הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חבר שלי אומר שמכונות עדיפות על ss

123kido

משתמש מתחיל
219
22
נק' מוניטין:
68
219
22
חבר שלי ואני התווכחנו על מה עדיף למתאמן המתחיל ss(יענו תרגילי בסיס) או מכונות. יש לו מוטיבציה להתאמן והכל, הוא פשוט נטפס בדעה שהתקדמות במכונות הרבה יותר טובה כי אתה מבודד כל שריר בנפרד.
בגלל זה אני פונה לפה למשתמשים שמבינים עניין שיסבירו לו (הוא רואה את הפוסט) את היתרונות והחסרונות של תרגילי בסיס לעומת מכונות ובכך נגרום לו למקסס את אפקט המתאמן המתחיל ולא לעשות את הטעות שעשיתי לפני שנה.
תודה:)

נערך לאחרונה:
שאותן ביצעתי BY THE BOOK, העליתי סרטוני טכניקה לאתר של ריפטו באופן מתמיד שקיבלתי עליהן פידבק חיובי ותמיד התייעצתי עם שאר הליפטרים במכון שיתנו לי ביקורת, וגם מהם קיבלתי ביקורת טובה לכל תרגילי הבסיס והתקדמתי ב2.5 קילו כל שבוע כל עוד יכולתי. הפציעות פשוט קרו
כשהייתי בלינארית התקדמתי בבנץ' מבערך 90 קילו ל117.5 ולקראת הסוף התחילו כאבים מוזרים בכתף שהתחזקו אחרי שהחלפתי תוכנית והשביתו אותי מבנץ' לכמה חודשים לגמרי. טיפולי פיזיוטרפיה שיפרו את המצב אבל הכאבים עדיין קיימים ואם אני לוחץ יותר מדי בשבוע הם מתגברים.
כשהייתי בטקסס בערך מתחילת התוכנית התחילו אצלי כאבים בגב התחתון ובאגן (הטעות הגדולה ביותר שעשיתי זה שהלכתי לפי התכנון בT-NATION ועשיתי עצימות דד ליפט ביום של נפח סקוואט אבל חוץ מזה זה היה כמו אצל כולם) וסיימתי את התוכנית כשהתקדמתי מ162.5 סקוואט ל5 עד ל180 שאחריו הפציעה כבר הייתה מספיק חמורה שעד היום לא הסקוואטתי כמעט, ובטכניקה סטנדרטית כואב לי עד היום (עברה שנה בערך) גם במשקל גוף והסקוואט היחיד שלא כל כך כואב הוא היי באר בעמידה מאוד צרה שבה הגב נכנס לאובראקסטנשן.
מקס אתה באמת לא זוכר שעשית דברים לא "BY THE BOOK"? אני זוכר כשעשית לינארית ועשינו אימון משותף אצל מורן, עשית סקוואט 140X5 ובערך שבוע אחרי זה ראיתי סרטון שלך כאן של 180 כי לא יכלת לחכות להגיע לפלטה הרביעית. וזכורים לי עוד כמה מקרים של שבירת PRים עם משקלים גבוהים מהתכנון של התכנית בגלל שמישהו במכון עשה את זה (או מישהו בפורום, לא זוכר בדיוק), חלק מהשיאים האלה אם אני לא טועה היו כבר בזמן שהיו לך כאבים מסויימים. אני זוכר גם את התכנית שעשית באיזשהו שלב עם בנץ' לחזרות שליליות במשקל גבוה יותר מה RM שלך, וגם את הסרטון בנץ' שהעלית לפורום מזמן (לא זוכר כמה משקל, הסרטון עם הצעקות החזקות בכל חזרה) שברגע שהוצאת את המוט הקשת נעלמה והשכמות ברחו קדימה.
אני מצטער אבל אתה פשוט מטעה את עצמך ואת האחרים אם אתה אומר שבמקרה שלך פציעות פשוט קרו.

שאותן ביצעתי BY THE BOOK,

איזה BY THE BOOK ? להזכיר לך את הפעם שהייתה אחרי פציעה בגב. חזרתה לאט לאט לסקוואט ודדליפט. ואני זוכר שהדדליפט שלך היה בערך 80 לאותה תקופה. אבל @Matty נתן חמישיה של 160-180 משהו כזה. ובאתה ועשיתה סינגל של זה ? ואחרי שבוע אמרתה שאתה לוקח חודש הפסקה כי כואב לך לשבת הרבה זמן ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני חושב שמילים כמו "מפגר" הן לא במקום, אבל עם זאת, אני מאוד מסכים עם יבגני וארקדי. עשית המון שטויות מקס, אפילו אני זוכר. לומר שהתקדמת by the book זה לא נכון בשום צורה.

אתם צודקים שעשיתי לא הכל BY THE BOOK. אבל המקסימום שעשיתי זה חד פעמי לתת סינגל ואת זה עשיתי רק פעם אחת בסקוואט 210.
ארקדי הפעם הזאת עם הדדליפט ממש לא הייתה קשורה לסינגל שעשיתי. כאב לי גם לפני. בכל מקרה, זה ויכוח מיותר. גם אם עשיתי כמה דברים לא כמו שצריך הם לא היו אלו שגרמו לפציעות וגם אם לא הייתי עושה אותם כלום כנראה לא היה משתנה.

דניאל אני לא יודע איך אתה זוכר אתה עזבת עוד לפני שהתחלתי טקסס.

זה לא ממש עוזר כי לא אמרת מה בדיוק הפציעה, ולא הייתי שם כדי לראות. בכל אופן, אלה לא סיבות טובות להפסיק להרים, ותמיד יש דרכים מסביב לפציעה. אף אחד לא יפגע אם תפסיק לעשות בנץ׳ ורק תלחץ בעמידה, או שתעשה בנץ׳ באחיזה צרה יותר שלא מציקה לך. כנ״ל לגבי הסקוואט.
באופן כללי, דברים לא משתפרים לבד וזה משהו שקשה לאנשים לקבל. אתה חייב לגרום להם להשתפר וזה לא נעשה ע״י מנוחה והמתנה לכך שהכאב יעבור.

אתה צודק. זה מה שאני עושה כרגע, רק תרגילים שבהם אני לא מרגיש כאבים. אבל זה גם לא פותר את הבעיה לצערי, זה פשוט פתרון חלופי לאיך להמשיך להרים כבד שאת זה אני ממשיך לעשות.

אני יכול להעיד על עצמי שבעברי הרחוק הייתי תיכוניסט מפגר ועשיתי BRO SPLIT עם 12 סטים בערך של לחיצות שגמרו לי את הכתפיים (למרות שהעצימות בהן הייתה נמוכה והכל היה ל 10-12 חזרות הייתי ממש סוחט את עצמי עם דרופ סטים וכאלה כל אימון) בסופו של דבר נפצעתי והפציעה הזאת כל הזמן חוזרת אלי אם אני עובד עם עומס גבוהה מדי בלחיצות (משקל גבוהה לנפח גבוהה , עם משקל סביר לנפח גבוהה-בינוני בנתיים הכל בסדר)

(לקראת הגיוס שעשיתי טקסס והתקדמתי יפה נפצעתי מהימי נפח של ה 5X5 אקרוס ברמה שלא יכלתי לעשות שכיבות סמיכה ואני זוכר שהתגייסתי והורידו אותי לשכיבות סמיכה אמרתי שאני לא יכול והם לא הבינו איך אני נראה גדול יחסית ולא יכול 🫤)

מקס לא אמרתי שראיתי את השטויות שעשית, היה מספיק לקרוא את העדכונים בפורום.
הקביעה שלך שהשטויות האלה לא היו הגורם לפציעות היא מאוד תמוהה בעיניי, ושים לב שלא בן אדם אחד שמכיר אותך ואת הסטוריית האימונים שלך אומר את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית