הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שרירים בסקוואט

rocketor

משתמש מתחיל
54
0
נק' מוניטין:
9
54
0
היי אני עובד SS עכשיו.
דיי מבסוט על התוכנית. אני בנתיים מתקדם מאימון לאימון בצורה טובה. הטכניקה שלי לדעתי ברוב התרגילים היא סבירה פלוס (תמיד יש מקום לשיפור).
העניין שבסקוואט שהייתי עושה פעם, הייתי מרגיש ממש את הרגל עובדת במיוחד הארבע ראשי, ובפחות משקל ממה שאני מרים עכשיו הייתי מרגיש מין כאב של עבודת שריר (לא יודע איך להגדיר את זה). העניין שעכשיו ב-LB אני אומנם מרגיש כובד המשקל שאני מרים אך אני לא מרגיש את כאב ה"עבודה". אני פשוט מרגיש שקשה לי לקום אך אני דוחף וקם. הארבע ראשי לא ממש מורגש אלא ההמסתרינג ושרירי התחת במיוחד (שנתפס לפעמים).
השאלה אם זה צריך להיות ככה או שיש בעיה בביצוע שלי??

נערך לאחרונה:
כאבי שרירים בזמן\אחרי התרגיל הם לא מדד לעומס שמופעל עליהם. אל תדאג לקוואדריספס שלך, תדאג למשקל על המוט ותמשיך להתקדם 😃

• פותח/ת השרשור
כן אני יודע, זאת המטרה יותר משקל 😃
אבל עדיין זה מוזר שזה נהיה שונה ממה שהיתי מרגיש פעם. בכל מקרה זה לא מפריע לי, פשוט התחלתי לחשוש שאולי הטכניקה לא נכונה.

בעבר כנראה לא היית יורד עד הסוף (בהנחה שהיום אתה כן).
בחצאי סקוואטים עובד בעיקר הארבע ראשי. בסקוואט עמוק עובדים בעיקר ההמסטרינג והישבן.
מכאן ההבדל ב"כאבים".

• פותח/ת השרשור
לפני SS עשיתי LB או לפחות חשבתי שאני עושה. (בעבר ניסיתי 5*5 שלא כל כך הצליח לי) וההרגשה הייתה שונה לגמרי.
בסקוואט עמוק עובדים בעיקר ההמסטרינג והישבן.
סבבה אבל עדיין הארבע ראשי פחות מורגש. האמת גם הרגליים שלי פחות גדולות וזה מוזר. כשהתאמנתי פעם, הרמתי פחות משקל אבל מרגיש את ה"כאב" והרגלים שלי ממש גדלו. לא היתי נכנס לג'ינסים מסוימים. עכשיו אני מרים יותר ומתקדם ואותם הגינסים עולים בסבבה. (אולי זה בגלל הקריאטין שלקחתי פעם לכן הרגלים גדלו אז?? ) 😃

נערך לאחרונה:
תן לתוכנית זמן, תתקדם במשקלים ותגדל, זה שאתה מרגיש את ההאמסטרינגס עובדים רק יכול להעיד על זה שהטכניקה כן נכונה (אבל זה לא מבטיח שהטכניקה נכונה).

• פותח/ת השרשור
אז מה הבעיה פה? אתה אמור להרגיש אותם.
רק רציתי לבדוק שזה צריך להיות ככה.
מה שמוזר הוא שהקוואדס לא מורגשש ממש אלה כשאני מרגיש שהתפקששה לי הטכניקה איפשהו ועז שאני דוחף אני מרגיש את הקוואדס.
שאלה נוספת.
כמה קריתי שהברכיים לא יגלשו קדימה?? אני לא מדבר על גלישה 2 מטר אלה קצת אחרי קצות האצבעות?? ראיתי סירטונים שריפ מסביר,גם שם מי שביצע את הסקוואט גלשו לו הברכיים.

ברכיים גולשות זה לא קשור למיקום שלהן, אלא לזמן בו הן מתמקמות אחרי קצות האצבעות. אם הן זזות קדימה בשליש האחרון של התנועה אתה מאבד את המתח בהאמסטרינג.

רק רציתי לבדוק שזה צריך להיות ככה.
מה שמוזר הוא שהקוואדס לא מורגשש ממש אלה כשאני מרגיש שהתפקששה לי הטכניקה איפשהו ועז שאני דוחף אני מרגיש את הקוואדס.
שאלה נוספת.
כמה קריתי שהברכיים לא יגלשו קדימה?? אני לא מדבר על גלישה 2 מטר אלה קצת אחרי קצות האצבעות?? ראיתי סירטונים שריפ מסביר,גם שם מי שביצע את הסקוואט גלשו לו הברכיים.
תראה גלישה של ברכיים זה לא קשור לאם הן עוברות את האצבעות של הרגליים, כי זה משהו שאמור לקרות, גלישה של הברכיים זה מתי שהן זזות קדימה בתחתית שזה אומר שאתה מרפה את ההאמסטרינגס או מעביר את המשקל לקצה של הרגל או שניהם, וזה לא אמור לקרות כי זה לא בריא לברכיים וזה גם נוגד את המטרה של הסקוואט (LB לפחות).

• פותח/ת השרשור
כלומר בתנוע עצמה זה בסדר עם יש גלישה קדימה אבל בשלב התחתית הם לא צריכות לזוז כלל??
כי עד עכשיו השתדלתי שלאורך כל התנוע הברכיים לא יעברו את הרגל . כדי לי להמשיך ככה או לתת דגש רק בתחתית??

כלומר בתנוע עצמה זה בסדר עם יש גלישה קדימה אבל בשלב התחתית הם לא צריכות לזוז כלל??
כי עד עכשיו השתדלתי שלאורך כל התנוע הברכיים לא יעברו את הרגל . כדי לי להמשיך ככה או לתת דגש רק בתחתית??

ב2/3 מהדרך למטה זה בסדר אם הן יזוזו קדימה, בסקוואט הברכיים אמורות לעבור את קו האצבעות של הרגליים בקצת, ככה שתגיע למצב הזה עד 2/3 מהתנועה ומשם הברכיים משמשות כציר. אם אתה יודע לבצע את התנועה אז תשלח את הברכיים קדימה בהתחלה, תתיישב אחורה תוך כדי זה שהכל מאחורה מכווץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית