הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מדקאו

wild ones

משתמש מתחיל
52
1
נק' מוניטין:
1
52
1
אני כרגע עושה ab, עם התקדמות שבועית בתרגילי הבסיס (עובד הפירמידה כמו במדקאו). לכל שריר יש לי גם כמה תרגילי עזר.
משקל גוף 60 קילו, גובה 173.
המשקלים שלי:
סקוואט hb 65 ל-3 חזרות (הורדתי ל-60 כדי לתת דגש על טכניקה ולא להתקדם עם ציטינג מהגב).
דדליפט 97.5 ל-4 חזרות.
בנץ׳ פרס 52.5 ל-4 חזרות.
פרס אני לא עושה זמנית, אני רוצה לקחת כמה שבועות להטיס את הבנץ׳ והפרס די הפריע לי לתכנן התקדמות שבועית טובה בבנץ׳ פרס, אז כרגע אני עושה עם דאמבלים.
הפרס הכי גבוה שלי היה 32.5 ל-4 חזרות.
יש לי לאנצים וסטיף לג דדליפט כתרגילי עזר לרגליים.
מקבילים ללחיצות.
בגב אני עושה מתח משקל גוף למקסימום חזרות כי אני עדיין לא מוכן להוסיף על עצמי משקל, חתירה בטי באר ומסור.
אני מבודד ידיים, תרגיל-שניים.
אני שואל האם אני אראה עלייה גבוהה יותר במסת שריר אם אעשה מדקאו בצורה המקורית שלה, ללא תרגילי עזר? אני רוצה תוצאות טובות גם מבחינת פרופורציות בידיים ובכתפיים, כי כשסיימתי ss (עם נתונים מאוד נמוכים) יצאתי גם עם פיגור ממש גדול בגב, ידיים וכתפיים.
האם יהיה עדיף לי לעשות פשוט מדקאו בלי כל התרגילי עזר, גם מבחינת משקלי העבודה וגם מבחינת גדילה יפה ופרופורציונלית במסר שריר?
מישהו?

עדיף לך מדקאו על פני AB, וכתרגילי עזר אתה יכול להוסיף מתח ומקבילים לאימונים A ו-C.
אם תראה שקשה לך, תוריד. אחרת שניים-שלושה סטים של 5-8 חזרות מכל תרגיל יעשו לך רק טוב, גם מבחינת משקלי העבודה וגם מבחינת מסת השריר.

• פותח/ת השרשור
עדיף לך מדקאו על פני AB, וכתרגילי עזר אתה יכול להוסיף מתח ומקבילים לאימונים A ו-C.
אם תראה שקשה לך, תוריד. אחרת שניים-שלושה סטים של 5-8 חזרות מכל תרגיל יעשו לך רק טוב, גם מבחינת משקלי העבודה וגם מבחינת מסת השריר.
איך זה נראה?
A: יום רביעי
HB Squat 5x5
Bench Press 5x5
Pendlay Row 5x5
Dips 3x6
B: יום שישי
HB Squat 4x5
Overhead Press 4x5
Deadlift 4x5
Pull ups 3x6
C: יום ראשון
HB Squat 4x5/1x3/1x8
Bench Press 4x5/1x3/1x8
Pendlay Row 4x5/1x3/1x8
Close Grip Bench Press 2x12
Barbell Curls 2x12

הוספת גם ב-A וגם ב-C תרגיל לחיצה. אין מספיק משיכות.
את ה-3x6 של המקבילים תחליף ב-2x6 למקבילים ולמתח, ותוסיף עוד 2x12 של פייספולס למשל באימון C. אם אין זמן - אז על חשבון הבייספס קרלז.

• פותח/ת השרשור
הוספת גם ב-A וגם ב-C תרגיל לחיצה. אין מספיק משיכות.
את ה-3x6 של המקבילים תחליף ב-2x6 למקבילים ולמתח, ותוסיף עוד 2x12 של פייספולס למשל באימון C. אם אין זמן - אז על חשבון הבייספס קרלז.
ככה אם הבנתי אותך נכון? (בגלל שהוספתי פייספולס אז העדפתי את הידיים באימון b)
A: יום רביעי
HB Squat 5x5
Bench Press 5x5
Pendlay Row 5x5
Dips 2x6
B: יום שישי
HB Squat 4x5
Overhead Press 4x5
Deadlift 4x5
Close Grip Bench Press 2x12
Barbell Curls 2x12
C: יום ראשון
HB Squat 4x5/1x3/1x8
Bench Press 4x5/1x3/1x8
Pendlay Row 4x5/1x3/1x8
Pull ups 2x6
Facepulls 2x12

לא, לא, לא.
לאימון A תוסיף מקבילים ומתח, לאימון C תוסיף נניח לחיצה צמודה ופייספולס, בייספס תשים באחד מהם, שום דבר באימון B, וזהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית