הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון לאנשים עם בעיות גב

toxicity1

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
גבר בוגר בן 46, עם חשד לפריצות דיסק וכאבי גב איומים
בקושי מסוגל לעמוד יותר מ10 דק', וחש לעיתים כאבים שמקרינים לרגליים
בלט בדיסק
נפגש עם רופא מומחה שאמר לו לחזק בעיקר את פושטי הגב ושרירי הבטן
הגבר פעיל פעם-פעמיים בשבוע בשחייה, חוץ מזה עבודה משרדית 5 ימים בשבוע
עכשיו תרגילים בעיתיים כמו דדליפט וסקוואט עם יותר ממשקל גוף אני מניח שאפשר לוותר, כנ"ל ספסל רומי שאני בטוח שהוא יחוש כאבים איומים
עצות לגבי האימון?

נראה לי שהביטוי "בוגר" שם אצלך קצת מיותר.
בכל אופן, בהנחה שהאיש ממש 'סובל', כדאי שינסה לעבור אצל פיזיוטרפיסט ספורט טוב
(ויש לא מעט כאלה).
שנית, וזו דוגמא מאבא שלי שהוא באמת מבוגר וגם בוגר, פלוס בעיות גב וכבר קרוב לגיל 70,
הוא עושה תרגילים שרובם מבוצעים בשכיבה על הריצפה ונראים מהצד כמו מיני סוגים של היפראקסטנשנז של הגב + עבודה סטטית על שרירי בטן

* ואחרי הכל (או לפני בעצם) - הניחוש שלי הוא שברוב המקרים ההמלצה של ברבל מעלי הכי נכונה

• פותח/ת השרשור
הבעיתיות היא שהוא ניסה פיזוטרפיסט, דיי זבל
הביא לו כמה תרגילי צ'וקומוקו בבית, לעשות פעמיים ביום כל יום
אני מניח גם כן שעבודה סטטית על הבטן תהיה, אבל הכל במידה
ופספסתם את הנק' שלי עם התרגילים הספציפיים האלה, אני בספק רציני מאוד לגבי ביצוע תרגילים כגון דדליפט עם משקל של מוט, אם בספסל רומי בעצימות נמוכה הוא מרגיש כאבים הרסניים

הבעיתיות היא שהוא ניסה פיזוטרפיסט, דיי זבל
הביא לו כמה תרגילי צ'וקומוקו בבית, לעשות פעמיים ביום כל יום
אני מניח גם כן שעבודה סטטית על הבטן תהיה, אבל הכל במידה
ופספסתם את הנק' שלי עם התרגילים הספציפיים האלה, אני בספק רציני מאוד לגבי ביצוע תרגילים כגון דדליפט עם משקל של מוט, אם בספסל רומי בעצימות נמוכה הוא מרגיש כאבים הרסניים
המשפט "קודם כל אל תזיק" הכי נכון פה.
לפני שאתה נותן לו לעשות תרגילים כמו דדליפט וכו' שזה מן הסתם ברור שאסור לך לעשות כזה דבר צריך לתת לו תרגילים לרמה מאוד נמוכה בעיקר של פיזוטרפיה, וריאציות של "סופרמן" בשכיבה על הבטן ועבודה סטטית כמו שאמרו.
לתת למישהו במצב כזה לעשות דדליפט זה לא יהיה חכם עם כל הכבוד לתרגיל, ואני עוד חושב שאנשים עם פריצות דיסק צריכים גם לנסות לבצע סקוואט\דדליפט אבל זה כל עוד הם במצב שהם פעילים אתה טוען שהוא לא יכול לעמוד מעל 10 דקות בלי כאבים אז בכלל לא מומלץ כל הקטע הזה.
בראייה אופטימית תרגילים סטטים יחזקו את הגב שלו והוא יוכל להתקדם לאט לאט.
שינסה פיזוטרפיסט אחר, זה לא המקום שלך לעזור למישהו עם בעיות חמורות אם אין לך הכשרה לכך [כמובן שיש פיזוטרפיסטים ליצנים אבל רובם יודעים מה הם עושים]

• פותח/ת השרשור
תרגילים סטטיים וסוגי סופרמן למינהם זה מן הברור
השאלה היא אם באמת שווה להקדיש להם זמן רציני
אם זה באמת להתחיל מהם ולאט לאט לעבור לדברים יותר עצימים
הבעיה עם פיזוטרפיסט היא שאין כל כך על מי לסמוך, יכולים לשלוח אותו לעוד אחד וגם הוא יהיה זבל
צריך לדעת למי ללכת
בנימה זאת, המלצות מישהו?

רשמו לך כבר מקודם שאחרי שום פציעה לא מתחילים ישר להרים 100 קילו.
השיקום זה עניין של זמן עד שהחלק הפגוע מתרגל למאמץ לאחר הפציעה.
מתחילים מתרגילים עם עומס מאוד נמוך וממשיכים כל פעם להגביר את העומס לפי ההרגשה. בשום אופן לא מתחילים עם דדליפט "רק" עם משקל מוט שזה 20 קילו..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית