הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ירידה במשקל ועלייה במסת שריר

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
היי
יש לי חבר שמתאמן כחצי שנה, ירד כ10 ק"ג בזמן הזה, ועלה במסת שריר (אמנם לא הרבה, אבל עלה) - הידיים התרחבו וכו'.

האם יש הסבר לזה? ולא, אין לו גנטיקה מטורפת, חומרים אסורים וכו'.

אצל מתאמנים מתחילים שמתחילים חיטוב (לפני שהתאמנו מסה) קיים מצב שבו הם יתחילו לחטב ויעלו מסה בצורה מינימאלית. זה לכמה חודשים הראשונים, כמו שהם עולים במשקלים יש גם עליה במסה. באופן דומה בהמשך תהיה תקיעה במשקלים ולפניה תקיעה במסה.

ומה אתה פותח עין על חבר שלך?

• פותח/ת השרשור
אצל מתאמנים מתחילים שמתחילים חיטוב (לפני שהתאמנו מסה) קיים מצב שבו הם יתחילו לחטב ויעלו מסה בצורה מינימאלית. זה לכמה חודשים הראשונים, כמו שהם עולים במשקלים יש גם עליה במסה. באופן דומה בהמשך תהיה תקיעה במשקלים ולפניה תקיעה במסה.
זה לא מסתדר לי עם כל המאמרים שאומרים שצריך להיות בפלוס קלורי על מנת לעלות במסת השריר...

ומה אתה פותח עין על חבר שלך?
הקנאה כואבת לי 😃

זה כן מסתדר, כי כמו שאמרתי, בחודשים הראשונים - חודשיים שלושה בערך, יש עלייה מורגשת - ידיים, טיפה גב, רגליים פתאום נראות "יותר חטובות" וכל זה... אבל זו עליה מינימאלית.
וכן, זה כיביכול סותר מחקרים, אבל הנקודה היא שמדובר פה במסה מינימאלית, שצפוייה להפסיק להתפתח בשלב מסויים. הסיטואציה הזו יוצאת מן הכלל. שים לב שאמרת שהוא נראה שרירי, לא בהכרח העלה מסה משמעותית.

יש לי חבר שמתאמן כחצי שנה, ירד כ10 ק"ג בזמן הזה, ועלה במסת שריר (אמנם לא הרבה, אבל עלה) - הידיים התרחבו וכו'.
בנוסף להסבר של ג'ו, הוא מדד היקפים לפני ועכשיו? כי יכול להיות שמה שנראה לך כעליה במסת שריר זה בעצם תוצאה של זה שהוא הוריד שומן ועכשיו רואים את השרירים טוב יותר מה שנותן מראה שרירי יותר ויכול לתת אשליה שהוא נראה יותר גדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית