הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ליפטינג פעמיים בשבוע

StrongEnough

משתמש קבוע
1,468
1,551
נק' מוניטין:
3,043
1,468
1,551
אהלן,
יש לי רקע של בערך קצת פחות משנה עם אימוני ליפטינג, בעיקר SS.
כרגע אני מתעסק יותר באימוני לחימה ועושה 3-4 אימונים בשבוע (אגרוף תאילנדי, קלאסי והאבקות). בנוסף לזה אני מעוניין כמה שיותר לשמר את הכח שיש לי כרגע, ומתקדם כל עוד מצליח.

יש לי זמן לשני אימוני ליפטינג בשבוע, ואני מתלבט איך לעבוד. כרגע עובד במין מתכונת של SS רק שהמשקל עולה מעט מאוד, אם בכלל, ולפעמים גם פעם בשבועיים שלושה. כרגע מתאמן כך:

ראשון:
סקוואט 3X5 115
בנץ' 3X5 83
פול אפס 3X5 +30KG
מטקון קצר של עד 7 דק'

רביעי:
סקוואט 3X5 115
פרס 54 3X5
דדליפט 155 1X5

משקל גוף 82 קג. חשוב לציין שאלה בערך 80% מהמשקלי שיא שלי לפני כחצי שנה (על אף שהייתי בערך 8 קג יותר), אז בנתיים יש עוד התקדמות במשקלים.
מה שמרגיש סבבה אני מעלה משקל, מה שלא לא. בסקוואט לדוגמא מעלה כל 4-6 אימונים בנתיים. מאמין שמתישהו ההרמות יתקעו ואצטרך להשאר בכמה שאצליח.

עכשיו השאלה אם זאת מתכונת שנראית לכם יעילה יחסית לתנאים שיש, או שאפשר להפיק יותר משני אימוני ליפטינג בשבוע (כולל העומס מהאימוני לחימה כמובן).
ראיתי שיש גירסה של 5\3\1 לפעמיים בשבוע, אם מישהו ניסה. או בכלל אם מישהו ניסה משהו דומה.

תודה וחג שמח

• פותח/ת השרשור
הייתי הופך את הסקוואט של האימון השני לקל/התאוששות שלא יהיו בעיות התאוששות מהאימוני לחימה. חוץ מזה נראה סבבה.

אוקיי. ועם שלושה סטים סקוואט כבד פעם אחת בשבוע, יש באמת סיכוי להתקדמות? כרגע לא מרגיש עייף מידי מהאימונים.

אוקיי. ועם שלושה סטים סקוואט כבד פעם אחת בשבוע, יש באמת סיכוי להתקדמות? כרגע לא מרגיש עייף מידי מהאימונים.

אני בספק. אם אתה המרגיש טוב כשהמשקלים קלים לך על שתי הסקבטות כבדות בשבוע וכשיהיה קשה תוריד ל-1. אישית אני הייתי נוקט בזהירות גם במחיר של עמידה במקום.

בשני אימונים בשבוע הייתי עושה FBW המורכב מתרגילי בסיס
זה בדיוק מה שהוא עושה, זה שהוא קרא לזה SS זה משהו אחר, כי זה FBW של מורכבים לפי הגרסא של SS אך לא על המתכונת של SS מה שיצר FBW של מורכבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית