הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ "שיטה" לעליה במסה תוך כדי שריפת שומן

• פותח/ת השרשור root1
  • פורסם בתאריך

root1

משתמש פעיל
797
103
נק' מוניטין:
221
797
103
ממה שאני יודע זה בלתי אפשרי ללא שימוש בחומרים, וגם כשכן עם טכניקות כאלו ואחרות, זה ממש לא יעיל כמו הפרדה בין התקופ
ות..
אבל נתקלתי בסרטון הזה השבוע:

או במאמר (פה הוא מפרט יותר)
דור אקשטיין - מומחה לעיצוב הגוף

סכ"ה מה שהוא אומר נשמע דיי הגיוני ועל זה אין ויכוח (מלבד שאם אני לא טועה שריר נבנה גם או בעיקר ביום מנוחה לא?)

אז מה דעתכם? שוב, אני מאוד סקפטי.. ראיתי המון נושאים כאן בפורום על זה וגם הייתי ביעוץ אישי אבל פה הוא הציג את זה מזווית ראיה קצת שונה אז אמרתי שווה להתייעץ פה עם המומחים...

בהנחה שזה אכן "עובד" או יעיל,
יש צורך בתקופת נטרלי אם מתחילים את זה תוך כדי חיטוב?
איפה בדיוק משלבים פה את האירובי, בימים עם האימון או ללא?
קצב התקדמות משוער? (נניח, 50 ג' שריר בשבוע או 100 ג' איבוד שומן בשבוע?)
עדיפות לא"ש התחלתי כדי לייעל את התהליך? (נניח לעצור חיטוב על 18% או 15 ולהתחיל בטכניקה הזו)..

אם יש פה חבר'ה שהתנסו אשמח לשמוע מה דעתכם..
(הלפני ואחרי שלו באתר דיי מרשים, אבל זה כבר הפן השיווקי אז אני לא מתייחס לזה כאינדיקציה כמובן......)
@Mike

דיברנו על הליצן הזה כאן בפורום ואם אני לא טועה מייק גם הגיב להרצאה הזאת.

קבוצת הפייסבוק של LBS מישהו העלה את זה - חפש שם.

• פותח/ת השרשור
מצאתי..
מצטט:

יש פה חצאי אמת בדבריו. העניין של האינסולין מסביב לאימון קצת, הרבה, בולשיט כי אתה לא באמת צריך לאכול פחמימות פשוטות כדי לעורר תגובה אינסולינית אנאבולית (חומצה אמינית בשם לאוצין לדוגמה תבצע את זה יפה מאוד אם נצרכת ברמות מספקות). לגבי ההורדה בשומן והעלאה במסת השריר, גם לא ממש ישים ועובד רק אצל מתחילים בחד"כ. עם הזמן מה שיקרה שה-% שומן פשוט ירד כי מסת השומן תשאר ללא שינוי ומסת השריר תעלה. זה תהליך ארוך ומייגע שרוב האנשים יתייאשו לאחר מספר שבועות/חודשים כי לא יראו תוצאות ויזואליות משמעותיות.

מה שהכי מעצבן בכל הסיפור זה לקרוא את התגובות בפייסבוק לסרטון הזה - אנשים שאשכרה מאמינים לזה, מתלהבים או אפילו יותר גרוע כאלה שמוכנים להשבע שזה מה שהם עשו עד עכשיו ושזה עובד.

לא משנה איך תסובבו את זה - בניית שריר = פלוס קלורי = עליה בשומן = עליה באחוז שומן (אלא אם המסה ממש ממש אבל ממש נקייה ואז האחוז שומן יורד כי יש יותר שריר, אבל גם אז זה רק האחוז שומן שיורד ולא הכמות שומן).

בקיצור אני הולך לאכול חבילה של בן & ג׳רי כי התאמנתי היום.
מחר אני במנוחה? סלט בכל הכח.

👎👎👎👎👎👎

ממליץ לך לקרוא את סדרת המאמרים על האינסולין בקילוגרם כדי לקבל תמונה טובה יותר על החרטוט הזה.

ממה שאני יודע זה בלתי אפשרי ללא שימוש בחומרים, וגם כשכן עם טכניקות כאלו ואחרות, זה ממש לא יעיל כמו הפרדה בין התקופ
ות..
אבל נתקלתי בסרטון הזה השבוע:

או במאמר (פה הוא מפרט יותר)
דור אקשטיין - מומחה לעיצוב הגוף

סכ"ה מה שהוא אומר נשמע דיי הגיוני ועל זה אין ויכוח (מלבד שאם אני לא טועה שריר נבנה גם או בעיקר ביום מנוחה לא?)

אז מה דעתכם? שוב, אני מאוד סקפטי.. ראיתי המון נושאים כאן בפורום על זה וגם הייתי ביעוץ אישי אבל פה הוא הציג את זה מזווית ראיה קצת שונה אז אמרתי שווה להתייעץ פה עם המומחים...

בהנחה שזה אכן "עובד" או יעיל,
יש צורך בתקופת נטרלי אם מתחילים את זה תוך כדי חיטוב?
איפה בדיוק משלבים פה את האירובי, בימים עם האימון או ללא?
קצב התקדמות משוער? (נניח, 50 ג' שריר בשבוע או 100 ג' איבוד שומן בשבוע?)
עדיפות לא"ש התחלתי כדי לייעל את התהליך? (נניח לעצור חיטוב על 18% או 15 ולהתחיל בטכניקה הזו)..

אם יש פה חבר'ה שהתנסו אשמח לשמוע מה דעתכם..
(הלפני ואחרי שלו באתר דיי מרשים, אבל זה כבר הפן השיווקי אז אני לא מתייחס לזה כאינדיקציה כמובן......)
@Mike

אם זה עובד, למה אין עליו שריר?

זה חרטא אבל - לייל מקדולנד דיבר על זה באחד המאמרים שלו ואמר שמאזן ניטראלי בימי מנוחה ומאזן חיובי של 500 נניח בימי אימון עלול להעלות אותך נקי יותר בשריר מאשר פלוס קבוע לאורך כל השבוע.
בנוסף ראיתי לא מעט כאלה שטוענים שמאזן שלילי קטן בימי מנוחה ומאזן חיובי גדול בימים של אימון (ככה שבסך הקלוריות בכל השבוע אתה בפלוס קלורי) גם יעלה אותך יותר נקי בשריר .
לא יודע כמה אמת יש בזה

גם אם זה היה נכון לכלל האוכלוסייה, ולא למקרים ספציפיים מעטים ובודדים, צריך לזכור שלא מדובר בשינוי ניכר ומשמעותי בהרכב הגוף.

איך שלא נסתכל על זה, ביצוע מחזור של תקופת מאסה ותקופת חיטוב, ובהנחה וזה מתבצע על הצד הטוב ביותר, יביא לשינוי עדיף בהרכב הגוף מכל שיטת Recomp שקיימת.

אז כדי לדבוק ביעילות, פשוט רדו מכל המניפולציות המוכחות או לא מוכחות האלה, לכו להרים כבד, לאכול נכון ולנוח. אה, כן, ותנו לזמן לעשות את שלו.

לייל מקדולנד דיבר על זה באחד המאמרים שלו ואמר שמאזן ניטראלי בימי מנוחה ומאזן חיובי של 500 נניח בימי אימון עלול להעלות אותך נקי יותר בשריר מאשר פלוס קבוע לאורך כל השבוע.
אתה זוכר אולי באיזה ספר?

אם תמצא את המקור, אשמח לקבל.
Muscle Gain Mistakes : Bodyrecomposition

I’d note that this shouldn’t take a huge number of calories over maintenance. Assuming a trainee is not burning off excessive calories through either a ton of cardio (or NEAT), you’re not looking at much more than 500 calories over maintenance to support about the maximum rate of muscle gain for a natural lifter. I’d suggest putting a majority of that on training days (and around training) with a lesser surplus on non-training days. That should help keep fat gains down somewhat.

אני זוכר גם עוד מאמר שהוא אמר להיות על תחזוקה בימי מנוחה אבל לא מצאתי

בנוסף ראיתי לא מעט כאלה שטוענים שמאזן שלילי קטן בימי מנוחה ומאזן חיובי גדול בימים של אימון (ככה שבסך הקלוריות בכל השבוע אתה בפלוס קלורי) גם יעלה אותך יותר נקי בשריר .
דווקא נשמע לי הגיוני שביום מנוחה צריך לאכול טוב כי בדר"כ יום מנוחה מגיע יום אחרי אימון, אני מניח שהגוף צריך אנרגיה למען גדילה והתאוששות של השריר...

דווקא נשמע לי הגיוני שביום מנוחה צריך לאכול טוב כי בדר"כ יום מנוחה מגיע יום אחרי אימון, אני מניח שהגוף צריך אנרגיה למען גדילה והתאוששות של השריר...
אנחנו מדברים פה על עלייה אידיאלית במסת שריר לא בכוח

אנחנו מדברים פה על עלייה אידיאלית במסת שריר לא בכוח
השריר מתאושש וגדל בטווח של 48 שעות אחרי האימון (בגדול), נשמע הגיוני שיום אחרי אימון להיות במאזן קלורי שלילי קטן או נייטרלי יפגע בהתאוששות ובגדילה

השריר מתאושש וגדל בטווח של 48 שעות אחרי האימון (בגדול), נשמע הגיוני שיום אחרי אימון להיות במאזן קלורי שלילי קטן או נייטרלי יפגע בהתאוששות ובגדילה
גם להיות בפלוס קלורי בינוני ולא גדול פוגע בהתאוששות כי אתה מתקדם פחות מהר בכוח לעומת מה שהיית מתקדם עם פלוס עצום אז מה ?

(חומצה אמינית בשם לאוצין לדוגמה תבצע את זה יפה מאוד אם נצרכת ברמות מספקות).
חלבון גורם לעלייה באינסולין, לעתים יותר מפחמימה, לא רק לאוצין.

הרעיון נשמע הגיוני רק למי שלא מבין איך עובד גוף האדם. שימוש הגוף בחומרים מזינים לא מתחיל ונגמר בחצות או 'מתאפס' לאחר 24 שעות.

Muscle Gain Mistakes : Bodyrecomposition

I’d note that this shouldn’t take a huge number of calories over maintenance. Assuming a trainee is not burning off excessive calories through either a ton of cardio (or NEAT), you’re not looking at much more than 500 calories over maintenance to support about the maximum rate of muscle gain for a natural lifter. I’d suggest putting a majority of that on training days (and around training) with a lesser surplus on non-training days. That should help keep fat gains down somewhat.

אני זוכר גם עוד מאמר שהוא אמר להיות על תחזוקה בימי מנוחה אבל לא מצאתי

את מי לייל אימן בחיים שלו?

Back
למעלה תחתית