הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט כבד בSS

אריאל ניר

משתמש מתחיל
115
22
נק' מוניטין:
70
115
22
shape יגאל אלון
הסקוואט הוא התרגיל המרכזי בתוכנית האיומונים שלי (SS) עד לא מזמן הצלחתי לטפס במשקל מאימון לאימון. עליתי ב65 ק"ג בתחילת התוכנית עד 95 ק"ג בשיא לפני שבועיים בערך.
המעבר לחדר"כ חדש גרר ירידה של כ10% במשקל - לא ברור לי למה אבל שויין. קבלתי את הגזרה וחזרתי לטפס לאט לאט (2.5 ק"ג לאימון)
היום הצלחתי (בקושי רב) לסיים אימון של 90 ק"ג. גם באימון שלפני כן, יום א, הרשתי את הרגליים היטב היטב במשך כל היום. אימון יוגה אתמול עזר לי אבל עדיין הגעתי לאימון כאשר אני מרגיש עייפות ברגליים. התופעה חוזרת על עצמה באימון השני וביתר שאת באימון השלישי של השבוע.
עכשיו אני מתלבט
התכנון נמקורי הוא לעבור באיזה שלב ל5X5 מד קאו - האם הגיע הזמן או שאפשר להמשיך עם SS עוד קצת?
במידה וממשיכים עם SS, אפשר לעשות מודיפיקציה לתוכנית? החלפת הסקוואט הכבד באימון השני בסקוואט קל למשל, או לוותר עליו לגמרי? אולי להעלות את משקלי העבודה רק פעם בשבוע?
אשמח לתגובות ועצות

התכנון נמקורי הוא לעבור באיזה שלב ל5X5 מד קאו - האם הגיע הזמן או שאפשר להמשיך עם SS עוד קצת?
מאד תלוי בך. העייפות ברגליים ב-SS היא דבר מובן והגיוני, וכדי להתאושש ב-SS אתה צריך לישון טוב ולאכול מאד טוב. אם אתה מוכן לזה, תמשיך. אם לא, תעבור להתקדמות שבועית.
במידה וממשיכים עם SS, אפשר לעשות מודיפיקציה לתוכנית? החלפת הסקוואט הכבד באימון השני בסקוואט קל למשל, או לוותר עליו לגמרי?
אפשר לעשות סקוואט קל, אבל אני לא משוגע על מודיפיקציות כאלה. אם הסקוואט הוא הדבר היחיד שמפריע לך ובכל השאר אתה מתקדם טוב, לך על סקוואט קל.
אולי להעלות את משקלי העבודה רק פעם בשבוע?
זה כבר לא. או שעושים SS או תוכנית שבועית.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה
אני משתדל לישון ולאכול כמיתב יכולתי. אומנם לא מצאתי הגבלת גיל לתוכנית אבל בברור לגיל יש השפעה על מהירות ההתאוששות של הגוף, והתוכנית הזו מאוד קיצונית בהקשר הזה, ועוד יותר לרגליים.
אני אתחיל לשלב סקוואט קל כדי לנסות לשמור על התקדמות מהירה לעות תקופה מסויימת. אמשיך לעדכן בלוג

אצלי זה או יקרה בסוף דצמבר או בגלגול הבא
אתה יודע שאני נורא מעריך אותך, אבל למשוך 200 בעוד חודש וחצי אני לא חושב שזה ריאלי עבורך לפי המספרים הנוכחים.
בתחרות שאחרי אני בטוח שכן.
אבל אולי תפתיע.. ואז איאלץ לשלוח מחסל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית