הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי סדר התרגילים באימון

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אהלן חברלך
יש לי שאלה בעניין סדר התרגילים באימון.
אסביר את השאלה בדוגמא. לצורך העניין אני מבצע אימון גב ויד קדמית, 2 תרגילים לגב ו2 תרגילים ליד הקדמית (לא חשוב מספר הסטים). כידוע לי, ה"סטנדרט" הנהוג הוא לבצע את 2 תרגילי הגב ולאחר מכן לעבור ל2 תרגילי היד הקדמית. השאלה שלי היא האם יש חשיבות לביצוע 2 תרגילים של אותו השריר ברציפות, ואם כן, מה היא?
ואסביר למה אני שואל.
הצורה שבה אני נוהג להתאמן, היא תרגיל לכל שריר לסירוגין. זאת אומרת, בדוגמא שנתתי - תרגיל גב, אח"כ תרגיל יד קדמית, תרגיל גב שני ואז תרגיל יד קדמית שני. הסיבה שאני עושה את זה היא בעיקר כי אני יכול להרים יותר משקל בכל תרגיל (כי כל שריר נח בין התרגילים שלו), משמע יותר ווליום לאימון. ומעבר לזה, זה חוסך בזמן כי השריר צריך פחות התאוששות בין הסטים בתרגיל השני שלו, כי הוא יותר פרש והוא נח כשעשיתי תרגיל לשריר אחר. האם יש חיסרון לעבוד בשיטה הזאת? אני מיישם את זה בכל אימון על כל השרירים כמובן ולא רק בדוגמא הספציפית.

תודה מראש.

אהלן חברלך
אסביר את השאלה בדוגמא. לצורך העניין אני מבצע אימון גב ויד קדמית, 2 תרגילים לגב ו2 תרגילים ליד הקדמית (לא חשוב מספר הסטים). כידוע לי, ה"סטנדרט" הנהוג הוא לבצע את 2 תרגילי הגב ולאחר מכן לעבור ל2 תרגילי היד הקדמית. השאלה שלי היא האם יש חשיבות לביצוע 2 תרגילים של אותו השריר ברציפות, ואם כן, מה היא?
ואסביר למה אני שואל.
הצורה שבה אני נוהג להתאמן, היא תרגיל לכל שריר לסירוגין. זאת אומרת, בדוגמא שנתתי - תרגיל גב, אח"כ תרגיל יד קדמית, תרגיל גב שני ואז תרגיל יד קדמית שני. הסיבה שאני עושה את זה היא בעיקר כי אני יכול להרים יותר משקל בכל תרגיל (כי כל שריר נח בין התרגילים שלו), משמע יותר ווליום לאימון. ומעבר לזה, זה חוסך בזמן כי השריר צריך פחות התאוששות בין הסטים בתרגיל השני שלו, כי הוא יותר פרש והוא נח כשעשיתי תרגיל לשריר אחר. האם יש חיסרון לעבוד בשיטה הזאת? אני מיישם את זה בכל אימון על כל השרירים כמובן ולא רק בדוגמא הספציפית.

תודה מראש.

אני חושב שהחיסרון היחידי שמדובר עליו פה זה אולי מתקיים בירידה של עומס על השריר, ברגע שעובדים על אותו קבוצת שריר תרגיל אחר תרגיל לקבוצת השריר אין את אותה זמן התאוששות כמו שיש ברגע שמפרידים. אומנם זה כן נותן מנוחה ואפשרות להגביר ווליום אבל כנראה שיקרו יותר micro tears בשריר לאחר עבודה רציפה וללא ערבוב בין הקבוצות.
באימוני הגב יד קדמית שלי אני מבצע את כל תרגילי הגב ואז את כל תרגילי יד הקדמית.
אשמח לשמוע עוד דעות מאנשים אחרים 😃

אהלן חברלך
ואסביר למה אני שואל.

תודה מראש.
אני חושב שחלוקה הגיונית תהיה לעשות תרגילים מורכבים ואז תרגילים מבודדים, והנגזרת של זה, זה כנראה מה שאתה חושב שנהוג לעשות. בגדול, אם אתה מצליח להתקדם ומה שאתה עושה עובד- אל תשנה שום דבר

• פותח/ת השרשור
אני חושב שחלוקה הגיונית תהיה לעשות תרגילים מורכבים ואז תרגילים מבודדים
נכון, אני תמיד חותר לזה. אבל בוא נגיד שהייתי שואל את אותה השאלה עם דוגמא של כתפיים וחזה, כשכל התגילים מורכבים. אני רוצה לבודד את השאלה לעניין הזה בלבד.

בגדול, אם אתה מצליח להתקדם ומה שאתה עושה עובד- אל תשנה שום דבר
גם נכון. אני מתקדם יופי, אבל אם אפשר לייעל דברים אז למה לא? זאת אומרת להתקדם מהר יותר או להוריד נפח אימון ולהתקדם באותו קצב..

נכון, אני תמיד חותר לזה. אבל בוא נגיד שהייתי שואל את אותה השאלה עם דוגמא של כתפיים וחזה, כשכל התגילים מורכבים. אני רוצה לבודד את השאלה לעניין הזה בלבד.
גם נכון. אני מתקדם יופי, אבל אם אפשר לייעל דברים אז למה לא? זאת אומרת להתקדם מהר יותר או להוריד נפח אימון ולהתקדם באותו קצב..
בכנות, אני לא חושב שאתה צריך לייחס לזה כל כך הרבה חשיבות.
הסדר שתעשה בו גב או יד קדמית לא יגרום להתקדמות מהירה או אידיאלית יותר, כשדברים יתקעו תחשוב אם משהו בא על חשבון השני ואם זה בכלל בעיה

לא חייב להיות בסדר מוגדר וזה כנראה לא כזה משמעותי מבחינת תוצאות.
אם תשים את התרגילים שחשובים לך יותר קודם, אז תגיע אליהם יותר פרש יחסית ותוכל לתת עבודה איכותית יותר (יותר ריכוז, כח וכו'), אבל לא אצל כולם זה ככה.
תרגילים מורכבים בד"כ יהיו חשובים לנו יותר כי הם יעילים (מפעילים הרבה שרירים בתנועה אחת) וטכניים אז יש הגיון בלהעדיף לעשות אותם קודם.
בתרגילים מורכבים יכולה להיות חוליה חלשה, למשל במתח היד הקדמית יכולה להתעייף מהר יותר מהגב, אז לעשות תרגיל יד קדמית לפני המתח זה כנראה רעיון גרוע כי זה יפגע באיכות של המתח שהוא בד"כ נחשב כתרגיל לגב.

בסוף בסוף, זה בעיקר העדפה אישית.

מצטרף לשאלה אם אני עושה פול בודי אז נגיד איך באמת עדיף לעשות בנץ' לחיצה בשיפוע פולי חתירה או בנץ' פולי לחיצה בשיפוע חתירה? באופציה הראשונה אני באמת מרים פחות בלחיצה בשיפוע לעומת השניה כי אני עושה את זה ישירות אחרי הבנץ' והשריר באמת יותר עייף לעומת בסדר השני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית