הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר באט וינק בחימום

• פותח/ת השרשור joe
  • פורסם בתאריך

joe

משתמש מתחיל
230
39
נק' מוניטין:
191
230
39
אהלן,
זה נכון שיותר קשה לשמור על הטכניקה במשקל קל כמו עם מוט ריק או משקל גוף, מאשר בrm5 למשל?

כן. אני משער שזה נובע בעיקר מהחימום שאתה עובר בדרך, ומטונוס השרירים הגבוה מתחת למשקל הכבד.

מה שעזר לי להיפטר מהבאט ווינק זה מתיחות דינמיות להמסטרינג ולגלוטאוס והכי חשוב להכנס למצב של גובלה סקוואט עם 20 קילו למשך 20-30 שניות (פעמיים-שלוש), תנסה.

אם הבאט ווינק קורה מתחת למקביל אז תקצץ עומק.
בנוסף למה שאמרו תנסה לשלוט בתנועה עם הקוואדס בירידה וככה אתה תשמור על הtightness לאורך כל התנועה ולא תקרוס.

• פותח/ת השרשור
הכותרת לא תואמת את התוכן כ"כ. זה מופיע אפילו לא בחימום אלא במשקלים הכי קלים (משקל גוף, מוט ריק וכדומה...) במשקל עבודה זה לא קורה (ואם כן זה המקרה "הקליל" שקורה רק כשאני יורד עמוק יחסית).

אז זה לא נראה לי קריטי יותר מדי, אם באימונים עצמם זה לא מופיע אז לא חשוב שיש מה לדאוג. הרבה פעמים זה נובע ממודעות וכיוון שזה לא קורה לך בסטים הכבדים אז אני מניח שזאת לא הבעיה אלא שריר האמסטרינג קצר יחסית וכנראה אחרי חימום הוא מצליח להמתח יותר ואין באט ווינק (השערה בלבד), בקיצור תמשיך לעשות סקוואט ובמקביל תעבוד על הגמישות של ההאמסטרינג וזה יעזור. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
ירדתי יותר לעומת הקורה. אני כרגע בליניארית של סטאר. באימון אחד צילמתי כל סט:
ב50% מrm5 מעט ממש, וזה קורה שאני יורד עמוק יותר באופן מורגש מהמקביל.
ב60% מ rm5 ההקשתה מעט משתחררת (עוד לפני מנח נייטרלי)
ב 70% אין שינוי בהקשתה.

כאילו שככול שהמשקל עולה "האמסטרימג נמתח יותר בקלות" ולמעשה זה לא קורה על ידי ויותר קל לשמור על כיווץ גב תחתון.
לגיטימי?
אגב, קראתי פה גם ציטוטים של רבים וטובים שאומרים שהאמסטרימג לא נמתח למעשה, שיהיה, פשוט רציתי להמחיש את הנקודה של הירידה ככול שהמשקל עולה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית