הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת פרופיל צבאי

Hamster

משתמש משקיע
2,522
1,772
נק' מוניטין:
4,274
2,522
1,772
ספרטה 302
בלי יותר מדי מסביב,אני כבר חצי שנה מרופא לרופא וסוף סוף עשו לי ניתוח,כלום לא עובד ונמאס לי ליפול בין הכיסאות.
מישהו פה מכיר את התהליך להורדת פרופיל ליציאה מהצבא?

התגייסת או לא?
לפי דעתי עדיף לצאת עם קבן כי זה הרבה יותר קל ובתכלס לאף אחד באזרחות לא באמת אכפת אם שירתת או לא ולמה

זה ממש לא נכון
דבר ראשון יש חוק שאסור להם לשאול ודבר שני מה שחשוב לכל אחד במדינה הזאת זה הכסף שלו אז לא נראה לי שהם יוותרו על עובד שיכניס להם יותר כסף מאחד אחר רק כי השני היה קצין בגולני

דבר ראשון יש חוק שאסור להם לשאול ודבר שני מה שחשוב לכל אחד במדינה הזאת זה הכסף שלו אז לא נראה לי שהם יוותרו על עובד שיכניס להם יותר כסף מאחד אחר רק כי השני היה קצין בגולני
עדיף שלא תדבר כל כך הרבה שטויות בפעם אחת ותטעה סתם אנשים
יש הבדל ענק ברזומה של קצין לעומת בנאדם שיצא על נפשי עם קבן או רפואי מבעיה של פציעה וכו

לגבי ההשקפה שלך שלא אמור להיות קשר בין השירות צבאי לההעסקה אני מסכים , אבל מה שקורה בפועל שונה לגמרי , עזוב את זה שחלק גדול מהתעשייה עובד עם צהל , ששם שירות בצהל הוא תנאי בסיס , גם אם הם לא אומרים לך ישירות שלא התקבלת בגלל שלא שירתת זה פקטור , בנוסף לכך מעסיקים רואים בנאדם ששירת בצהל כבן אדם שיודע להסתדר במסגרת , בנאדם שלא יתפטר אחרי חודש כי קצת קשה . אני לא מכליל לגבי כולם יכול להיות שמישהו שהשתמט יש לו מוסר עבודה גבוה יותר ממישהו ששירת אבל בראיה מרחבית קל יותר לבחור בזה שהתגייס

עדיף שלא תדבר כל כך הרבה שטויות בפעם אחת ותטעה סתם אנשים
יש הבדל ענק ברזומה של קצין לעומת בנאדם שיצא על נפשי עם קבן או רפואי מבעיה של פציעה וכו
על סמך מה אתה אומר את זה? חוץ מזה קח מקרה היפוטתי מישהו היה לוחם בגולני פרק את הכתף ואז עשה ניתוח ושיחררו אותו בניגוד לרצונו לאחר הניתוח (כן משחררים אחרי ניתוח כתף)
אז הוא פחות טוב מהקצין?
ואין לך דרך להבדיל בין רפואי לנפשי כי זה אותו דבר
לגבי ההשקפה שלך שלא אמור להיות קשר בין השירות צבאי לההעסקה אני מסכים , אבל מה שקורה בפועל שונה לגמרי , עזוב את זה שחלק גדול מהתעשייה עובד עם צהל , ששם שירות בצהל הוא תנאי בסיס , גם אם הם לא אומרים לך ישירות שלא התקבלת בגלל שלא שירתת זה פקטור , בנוסף לכך מעסיקים רואים בנאדם ששירת בצהל כבן אדם שיודע להסתדר במסגרת , בנאדם שלא יתפטר אחרי חודש כי קצת קשה . אני לא מכליל לגבי כולם יכול להיות שמישהו שהשתמט יש לו מוסר עבודה גבוה יותר ממישהו ששירת אבל בראיה מרחבית קל יותר לבחור בזה שהתגייס
אני רואה שכואב לך שעשית שירות קרבי וזה לא הועיל לך בחיים מצטער אבל זה האמת וחבל שזה ככה
והחלק שעובד עם צהל הוא לא גדול ושם יכולים אפילו לבדוק מה אמרת לקבן אז רק שם זה משםיע

והקשר בין ההסתדרות בצבא להסתדרות בעבודה מאוד מטושטש ובשביל זה עושים ראיון עבודה...

נערך לאחרונה:
על סמך מה אתה אומר את זה? חוץ מזה קח מקרה היפוטתי מישהו היה לוחם בגולני פרק את הכתף ואז עשה ניתוח ושיחררו אותו בניגוד לרצונו לאחר הניתוח (כן משחררים אחרי ניתוח כתף)
אז הוא פחות טוב מהקצין?
ואין לך דרך להבדיל בין רפואי לנפשי כי זה אותו דבר

אני רואה שכואב לך שעשית שירות קרבי וזה לא הועיל לך בחיים מצטער אבל זה האמת וחבל שזה ככה
עזוב אין טעם להכנס לוויכוח מיותר יש הבדל עצום בין הדוגמה שהבאת לבנאדם שיוצא על קבן יש מסמכים בסוף בהצלחה רבה בחיים..

עזוב אין טעם להכנס לוויכוח מיותר יש הבדל עצום בין הדוגמה שהבאת לבנאדם שיוצא על קבן יש מסמכים בסוף בהצלחה רבה בחיים..
כן ברור אתה בא לראיון עבודה עם מסמכים מגיל 20 שחס וחלילה לא יחשבו שיצאת עם קבן

חוץ מזה למרות שאת אף מעסיק זה לא מעניין פותח האשכול יכול לצאת על נפשי ובבוא היום להגיד ששיחררו אותו בניגוד לרצונו בגלל ניתוח שעבר ושיראה את המסמכים מהניתוח

כן ברור אתה בא לראיון עבודה עם מסמכים מגיל 20 שחס וחלילה לא יחשבו שיצאת עם קבן

חוץ מזה למרות שאת אף מעסיק זה לא מעניין פותח האשכול יכול לצאת על נפשי ובבוא היום להגיד ששיחררו אותו בניגוד לרצונו בגלל ניתוח שעבר ושיראה את המסמכים מהניתוח
מרבית האנשים כוללים את השירות הצבאי בקורות החיים שלהם. אני כמי שקורא קורות חיים מניח שמי שלא ציין זאת והיה אמור להיות מגויס (בשונה לדוגמא מעולה חדש) לא התגייס.
בנוסף מי שהשתחרר מסיבה "לגיטימית" לדוגמא פציעה לרוב גם ירשום את זה כהסבר לשירות מקוצר או אם הוא לא התגייס ייתן הסבר קצר למה.
מהצד השני מי שעשה שירות משמעותי כמעט תמיד יציין זאת על מנת לזכות בקרדיט.

האם זה מהווה שיקול בקבלה לעבודה? זה מאוד תלוי באופי המשרה ומה הנסיון של המועמד.

בנוסף במדינה כל כך קטנה וכל כך חטטנית אפשר לדעת עליך הכל בכמה שיחות טלפון.

מרבית האנשים כוללים את השירות הצבאי בקורות החיים שלהם. אני כמי שקורא קורות חיים מניח שמי שלא ציין זאת והיה אמור להיות מגויס (בשונה לדוגמא מעולה חדש) לא התגייס.
בנוסף מי שהשתחרר מסיבה "לגיטימית" לדוגמא פציעה לרוב גם ירשום את זה כהסבר לשירות מקוצר או אם הוא לא התגייס ייתן הסבר קצר למה.
מהצד השני מי שעשה שירות משמעותי כמעט תמיד יציין זאת על מנת לזכות בקרדיט.

האם זה מהווה שיקול בקבלה לעבודה? זה מאוד תלוי באופי המשרה ומה הנסיון של המועמד.

בנוסף במדינה כל כך קטנה וכל כך חטטנית אפשר לדעת עליך הכל בכמה שיחות טלפון.
אני מסכים שאפשר לדעת הכל בגלל זה אסור לשקר.
אם מישהו מספיק רוצה ומספיק "מכיר" הוא יכול גם לדעת מה קרה בכל שיחה של אותו אדם שהוא מראיין בחדר של הקבן
אבל תכלס תסכים איתי שזה לא קריטי ולא ממש מעניין אותך בתור אחד שקורא קורות חיים

שיחרור מהצבא גם אם בפרופיל נפשי תמיד יופיע כרפואי, מהבחינה הזאת.
אבל צריך לקחת בחשבון שלעבוד בחברות שעובדות עם הצבא כמו תע"ש, אלביט,רפאל וכו' יהיה בעייתי אם בכלל. (וזה שיקול לא קטן)
בחברות הייטק מבוססות חברות אם זרות - לדעתי זה פחות קריטי בעיקר עצם העובדה שאין לעובד מילואים שזה יתרון.

בכל שאר התעשייה, אני מאמין שיש לזה חשיבות בעיקר בגלל ה"גאווה הלאומית" בשירות הצבאי.

(כל כך הרבה פעמים מראיינים חפרו לי בשירות הצבאי רק כדי להכניס חוויות משלהם לדו-שיח)

שיחרור מהצבא גם אם בפרופיל נפשי תמיד יופיע כרפואי, מהבחינה הזאת.
אבל צריך לקחת בחשבון שלעבוד בחברות שעובדות עם הצבא כמו תע"ש, אלביט,רפאל וכו' יהיה בעייתי אם בכלל. (וזה שיקול לא קטן)
בחברות הייטק מבוססות חברות אם זרות - לדעתי זה פחות קריטי בעיקר עצם העובדה שאין לעובד מילואים שזה יתרון.

בכל שאר התעשייה, אני מאמין שיש לזה חשיבות בעיקר בגלל ה"גאווה הלאומית" בשירות הצבאי.

(כל כך הרבה פעמים מראיינים חפרו לי בשירות הצבאי רק כדי להכניס חוויות משלהם לדו-שיח)
מי שמשתחרר על סיבה רפואית יכול לעבוד באלביט רפאל וכו? ומי שיש לו סעיף נפשי אבל לא השתחרר (עשה יומיות נגיד) גם יכול? למרות שמאח שלי לא הבנתי שכל כך כדאי לעבוד שם

מי שמשתחרר על סיבה רפואית יכול לעבוד באלביט רפאל וכו? ומי שיש לו סעיף נפשי אבל לא השתחרר (עשה יומיות נגיד) גם יכול? למרות שמאח שלי לא הבנתי שכל כך כדאי לעבוד שם
לחברות שעובדות עם הצבא אין יותר מידיי בעיה לפתוח את התיק האישי שלך ולראות את מה שאחרים לא יכולים..
אין סעיף שקובע לדעתי שמי שהשתחרר על נפשי לא יוכל לעבוד בחברות כאלה, אבל זה די ברור מה יקרה.

בעניין סעיף נפשי ושירות צבאי מלא, כאן אני באמת לא יודע.

כל כך הרבה פעמים מראיינים חפרו לי בשירות הצבאי רק כדי להכניס חוויות משלהם לדו-שיח
וזה גם הרבה פעמים שיחות של ארוחת צוהריים.
בחברות הייטק מבוססות חברות אם זרות - לדעתי זה פחות קריטי בעיקר עצם העובדה שאין לעובד מילואים שזה יתרון

היו לי בקבוצה טייס שהפך גם לראש צוות. מילואים ובכלל צבא לא מפריעה כל כך. ניראה לי גם זה יאנו סוג של חופש מהעבודה. לצאת קצת מהשגרה.

בסוף הרוב הגדול עושה צבא. וזה כן לדעתי חשוב לעשות על זה וי. אפילו שהייתי מאוד רוצה את ה 3 שנים שלי בחזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית