הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סדר התרגילים באימון

• פותח/ת השרשור Miata
  • פורסם בתאריך

Miata

משתמש מתחיל
140
4
נק' מוניטין:
92
140
4
היי,
האם יש חשיבות לסדר התרגילים באימון?
רוב המתאמנים רגילים ללכת אחרי שריר מסויים (בab) סטנדרטיות לדוגמא , לסיים עם השריר ולעבור הלאה.
אני לא רואה בזה דבר נכון, לצורך העניים אם יש לי אימון גב כתפיים ובייספס, אני אעשה דדליפט-פרס-מתח- וכך הלאה עד התרגיל הכי קטן ...או לדוגמא סקוואט-בנצ-מקבילים-פשיטת ברך ואז לחיצת עליונה או פרפר לא משנה בדיוק

האם זו חשיבה נכונה?
מישהו?

תלוי מה התכנית,
גב->יד קדמית
חזה->כתפיים->יד אחורית
סקוואט/דדליפט->קוואדס/האמסטרינג/תאומים(מבודד)
אם זה FBW
רגליים->גב->חזה->כתפיים->ידיים-> core

• פותח/ת השרשור
כן אבל השאלה אם לדוגמא אימון רגליים חזה וטרייספס, אני אעשה קודם סקוואט, אחריו בנצ, אחריו מקבילים ואז נגיד לחיצה חיובית או תאומים או לא משנה מה
הכוונה כמה שהתרגיל יותר מורכב , לעשות אותו קודם

אין כללים לזה, זה עניין של העדפה אישית. כמובן שהגיוני שתשים את התרגיל שיותר חשוב לך בהתחלה כאשר אתה יותר רענן אבל בדרך כלל הבחירה הנפוצה זה לשים את התרגיל הכבד ו"המורכב" יותר ראשון כאשר אתה רענן.

• פותח/ת השרשור
זה ברור, השאלה שלי היא האם לשים את כל התרגילים המורכבים בהתחלה של כל השרירים..ואחרכ הסדר לא משנה
כאילו אין סדר של שריר גדול לקטן אלה תרגיל מורכב למבודד..כמו לדוגמא לעשות דדליפט פרס ואחרכ מתח ואז הרחקת כתף או משהו כזה..מבין?
כתפיים לצורך העניין הוא שריר קטן מהגב אבל פרס הוא תרגיל מורכב יותר מחתירה עם משקולת לדוגמא..לזה התכוונתי

זה ברור, השאלה שלי היא האם לשים את כל התרגילים המורכבים בהתחלה של כל השרירים..ואחרכ הסדר לא משנה
כאילו אין סדר של שריר גדול לקטן אלה תרגיל מורכב למבודד..כמו לדוגמא לעשות דדליפט פרס ואחרכ מתח ואז הרחקת כתף או משהו כזה..מבין?
כתפיים לצורך העניין הוא שריר קטן מהגב אבל פרס הוא תרגיל מורכב יותר מחתירה עם משקולת לדוגמא..לזה התכוונתי
איך שנוח לך

לגבי דדליפט זה קצת שונה, הוא התרגיל הכי כבד אבל בדרך כלל משאירים אותו לסוף כי אחריו הגוף סחוט

אישית הייתי עושה קודם מורכבים ואז פשוטים
עבד לי טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית