הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באט ווינק וכאב באזור עצם הזנב

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
אני כרגע בלינארית של ביל סטאר והגעתי לסקוואט 150. התחילו לי בזמן האחרון כאבים באגן באזור עצם הזנב
אחרי האימונים.
אני לא מצליח להפטר מהבאט ויינק הזה.

כמו שאני שם לב במשקל הכבד הבאט ווינק קצת פחות אבל עדיין קיים.
הצעות איך לפתור את זה?

לא בקיא בלואו בר אז אין לי ממש הצעות לשיפור, אבל נראה שזה קל יחסית במשקלי עבודה. המלצה שלי אולי להרחיב מעט את העמידה. תופעה ידועה שיש באט ווינק מרגיז בחימום, הבעיה שככול שמתחזקים המשקל ההתחלתי שמתחיל בו באט ווינק גדל וזו בעיה.
אולי תעשה בתור חימום פרונט סקוואט, טורסו אנכי יותר.

• פותח/ת השרשור
לא בקיא בלואו בר אז אין לי ממש הצעות לשיפור, אבל נראה שזה קל יחסית במשקלי עבודה. המלצה שלי אולי להרחיב מעט את העמידה. תופעה ידועה שיש באט ווינק מרגיז בחימום, הבעיה שככול שמתחזקים המשקל ההתחלתי שמתחיל בו באט ווינק גדל וזו בעיה.
אולי תעשה בתור חימום פרונט סקוואט, טורסו אנכי יותר.
איך הפרונט יכול לעזור פה?

אני פתרתי את הבאט ווינק עם מתיחות דינמיות להמסטרינג ולגלוטאוס והכי חשוב ישיבה בגובלה סקוואט עם משקולת של 20 קילו פעמיים שלוש למשך 20-30 שניות

• פותח/ת השרשור
אני פתרתי את הבאט ווינק עם מתיחות דינמיות להמסטרינג ולגלוטאוס והכי חשוב ישיבה בגובלה סקוואט עם משקולת של 20 קילו פעמיים שלוש למשך 20-30 שניות
אני מותח מאוד חזק את ההמסטרינג וגמיש בהם. גובלט סקוואט זה כשאתה דוחף את הרגליים עם המרפקים? אם כן אז אני עושה את זה.

• פותח/ת השרשור
תקרא שוב את מה שכתבתי, זה יענה לך על השאלה
טורסו אנכי יותר. עדיין אני לא רואה איך זה יפתור את הבעיה בסט העבודה כי גם שם יש לי באט ווינק כמו שאתה יכול לראות בסרטון השלישי. זה לא המשקל המקסימלי כי יש לי כאבים ואני מעדיף לא להרים יותר מ130 עד שלא יעבור לי והבעיה הזאת לא תיפטר.

בשלישי הבאט ווינק לא קריטי כ"כ, תעמוד רחב, תרד למקביל, תרד עוד טיפה ותעלה, תקפיד על כיווץ, ותכניס חולצה למכנסיים ותוכל לשים לב שהאגן נכנס כשהחולצה נמתחת, דחוף ברכיים לצדדים...
יש גם מצב כזה שיש כאבים מהחימום שהגב מתעגל ובסטים של העבודה הגב פלס.
חימום עם 50 קילו כשהגב מתעגל זה לא נעים, תוודא שאתה מוצא פיתרון לכל סט ואז תבחן את הסטים הכבדים.

אני מותח מאוד חזק את ההמסטרינג וגמיש בהם. גובלט סקוואט זה כשאתה דוחף את הרגליים עם המרפקים? אם כן אז אני עושה את זה.
לשבת במצב סקוואט כשאתה אוחז משקולת מקדימה , ישיבה סטטית.

אין לך באטווינק. אתה נכנס להקשתה מוגזמת וכשאתה מגיע לעומק האגן חוזר למיקום התקין. תנסה לכווץ חזק יותר את הישבן ואת הבטן כנגד החגורה, כדי ליצור יציבות בעמוד השדרה התחתון עוד לפני תחילת התנועה.

• פותח/ת השרשור
אין לך באטווינק. אתה נכנס להקשתה מוגזמת וכשאתה מגיע לעומק האגן חוזר למיקום התקין. תנסה לכווץ חזק יותר את הישבן ואת הבטן כנגד החגורה, כדי ליצור יציבות בעמוד השדרה התחתון עוד לפני תחילת התנועה.
אנסה את זה באימון הקרוב ונראה אם זה יעזור. אם אין לי באט ווינק אז ממה יכולים להיות הכאבים? אני יודע 100 אחוז שזה מהסקוואט.

יש לך התרופפות מסויימת בסט הכבד.
וכאב גב יכול להיות גם מהחימום. אומנם אתה עושה 150 אבל גם 50 קילו עם באטווינק אמיתי יכול לגרום לאי נוחות (כמו שאמרתי). בגלל זה תעשה פרונט בחימום, יותר קל לשמור על האגן (כמו שאמרתי).

למרות שאמרת שלא, אני מאמין שזה בגלל גמישות. גם אני חשבתי שלא ואז גיליתי שזה בגלל גמישות.
לדוגמא אתה מגיע בקלות לאצבעות הרגליים ? כי אם לא, אתה פשוט לא מספיק גמיש כנראה.

• פותח/ת השרשור
למרות שאמרת שלא, אני מאמין שזה בגלל גמישות. גם אני חשבתי שלא ואז גיליתי שזה בגלל גמישות.
לדוגמא אתה מגיע בקלות לאצבעות הרגליים ? כי אם לא, אתה פשוט לא מספיק גמיש כנראה.
מגיע לאצבעות הרגליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית