוזי הכשל לא גבוהים, אפילו 20% זה מספר מאוד גבוה.
2. מגורים מחוץ לבית בהחלט יכולים להיות אתגר, אבל תעשה פיילוט, תשכור דירה לחודש, סע לחו"ל או כל דבר אחר שיכריח אותך להסתדר לבד.
בנוסף עם קצת מאמץ תוכל למצוא שותפים טובים
3. בחרדה אפשר לטפל, אין סיבה לחשוש מטיפול פסיכולוגי. בכל אוניברסיטה יש יחידה שמטרתה לעזור לסטודנטים. אני נעזרתי בהם לסדנא לחרדת בחינות.
בהצלחה!

יש לך עוד יותר משנה שלמה. במקום להילחץ אתה יכול להתחיל לעשות דברים שיקדמו אותך בכיוון ויעזרו לך, כמו ללמוד על נושאי התואר, לדבר עם אנשים שלומדים ולקרוא את הסילבוס.
אין לך מה להילחץ אם אתה בטוח שזה הכיוון שאתה רוצה. גם אם יהיה קשה ובמקרה הגרוע ביותר תפרוש מהתואר, תמצא כיוון אחר.
אם אתה רוצה מראש ללמוד במכללה, זו גם אפשרות, אבל אני לא בטוח שזה יהיה קל יותר. גם אם כן, אם מראש תלך למכללה לא תדע את התשובה לשאלה הזו, כך שזה לא רלוונטי.
לגבי בעיות הקשב והריכוז, אני מציע שתתחיל ללמוד באופן עצמאי נושאים שמעניינים אותך. קריאת ספרים יכולה להיות דרך טובה למצוא שיטות להתמודדות עם הבעיה. בנוסף, הייתי מציע לנסות להפסיק את התלות בריטלין אם זה אפשרי. אין לזה שום השפעה בריאותית חיובית ולתלות את ההצלחה שלך בלמידה בסם יכול להיות בעייתי. אני כמובן לא מכיר את המצב שלך ואולי זה נשמע כאילו אני שופט אותך, אבל זו רק ההצעה שלי.

לגבי מגורים עם שותף, גם בנושא הזה בירורים בנושא יכולים לעזור להפיג את המתח. אתה יכול לחפש מידע אודות מגורים במעונות, כך שתגור עם חברים מהלימודים או לחפש אנשים שמתכננים ללמוד בבן גוריון באר שבע ומחפשים שותף. בכל מקרה, זה לא יהיה שונה בהרבה מצבא.
עוד דבר שיעזור להפיג את המתח בנושא הוא להתחיל לדאוג לעצמך ולא להסתמך על ההורים גם כשאתה עוד בבית. לבשל, לנקות ולכבס לעצמך יכין אותך למגורים רחוקים מהבית, כך שזה ידאיג אותך פחות.

מעבר לזה, נשמע שניהול לחץ הוא בעיה עבורך לפי מה שאתה מתאר. אני מאמין שההרצאה הבאה יכולה לעזור לך בהתמודדות עם לחץ או לפחות לתת לך פרספקטיבה שונה ורציונלית יותר בהתמודדות עם לחץ:

ראיתי את הסרטון , נחמד מאוד רק שאלה - איך זה הגיוני שאפשר לעבוד על הגוף להאמין שהלחץ לא מזיק ? הרי אתה בתוך ליבך אתה יודע שזה מזיק אז איך אתה יכול בעצם לעבוד על עצמך שזה לא מזיק ובכך להיפגע פחות מנזקי הלחץ נפשי ?

• פותח/ת השרשור

תודה רבה על התגובה המושקעת ועל הסרטון אצפה בו מאוחר יותר. וכן אני כבר מכין בבית הכול בעצמי מאוכל ועד כביסה זו לא הבעיה..יותר הפחד מההסתגלות לרמות קושי ובדידות אולי שעוד לא הכרתי..
תודה 😃
כמה נקודות:
1. אם יש לך את תנאי הקבלה לתואר אמורה להיות לך גם היכולת לסיים אותו, זה לא אומר שזה קל אבל אפשרי. אחוזי הכשל לא גבוהים, אפילו 20% זה מספר מאוד גבוה.
2. מגורים מחוץ לבית בהחלט יכולים להיות אתגר, אבל תעשה פיילוט, תשכור דירה לחודש, סע לחו"ל או כל דבר אחר שיכריח אותך להסתדר לבד.
בנוסף עם קצת מאמץ תוכל למצוא שותפים טובים
3. בחרדה אפשר לטפל, אין סיבה לחשוש מטיפול פסיכולוגי. בכל אוניברסיטה יש יחידה שמטרתה לעזור לסטודנטים. אני נעזרתי בהם לסדנא לחרדת בחינות.
בהצלחה!
תודה רבה. בהחלט מרגיע לשמוע זאת. תנאי קבלה מתאימים יש לי,אך אני מפחד ממדיניות הסינון שידועה באוניברסיטה הזו..אנשים מדברים על כך ששחדו''א זה ברמה של 27 יח''ל מתמטיקה (מבחינת סרגל קושי)ואני התקשתי יחסית ב 5 ..אז אני לא יודע כיצד אתמודד בעתיד עם הקורס הזה ועם קורסים נוספים בתכנות וכ'ו,לגבי יעוץ פסיכולוגי -לא ידעתי שקיים דבר כזה. אבדוק את זה,תודה רבה !
אתה תתרגל מהר. כל בנאדם שבוחר להתעסק בלימודים אקדמיים עובר את זה. אתה לא הראשון ולא האחרון ומיליוני אנשים חיים עם הבעיות האלה מדי יום בכל העולם. זה ממש לא משהו מיוחד ואין פה מקום להתרגש. תחשוב שיש גם הרבה כאלה שגם לומדים לתואר וגם מקימים משפחה ומגדלים ילדים וגם עובדים בו זמנית כדי שיהיה להם מה לאכול. עכשיו המצב שלך נשמע יותר טוב לא?
תודה על ההרגעה,כן אתה צודק אחד הדברים הכי חשובים זה לזכור לקחת דברים בפרופורציה נכונה ומתאימה . אני בהחלט מקווה שאתרגל מהר למצב הזה ,תודה 😃
לא ,אני יליד 93 ולכן כשאתחיל את התואר שנה הבאה אהיה בן 24 ,כרגע 23 .

@סוס אתה יכול גם לעשות בשנה הקרובה קורס באוניברסיטה הפתוחה כדי להכיר את הקושי. יכול להיות שגם יכירו לך בקורס לצורך הלימודים.

תשקיע והכל יהיה בסדר.
אם לא תזלזל, תמיד תעשה את על ההגשות, תחזור על החומר גל שבוע ותלמד טוב למבחנים אז אתה תסתדר.
אם תתחיל לזלזל באחד מהדברים אז יהיה לך קצת יותר קשה.
תחסוך כמה שיותר כסף לפני הלימודים ואם צריך תמצא עבודת אבטחה שתוכל ללמוד תו"כ משמרת

יש לך שנה תלמד את הקורס תיכנות. הרבה נבהלים מהקטע של תיכנות כי פעם ראשונה הם נתקלים בזה ומתקדמים מהר.
תחסוך כסף, תלמד לפני כמה שיותר דברים שקשורים (הרבה עושים את זה, מכיר כמה שסיימו לעבור על שנה א' לפני שהתחילו) ואתה תסתדר.

רצוי שתלמד תכנות בסיסי בעצמך(אינטרנט,גול מה שבא לך) כדי שתראה אם זה מתאים לך בכלל וגם כדי להבין למה אתה נכנס, כי מתקדמים מהר מאוד בחומר. רצוי לעשות את זה בכל תחום שנוגע בתכנות ברמה שמעבר למבוא למדעי המחשב(לדוגמא מערכות מידע, בתעו״נ זה מאוד בסיסי)

ראיתי את הסרטון , נחמד מאוד רק שאלה - איך זה הגיוני שאפשר לעבוד על הגוף להאמין שהלחץ לא מזיק ? הרי אתה בתוך ליבך אתה יודע שזה מזיק אז איך אתה יכול בעצם לעבוד על עצמך שזה לא מזיק ובכך להיפגע פחות מנזקי הלחץ נפשי ?

הטענה שלה היא שמתח לא מזיק, מה שבאמת מזיק זה החשיבה שהמתח הוא מזיק.

אבל מחקרים מראים שהוא כן מזיק אפילו בפן של פיתוח גוף - גורם לך לאגור שומן ולאבד שריר ומקשה על ההתאוששות

לא יודע אם זה נכון או לא, רק אמרתי לך מה הטענה שלה.
מה שכן אני לא בטוח כמה המחקרים שלה נכונים, המדד שלהם ללחץ הוא ששאלו את הנבדקים כמה הם היו לחוצים בזמן האחרון.
התשובה שלהם היא לא מדד לכלום כי לחץ זה דבר יחסי שלא ניתן לבדוק אותו, אני למשל לא יכול להגיד לך כמה אני בן אדם לחוץ כי בחיים לא הייתי בן אדם אחר אז אין לי שום דבר להשוואה.

לא יודע אם זה נכון או לא, רק אמרתי לך מה הטענה שלה.
מה שכן אני לא בטוח כמה המחקרים שלה נכונים, המדד שלהם ללחץ הוא ששאלו את הנבדקים כמה הם היו לחוצים בזמן האחרון.
התשובה שלהם היא לא מדד לכלום כי לחץ זה דבר יחסי שלא ניתן לבדוק אותו, אני למשל לא יכול להגיד לך כמה אני בן אדם לחוץ כי בחיים לא הייתי בן אדם אחר אז אין לי שום דבר להשוואה.
לפי דופק וכו אפשר בתכלס, מה שמעניין זה העניין עם ההתרחבות כלי דם שאני לא מבין איך זה שאתה חושב שזה מועיל לך גורם להם לא להיות מושפעים מהלחץ

היא אמרה בסוף שלעבוד בעבודה שנותנת לך משמעות יותר בריא מלעבוד בעבודה ללא לחץ. מעניין כמה זה נכון ועל מה זה מסתמך (כי זו טענה שלא קשורה למחקר שהיא הציגה בתחילת הסרטון)

הטענה שלה היא שמתח לא מזיק, מה שבאמת מזיק זה החשיבה שהמתח הוא מזיק.
לחץ ומתח הם מזיקים. אין כאן שאלה. וזה לא עניין של 'לעבוד על עצמך' או החשיבה שמתח מזיק גורמת לנזק, אלא התמודדות עם לחץ, Stress managment. אם הלחץ גורם לך לקפוא במקום ולהימנע מעשייה של דברים מהפחד שלא תצליח או מהלחץ עצמו, הוא כבר מזיק בלי קשר להשפעות הבריאותיות. אם תדע להתמודד עם לחץ ותבין שזו תגובה של הגוף שמכין אותך למצבים חדשים ומאתגרים, אתה תתמודד טוב יותר עם לחץ ותהיה פחות לחוץ. כך נמנע הסיכוי מקיפאון במצבים של Fight, Flight, Freeze וההשפעות הבריאותיות של הלחץ פוחתות.
לפי דעתי הטענה של המרצה היא שהלחץ עצמו מסוכן רק כאשר נוצר כשל בניהול לחצים, מה שגורם לך להילחץ עוד יותר.
אם אתה מרגיש לחץ, אבל מנתב אותו למקום חיובי של התרגשות, זו התמודדות טובה שתפחית את הלחץ.

אפשר לקחת דוגמה מעולם אמנויות הלחימה. אם תיקח אדם שמעולם לא הלך מכות ותשים אותו בזירה עם לוחם MMA מנוסה, האדם הראשון ילחץ ויפחד לתקוף מרוב לחץ ומחשבות על מה שפעולה כזו יכולה לגרור. הלוחם המנוסה ירגיש לחץ מוכר שמעודד אותו להילחם. אותו לחץ שהוא מרגיש לפני כל קרב.
בסך הכל הלחץ של שניהם יכול להיות זהה, אך ההתמודדות עם הלחץ היא שונה.

אני מתכנן ללכת שנה הבאה (אוק' 17) ללמוד הנדסת תעשייה וניהול/הנדסת מערכות מידע באונ' בן גוריון בבאר שבע. לאחרונה התחילו לי קצת פחדים והזיות לגבי התואר. הרבה אנשים מפחידים ואומרים שזה תואר קשה ועמוס והרבה נושרים במהלכו , ואני מתחיל לפחד ממה שהולך להיות צפוי לי במהלך התואר. גם מהפן הלימודי: אין לי כ''כ רקע בתכנות ואני לא יודע כיצד אני יסתדר עם זה,וגם יש לי בעיות קשה וריכוז ואני חייב ריטלין כדי לשבת ללמוד וגם זה לא תמיד עוזר. וגם בגלל דברים אחרים כמו למשל: לשכור דירה עם שותף. זה נראה לי קצת מוזר לגור עם מישהו שאני לא מכיר פתאום ,רחוק מהבית. אז בזמן האחרון חשבתי אולי ללכת למכללה שקרובה לי לבית וזהו לוותר מראש על אוניברסיטה,אך כידוע גם למהלך הזה יהיו חסרונות בולטים מאוד בהמשך... אני יודע שאני נשמע קצת הזוי אבל בזמן האחרון אני חושב על זה הרבה ומתחיל להלחץ מזה ממש ,כולל ירדה חדה בתאבון ובמצב רוח וחרדה לגורל שלי שמתקרב ובא...למישהו יצא לחוות מה שאני מדבר עליו? איך אני אוכל להתמודד עם זה?
אתה תאכל חרא, פשוט תבוא מוכן לזה ויהיה סבבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית