עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
רפואירפואי או נפשי?
זה ממש לא נכוןהתגייסת או לא?
לפי דעתי עדיף לצאת עם קבן כי זה הרבה יותר קל ובתכלס לאף אחד באזרחות לא באמת אכפת אם שירתת או לא ולמה
דבר ראשון יש חוק שאסור להם לשאול ודבר שני מה שחשוב לכל אחד במדינה הזאת זה הכסף שלו אז לא נראה לי שהם יוותרו על עובד שיכניס להם יותר כסף מאחד אחר רק כי השני היה קצין בגולניזה ממש לא נכון
עדיף שלא תדבר כל כך הרבה שטויות בפעם אחת ותטעה סתם אנשיםדבר ראשון יש חוק שאסור להם לשאול ודבר שני מה שחשוב לכל אחד במדינה הזאת זה הכסף שלו אז לא נראה לי שהם יוותרו על עובד שיכניס להם יותר כסף מאחד אחר רק כי השני היה קצין בגולני
לגבי ההשקפה שלך שלא אמור להיות קשר בין השירות צבאי לההעסקה אני מסכים , אבל מה שקורה בפועל שונה לגמרי , עזוב את זה שחלק גדול מהתעשייה עובד עם צהל , ששם שירות בצהל הוא תנאי בסיס , גם אם הם לא אומרים לך ישירות שלא התקבלת בגלל שלא שירתת זה פקטור , בנוסף לכך מעסיקים רואים בנאדם ששירת בצהל כבן אדם שיודע להסתדר במסגרת , בנאדם שלא יתפטר אחרי חודש כי קצת קשה . אני לא מכליל לגבי כולם יכול להיות שמישהו שהשתמט יש לו מוסר עבודה גבוה יותר ממישהו ששירת אבל בראיה מרחבית קל יותר לבחור בזה שהתגייסדבר ראשון יש חוק שאסור להם לשאול ודבר שני מה שחשוב לכל אחד במדינה הזאת זה הכסף שלו אז לא נראה לי שהם יוותרו על עובד שיכניס להם יותר כסף מאחד אחר רק כי השני היה קצין בגולני
על סמך מה אתה אומר את זה? חוץ מזה קח מקרה היפוטתי מישהו היה לוחם בגולני פרק את הכתף ואז עשה ניתוח ושיחררו אותו בניגוד לרצונו לאחר הניתוח (כן משחררים אחרי ניתוח כתף)עדיף שלא תדבר כל כך הרבה שטויות בפעם אחת ותטעה סתם אנשים
יש הבדל ענק ברזומה של קצין לעומת בנאדם שיצא על נפשי עם קבן או רפואי מבעיה של פציעה וכו
אני רואה שכואב לך שעשית שירות קרבי וזה לא הועיל לך בחיים מצטער אבל זה האמת וחבל שזה ככהלגבי ההשקפה שלך שלא אמור להיות קשר בין השירות צבאי לההעסקה אני מסכים , אבל מה שקורה בפועל שונה לגמרי , עזוב את זה שחלק גדול מהתעשייה עובד עם צהל , ששם שירות בצהל הוא תנאי בסיס , גם אם הם לא אומרים לך ישירות שלא התקבלת בגלל שלא שירתת זה פקטור , בנוסף לכך מעסיקים רואים בנאדם ששירת בצהל כבן אדם שיודע להסתדר במסגרת , בנאדם שלא יתפטר אחרי חודש כי קצת קשה . אני לא מכליל לגבי כולם יכול להיות שמישהו שהשתמט יש לו מוסר עבודה גבוה יותר ממישהו ששירת אבל בראיה מרחבית קל יותר לבחור בזה שהתגייס
עזוב אין טעם להכנס לוויכוח מיותר יש הבדל עצום בין הדוגמה שהבאת לבנאדם שיוצא על קבן יש מסמכים בסוף בהצלחה רבה בחיים..על סמך מה אתה אומר את זה? חוץ מזה קח מקרה היפוטתי מישהו היה לוחם בגולני פרק את הכתף ואז עשה ניתוח ושיחררו אותו בניגוד לרצונו לאחר הניתוח (כן משחררים אחרי ניתוח כתף)
אז הוא פחות טוב מהקצין?
ואין לך דרך להבדיל בין רפואי לנפשי כי זה אותו דבר
אני רואה שכואב לך שעשית שירות קרבי וזה לא הועיל לך בחיים מצטער אבל זה האמת וחבל שזה ככה
כן ברור אתה בא לראיון עבודה עם מסמכים מגיל 20 שחס וחלילה לא יחשבו שיצאת עם קבןעזוב אין טעם להכנס לוויכוח מיותר יש הבדל עצום בין הדוגמה שהבאת לבנאדם שיוצא על קבן יש מסמכים בסוף בהצלחה רבה בחיים..
מרבית האנשים כוללים את השירות הצבאי בקורות החיים שלהם. אני כמי שקורא קורות חיים מניח שמי שלא ציין זאת והיה אמור להיות מגויס (בשונה לדוגמא מעולה חדש) לא התגייס.כן ברור אתה בא לראיון עבודה עם מסמכים מגיל 20 שחס וחלילה לא יחשבו שיצאת עם קבן
חוץ מזה למרות שאת אף מעסיק זה לא מעניין פותח האשכול יכול לצאת על נפשי ובבוא היום להגיד ששיחררו אותו בניגוד לרצונו בגלל ניתוח שעבר ושיראה את המסמכים מהניתוח
אני מסכים שאפשר לדעת הכל בגלל זה אסור לשקר.מרבית האנשים כוללים את השירות הצבאי בקורות החיים שלהם. אני כמי שקורא קורות חיים מניח שמי שלא ציין זאת והיה אמור להיות מגויס (בשונה לדוגמא מעולה חדש) לא התגייס.
בנוסף מי שהשתחרר מסיבה "לגיטימית" לדוגמא פציעה לרוב גם ירשום את זה כהסבר לשירות מקוצר או אם הוא לא התגייס ייתן הסבר קצר למה.
מהצד השני מי שעשה שירות משמעותי כמעט תמיד יציין זאת על מנת לזכות בקרדיט.
האם זה מהווה שיקול בקבלה לעבודה? זה מאוד תלוי באופי המשרה ומה הנסיון של המועמד.
בנוסף במדינה כל כך קטנה וכל כך חטטנית אפשר לדעת עליך הכל בכמה שיחות טלפון.
מי שמשתחרר על סיבה רפואית יכול לעבוד באלביט רפאל וכו? ומי שיש לו סעיף נפשי אבל לא השתחרר (עשה יומיות נגיד) גם יכול? למרות שמאח שלי לא הבנתי שכל כך כדאי לעבוד שםשיחרור מהצבא גם אם בפרופיל נפשי תמיד יופיע כרפואי, מהבחינה הזאת.
אבל צריך לקחת בחשבון שלעבוד בחברות שעובדות עם הצבא כמו תע"ש, אלביט,רפאל וכו' יהיה בעייתי אם בכלל. (וזה שיקול לא קטן)
בחברות הייטק מבוססות חברות אם זרות - לדעתי זה פחות קריטי בעיקר עצם העובדה שאין לעובד מילואים שזה יתרון.
בכל שאר התעשייה, אני מאמין שיש לזה חשיבות בעיקר בגלל ה"גאווה הלאומית" בשירות הצבאי.
(כל כך הרבה פעמים מראיינים חפרו לי בשירות הצבאי רק כדי להכניס חוויות משלהם לדו-שיח)
לחברות שעובדות עם הצבא אין יותר מידיי בעיה לפתוח את התיק האישי שלך ולראות את מה שאחרים לא יכולים..מי שמשתחרר על סיבה רפואית יכול לעבוד באלביט רפאל וכו? ומי שיש לו סעיף נפשי אבל לא השתחרר (עשה יומיות נגיד) גם יכול? למרות שמאח שלי לא הבנתי שכל כך כדאי לעבוד שם
איפה? אלביט\רפאל וכו'?למרות שמאח שלי לא הבנתי שכל כך כדאי לעבוד שם
וזה גם הרבה פעמים שיחות של ארוחת צוהריים.כל כך הרבה פעמים מראיינים חפרו לי בשירות הצבאי רק כדי להכניס חוויות משלהם לדו-שיח
בחברות הייטק מבוססות חברות אם זרות - לדעתי זה פחות קריטי בעיקר עצם העובדה שאין לעובד מילואים שזה יתרון