הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משמין, מבלי להגיע ליעד המשקלים

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
אשמח לעזרתכם בנוגע לבעיה שיש לי עם האימונים, קצת פרטים עליי: בן 25,שוקל 84 גובה 1.71.
אני עושה את תוכנית הSS כבר זמן מה, לפני כמה חודשים הייתי די מבסוט על קצב ההתקדמות שלי אבל נוצרה אחרי זה בעיה.
ששקלתי 78 בערך ההתקדמות שלי הייתה בערך ככה:
סקוואט: 100 ק"ג, דדליפט 100 ק"ג, בנץ פרס: 60 ק"ג, פרס: 40 ק"ג.
אחרי זה התחלתי לעשות הרבה ריסטים, גם כי נתקעתי וגם כי עשיתי הרבה הפסקות עקב לימודים/עבודה שקצת השפיע לי על האימונים, אבל השתדלתי בזמן הזה לאכול כדי לשמור על הכוח, מה שקרה שכן הגעתי ליעד היומי מבחינת קלוריות אבל לא ליעד היומי מבחינת חלבון.
התוצאה היא שהמשכתי להתאמן וכן השמנתי(הגעתי ל84 ק"ג), אבל המשקלים נשארו נמוכים, עם קצת התקדמות:
סקוואט 110, דדלפיט 110, בנץ 70, פרס 50.

המצב הוא כרגע שפשוט אני נראה שמן, אם הייתי יודע שאני שמן אבל מרים משקלים גבוהים ולקראת סיום הSS לא היה אכפת לי, אבל אם אני שוקל 84 ומרים משקלים כאלה זה אומר שהדרך שלי עוד ארוכה, ואני לא רוצה להגיע ל90/100 קילו שאני יסיים את הSS כי זה באמת יהיה מוגזם מבחינת הנתונים שלי.

מה אפשר לעשות?

נערך לאחרונה:
איבדת לגמרי את המטרה בתכנית. לא היית להגיע למשקלי גוף כאלה על משקלים כאלה.
תעשה חיטוב רציני ותתחיל תכנית אחרת כגון טקסס וכדומה על מאזן שלילי במהלך החיטוב ולאחר מכן תמשיך אותה על ניטראלי.

• פותח/ת השרשור
לעשות חיטוב.
לשנות לתוכנית AB במטרה לשמור כמה שיותר על משקלי עבודה ואף לנסות להעלות.
חיטוב עם משקלי עבודה כאלה, ייתן לי משהו או שזה נטו בשביל רק בשביל להרזות?
איבדת לגמרי את המטרה בתכנית. לא היית להגיע למשקלי גוף כאלה על משקלים כאלה.
תעשה חיטוב רציני ותתחיל תכנית אחרת כגון טקסס וכדומה על מאזן שלילי במהלך החיטוב ולאחר מכן תמשיך אותה על ניטראלי.
אותו שאלה, חיטוב עם משקלי עבודה כאלה ייתן לי משהו או שזה נטו בשביל רק בשביל להרזות? ולמה לא לעשות חיטוב ואז לחזור לSS? למה דווקא טקסס?
תודה !

יש פה כמה בעיות. אתה עולה במשקל ללא תוצאות ואתה ביצעת מספר ריסטים כך שבאף צורה התכנית לא רלוונטית אליך.
יתכן גם ויש לך בעיות טכניקה או בעיות שינה וכדומה. תטפל בהם.
אם תעשה חיטוב ותעבור לתכנית עם התקדמות איטית יותר אז ייתכן בהחלט שתשפר כוח. אבל לפני הכל תזכור שאף ספורטאי לא אמור להיות שמן ובדאי לא ברמה מתחילה או בינונית.

• פותח/ת השרשור
יש פה כמה בעיות. אתה עולה במשקל ללא תוצאות ואתה ביצעת מספר ריסטים כך שבאף צורה התכנית לא רלוונטית אליך.
יתכן גם ויש לך בעיות טכניקה או בעיות שינה וכדומה. תטפל בהם.
אם תעשה חיטוב ותעבור לתכנית עם התקדמות איטית יותר אז ייתכן בהחלט שתשפר כוח. אבל לפני הכל תזכור שאף ספורטאי לא אמור להיות שמן ובדאי לא ברמה מתחילה או בינונית.
תודה על התגובה.
שמע אולי קצת הגזמתי במונח שמן, פשוט בתור אדם שתמיד היה רזה, כן אני נראה מלא יותר ויש שניצלים(אני מאמין שמצב כזה הוא הגיוני לבנאדם שמתאמן בתוכניות מסה/כוח).
לגבי הריסטים, אני יודע שע"פ התוכנית אחרי שני ריסטים בסקוואט צריך לעזוב אותה, אבל הכוונה של המשורר(ריפטו), היא שכל עוד אני עושה את כל מה שצריך(אוכל טוב, ישן טוב, טכניקה טובה) ובכל זאת נתקע, אז כן אחרי שני ריסטים צריך לפרוש. הבעיה אצלי שהריסטים לא היו בכוונה, פשוט היו תקופות לחוצות שלא יכולתי להתאמן, מה שגרם כל פעם לריסטים.
אני אקח את מה שאמרת לתשומת ליבי. לגבי החיטוב, במשקלים כאלה לדעתך, בחיטוב אני יצליח לראות מבחינת שרירים גוף נחמד?

אתה על אחוז שומן מאוד גבוה, אין לך מה לחפש במסה, הרבה יותר קשה לבנות שריר על אחוז שומן כזה, גם לי זה קרה.
גם רמת ההורמונים אצלך בגוף כרגע היא לא אידיאלית. תעשה חיטוב לדעתי.

• פותח/ת השרשור
אני בספק בנוגע לזה. אבל את החיטוב אתה צריך בשביל ליצור נקודת פתיחה טובה למסה הבאה.
אז אתה אומר לעשות חיטוב ומשם לעבור לטקסס?
שאתה אומר חיטוב, לאיזה משקל פחות או יותר אני אמור להגיע?

ברוב המקרים נתקעים בגלל ליקויים טכניים.
תצלם את תרגילי הבסיס ומשם אפשר להיות יותר חכמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית