הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתיחת גיד ביד לאחר הורדת ידיים

AmitHaiman

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
לילה טוב חברים
עשיתי הורדת ידיים עם מכונה(בארקייד שיש לה זרוע מתכת) על הרמה הכי גבוהה ובעצימות מאוד גדולה כ3 הורדות סה"כ.
לא יותר מ30 שניות מאמץ בכולל אך נתתי את כל מה שיש לי.
לא הרגשתי משהו לא תקין, בערב עשיתי אימון חזה חזק עם המשקלים הרגילים ולא הרגשתי כלום.
לאחר יומיים בבוקר ניסיתי להרים שק 20kg של חול והרגשתי כאב מינורי לא נעים בבייספס קרוב למרפק. לא ייחסתי לזה חשיבוא ולאחר יומיים של עבודה כזו החלטתי לקבוע תור לאורטופד.
שבוע שעבר ביום שישי נפגשתי איתו ללא צילום או משהו רק מלחיצה על הגיד אמר שיש לי מתיחת גיד ושאני צריך להמנע מאימונים אפילו הקלים ביותר במשך ****4 חודשים!!!!!
הוא אמר שאין צורך בצילום ושזה סתם יהיה בזבוז כסף.
ונתן לי מרשם לוולטרין.

השאלה שלי היא האם זה נראה לכם הגיוני שמתיחת גיד שהוא קבע על סמך לחיצה על הגיד שלי ולא יותר תאלץ מנוחה של 4 חודש מאימונים אפילו עם משקל אפסי?
האם אתם חושבים ששווה לי לקבוע תור לאורטופד אחר?
כי אנשים פה מותחים גידים ושוברים עצמות על ימין ועל שמאל וזמן המנוחה הכי גדול שראיתי פה עד עכשיו הוא חודשיים על שבר במפרק כף היד...
עצות?

תודה רבה לעוזרים!!

אני לא יודע על זמני מנוחה מדויקים, אבל יש הבדל גדול בין שבר לבין פגיעה בגיד. בדרך כלל (תלוי כמובן בסוג השבר) זמן ההחלמה לא ארוך במיוחד בגלל שעצם מקבלת אספקת דם עשירה ביותר, מה שמאפשר לה זמן החלמה מהיר יותר. גידים מקבלים אספקת דם דלילה יותר, ולכן זמן ההחלמה ארוך יותר. ככל שתמשיך להעמיס על הגיד אתה תמנע החלמה אופטימלית והזמן שיידרש לה יתארך. גיד קרוע (ואפילו חלקית) הינו בין הפציעות החמורות יותר ויכול למנוע ממך מלהרים משקל כבד למשך שארית חייך. על כן, עדיף להימנע ממצב זה ככל שניתן.

החלמה מהירה 😃

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע על זמני מנוחה מדויקים, אבל יש הבדל גדול בין שבר לבין פגיעה בגיד. בדרך כלל (תלוי כמובן בסוג השבר) זמן ההחלמה לא ארוך במיוחד בגלל שעצם מקבלת אספקת דם עשירה ביותר, מה שמאפשר לה זמן החלמה מהיר יותר. גידים מקבלים אספקת דם דלילה יותר, ולכן זמן ההחלמה ארוך יותר. ככל שתמשיך להעמיס על הגיד אתה תמנע החלמה אופטימלית והזמן שיידרש לה יתארך. גיד קרוע (ואפילו חלקית) הינו בין הפציעות החמורות יותר ויכול למנוע ממך מלהרים משקל כבד למשך שארית חייך. על כן, עדיף להימנע ממצב זה ככל שניתן.

החלמה מהירה 😃

תודה על המענה 😃
על פי האורטופד אין קריעת גיד.
אלא מתיחה שלו. הוא הזהיר שבמצב יותר גרוע עם עומס הוא עלול להקרע ואז זה ניתוח.
אז השאלה שלי אם זו רק מתיחה של הגיד, מדוע זמן מנוחה כל כך ארוך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית