הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע הרבה זמן בהיקפים בידיים!

מצב
השרשור נעול

גולן

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
-223
34
0
היי.
אני מתאמן די וותיק.
ולאחרונה נתקעתי בהיקפים בידיים.. כבר הרבה זמן אני תקוע על 40.

כבר שאר הגוף שלי יצא מפורפורציה. לדוגמא
בית החזה שלי ממש בולט יש הפרדות קווים, החזה ממש גדול בכללית.. והידיים ממש לא בפורפורציה לשאר הגוף.

היתי מתאמן בסדר הזה:
חזה יד קידמית
גב יד אחורית
כתפיים רגליים.
היית לי התקדמות טובה כך, לכן לא עשיתי גב קידמית וכו'.

אך השבוע שינתי את הסדר אימונים ל-חזה יד אחורית, גב יד קידמית, כתפיים רגליים.

אחרי אימון חזה, אני מתחיל לעבוד על הטרייספס:
אני עושה לחיצה צרפתית 3 סטים 8 חזרות, ואז מקבילים בתוספת 40 קילו ליד אחורית 3 סטים 10 חזרות.

יד קידמית, מוט דאבליו, 8 חזרות, 3 סטים. לאחר מכן כפיפות בעמידה,יד עולה יד יורדת 3 סטים, 8 חזרות.

בתקווה להשתפר אני אשמח אם מישהו יתן לי עצה טובה להתקדמות.
כל טיפ ותגובה תתקבל בשמחה!

אני מתקדם במשקל, ועולה כמה שיותר נקי,דובק בתפריט ולמעט מאוד אוכל צ'יטים, פשוט לא נמשך לזה.

תודה רבה!

נערך לאחרונה:
אתה גם הרבה פחות ממנו שם סרטונים שמוכיחים את הדברים האלה.

סרטונים עד יום חמישי, תודה.
אני עד וזה מספיק, שרון (gym_worker) עבר כבר את הקטע להשוות למי יש יותר גדול... גם אם לא מסכימים עם מישהו יש צורה לומר זאת.
קורן, זו אזהרה ראשונה, התלהבת יותר מדי חאלס.

כשמדברים על משקלים, במיוחד בהשוואה ליכולות של אחרים, צריך לספק סרטונים, אני בטוח שזה ברור למה. מי שלא אוהב לפרסם את שלו, צריך לקחת את זה בחשבון כשהוא כותב לאחרים.

תודה על ההזמנה, אולי בהזדמנות.

(משה, יש עכשיו אלפי אנשים שמחכים לראות תמונות של הבלונדיניות שמתאמנות איתך
161bd.gif
)

את האמת התאמנתי רק 3 פעמים מאז שאני כאן, ככה שאין הרבה מה לצלם ולא ראיתי סחורה משהו במכון, רק באדיבילדרים אהבלים שעושים תרגילים הזויים..., בכל מקרה בלאס ואגס ראיתי רק עשיריות 😃

בזה אני לא מסכים איתך הפעם.
לפני SS הייתי עושה ABC ואני לא משתמש בשום דבר חוץ מאבקת חלבון קריאטין ועוד כמה שטויות וגדלתי והתחזקתי.

אתה גם יכול להתקדם עם ABCDEFGH, כשאימון שלך יסתכם רק בתאומים, רבע שעה ותלך הביתה.
השאלה היא כמה תתקדם בזמן נתון? אם תעלה 2 ק"ג מסת שריר בשנה או בחודשיים, מה יותר אידיאלי לדעתך? כשאני אומר לא יעיל זה הפרמטר שאני מתייחס אליו.
כמו כן פרמטר של שומן כנגד מסת שריר, בתוכניות מפוצלות, עולים יותר שומן וזה מוכח תרצו או לא.

אני עד וזה מספיק, שרון (gym_worker) עבר כבר את הקטע להשוות למי יש יותר גדול... גם אם לא מסכימים עם מישהו יש צורה לומר זאת.
קורן, זו אזהרה ראשונה, התלהבת יותר מדי חאלס.

את האמת התאמנתי רק 3 פעמים מאז שאני כאן, ככה שאין הרבה מה לצלם ולא ראיתי סחורה משהו במכון, רק באדיבילדרים אהבלים שעושים תרגילים הזויים..., בכל מקרה בלאס ואגס ראיתי רק עשיריות 😃

אתה גם יכול להתקדם עם ABCDEFGH, כשאימון שלך יסתכם רק בתאומים, רבע שעה ותלך הביתה.
השאלה היא כמה תתקדם בזמן נתון? אם תעלה 2 ק"ג מסת שריר בשנה או בחודשיים, מה יותר אידיאלי לדעתך? כשאני אומר לא יעיל זה הפרמטר שאני מתייחס אליו.
כמו כן פרמטר של שומן כנגד מסת שריר, בתוכניות מפוצלות, עולים יותר שומן וזה מוכח תרצו או לא.

אתה יכול להוכיח את זה? זבתכנית מפוצלת עולים בשומן יותר.
בחיים לא שמעתי על דבר זה אני אשמח אם תתן לכך סימוכין, למרות שאני מאמין לך.😃

משה, זה לא קשור למי יש יותר גדול. אלה חוקי פורום. מי שמתלהב ממשקלים, חובה עליו להוכיח את זה. בגלל שאני יודע שהבחור מתאמן עם מישל, אני מאמין לו.

לעומת זאת, tal_s עדיין חייב לנו הוכחה עד יום חמישי.

מה שאותי מענין בכל הדיון הזה הוא ענין העלייה הפחותה בשומן בתוכניות ה FBW העצימות.
באופן אישי אני לחלוטין חווה את זה בשטח על עצמי, אבל זה לא מסתדר לי מול כל מיני מספרים שפורסמו
פה בעבר (ביחוד ע"י משה) ביחס לכמות קלוריות פר סט/אימון וכו'...

זה די נטחן כאן כל הנושא הזה, אימונים עצימים שורפים יותר קלוריות בהתאוששות.

השריפת קלוריות פר סט עבודה שאני אמרתי זו הערכה גסה, מה גם זה מה שאתה שורף באימון, אף אחד לא יודע כמה אתה שורף בהתאוששות לאחר מכן בבית (ששם בעצם רוב הקלוריות שנשרפות).
בדומה לאימון אינטרוולים, שורפים מעט במצב קיים, לדוגמה 200 קלוריות ב 10-15 דקות מאמץ, אבל בשביל שהגוף יתאושש לסישן הבא הוא דורש המון אנרגיה ולכן אתה יכול לשרוף פי 2-3 מכך.

אין כנראה ספק שההסבר נעוץ בתהליך ההתאוששות ושריפת הקלוריות פוסט-אימון.
וזה קצת תמוה שאין ביחס לכך שום סימוכין מחקרי (אני מתכוון לאו דוקא לתופעה עצמה, אלא יותר לאינדיקציה לגבי קצב צריכת האנרגיה עצמו), בהינתן שאנשים עדיין מנסים לחשב RMR וכו'.

בזה אני לא מסכים איתך הפעם.
לפני SS הייתי עושה ABC ואני לא משתמש בשום דבר חוץ מאבקת חלבון קריאטין ועוד כמה שטויות וגדלתי והתחזקתי.

וואו אחי
אתה יכול גם לגדול מלשבת מול הטלויזיה ולשחק בביצים, מי אמר שזה יעיל וכדאי?

כל אחד
"וואי אחי הייתי פעם עושה 30 סטים לידיים ועובדה שגדלתי"

אין כנראה ספק שההסבר נעוץ בתהליך ההתאוששות ושריפת הקלוריות פוסט-אימון.
וזה קצת תמוה שאין ביחס לכך שום סימוכין מחקרי (אני מתכוון לאו דוקא לתופעה עצמה, אלא יותר לאינדיקציה לגבי קצב צריכת האנרגיה עצמו), בהינתן שאנשים עדיין מנסים לחשב RMR וכו'.
עולה המון כסף לערוך מחקר שכזה מרובה משתתפים, מחולק לקבוצות וכו' וכו'.

נתפסתם רק בדד ליפט, פשוט ולא היסתכלתם על השאר ?!

במשקלי גב, קשה לי להתקדם, את הדד ליפט התחלתי לא מזמן לעשות בגלל סיבה אישית.

מעבר לכך לא הסתכלתם על השאר משקלי העבודה, ידיים,חזה,סקוואט, וגם לא שאלתם מהו משקל גופי.

אני לא חושב ש-135 קילו סקוואט, זה קצת. אני לא חושב שבנץ ל-8 חזרות עם 100 זה קצת, או 112 קילו 2 RM. או כפיפות מרפקים עם 62 ל- 8 חזרות זה קצת. כשאני שוקל בסה"כ 66 קילו על מטר 67.

אני נראה כאדם ששוקל בשווה ערך ל-90 קילו. למרות שהמשקל הוא לא תמיד המדד למסה, אלה השאלה עד כמה האיכות ובגרות השריר בגוף קובעת.

moo
תודה רבה לך על העזרה, אני העדכן בהמשך!

סלח לי אדוני, אך ברשותי מספר שאלות.

מה היא בגרות שריר?
היכן היא מצויה?
כיצד ניתן להגיע אליה?
התוכל לתת לי הסבר?

בגרות שריר מתבצעת כאשר מסיימים 5 יח"ל אנטומיה ו5 יח"ל פיזיולוגיה.

עולה המון כסף לערוך מחקר שכזה מרובה משתתפים, מחולק לקבוצות וכו' וכו'.

שיהיה.
נראה לי שזה לא אמור להיות יקר הרבה יותר מאשר מחקר על קצב שריפה באימון עצמו,
וגם עשוי לייצר מסקנות יותר מענינות ויותר חשובות.

אתה צריך להצמיד מיכשור מתאים או להכריח אנשים לשבת באוהל חמצן או מה שזה לא יהיה לאחר האימון במשך 12-24 שעות לאחר האימון, תחשוב קבוצה כזו של 10-15 איש לפחות, במשך כמה אימונים בשבוע כדי לבדוק סטיות אם קיימות, לתכנן אימונים ושיעשו את כולם אותו הדבר...

בגרות שריר מתבצעת כאשר מסיימים 5 יח"ל אנטומיה ו5 יח"ל פיזיולוגיה.
😳
ממתי יש יחידות לימוד למיקצועות האלה?
זה לא בא בתארים?
(שאלה רצינית, בחיים לא שמעתי על אנטומיה\פיזיולוגיה בבתי-ספר)

קצת באיחור אבל אני חייבת תגובה ליצנית:

זה קצת מוזר לי שחלק כאן קבעו שהמשקלים שלי מתאימים לילדים בני 14 😲 ואפילו לא שאלו מהו משקל גופי 😵
אני בחורה ויש לי deadlift יותר חזק. 🙄

איך זה כמוטיבציה?
בית חזה שלי ממש גדול ואיכותי, עם הפרדות, וממש מרשים.
גם שלי 🤡

חחחחחחחח רק עכשיו הבנתי

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית