הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בדדליפט

shahar1214

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
1
36
1
אז אחרי הסרטון שהעלתי לפה וההערות שנתתם לי החלטתי לצלם שוב ולשאול מה דעתכם ואם יש שיפור בנושאים שדיברתם עליהם
האשכול הקודם:
ייעוץ - טכניקה בדדליפט

חימום (50 ק"ג):

אני חושב שהלך לי טוב בסך הכל חוץ מהצוואר שהיה גבוה והחזרה האחרונה שמשום מה בטעות לקחתי את הרגל אחורה

משקל העבודה(60 ק"ג):

אני יודע שיש בטח הרבה פאשלות בטכניקה אבל אני מקווה זה פאשלות מינוריות ושהטכניקה שלי טובה בקווים כלליים

תקרא את הסטאפ שכתב הביסט, האגן גבוה מידי לדעתי. יש פעמים שאתה מרים כתפיים. ונדמה שאתה מרים מהגב והתנועה לא יוצאת מהרגליים

• פותח/ת השרשור
אתה מכופף את הגב בירידה בסרטון השני ,הכתפיים מושכות כלפיי מעלה, אתה חייב לרדת עוד עם התחת למטה...
לגבי הכיפוף בירידה לפי מה שהבנתי הירידה לא משנה כל כך
מה זאת אומרת הכתפיים מושכות כלפי מעלה?לא צריך למשוך אותם ולהוציא את החזה לבחוץ?
ובאשכול הקודם דווקא אמרו לי לעלות את האגן ולא להוריד
תקרא את הסטאפ שכתב הביסט, האגן גבוה מידי לדעתי. יש פעמים שאתה מרים כתפיים. ונדמה שאתה מרים מהגב והתנועה לא יוצאת מהרגליים
מי זה ביסט?לגבי האגן חשבתי שככה זה אמור להיות כי ככה אמרו לי
מה זאת אומרת מרים כתפיים ואיך אני יכול לעשות את התנועה דרך הרגליים ולא דרך הגב?

Beast and cheat.
ואתה צריך להתחיל את התנועה ממצב שבו אתה דוחף את הריצפה עם הרגליים, ורק אחרי הגעה לברכיים לנוע גם עם הגב.

אתה עושה סוג של שראג למעלה. תראה את הסרטון הבא:

עוד משהו ששמתי לב זה שאתה עושה היפר אקטנסיאון שאתה מסיים את התנועה (מוציא את התחת החוצה) אז תכווץ את התחת בזמן ההרמה וגם שאתה נועל.

עדכון (!)
ראיתי עכשיו שגם אתה מתחיל את התנועה שהמוט לא מתחת לכתפיים שלך. במשקלים האלה לא נראה את זה אבל שתתקדם אתה במשקלים ושיהיה לך קשה האגן שלך יעלה לפני הכל, תתחיל את התנועה עם אגן טיפה יותר גבוה והכתפיים מעל המוט (במבט צידי).

עוד עדכון..
רק בחזרה הראשונה זה היה ככה (של ה60 קילו) שאר החזרות היה סבבה המיקום של הכתפיים שלך.

• פותח/ת השרשור
אתה עושה סוג של שראג למעלה. תראה את הסרטון הבא:

עוד משהו ששמתי לב זה שאתה עושה היפר אקטנסיאון שאתה מסיים את התנועה (מוציא את התחת החוצה) אז תכווץ את התחת בזמן ההרמה וגם שאתה נועל.

עדכון (!)
ראיתי עכשיו שגם אתה מתחיל את התנועה שהמוט לא מתחת לכתפיים שלך. במשקלים האלה לא נראה את זה אבל שתתקדם אתה במשקלים ושיהיה לך קשה האגן שלך יעלה לפני הכל, תתחיל את התנועה עם אגן טיפה יותר גבוה והכתפיים מעל המוט (במבט צידי).

עוד עדכון..
רק בחזרה הראשונה זה היה ככה (של ה60 קילו) שאר החזרות היה סבבה המיקום של הכתפיים שלך.

תודה רבה על התשובה העניינית 😃
תוכל להסביר לי שוב לגבי ההיפר אקטנשיין?לא הבנתי למה התכוונת?
ולגבי מיקום הכתפיים זה משהו שנגרם עקב זה שלא הוצאתי את החזה מספיק נכון?

זה:
3054_Fig04.jpg

עוד משהו, גם לי היית תקופה שעשיתי את זה בכל ההרמות בלי ששמתי לב, צלם את עצמך ותראה אם אתה גם עושה את זה בסקוואט ובאוברהד. בסוף התנועה בדדליפט תכווץ את התחת, אל תוציא אותו כמו בתמונה.

• פותח/ת השרשור
זה:
3054_Fig04.jpg

עוד משהו, גם לי היית תקופה שעשיתי את זה בכל ההרמות בלי ששמתי לב, צלם את עצמך ותראה אם אתה גם עושה את זה בסקוואט ובאוברהד.
אז אתה אומר שאני בעצם מסובב את האגן יותר מידי?
כי אני עושה את זה בניסיון לסובב את האגן
ונניח שאני עושה את זה גם בסקוואט ועוד תרגילים,יש לך דרך בשבילי איך למנוע את זה?

אז אתה אומר שאני בעצם מסובב את האגן יותר מידי?
כי אני עושה את זה בניסיון לסובב את האגן
למה אתה מסובב את האגן? בדדליפט אתה אמור להיות עם גב ניטרלי, לסובב את האגן זה גרוע כי הגב שלך לא במצב ניטראלי וגם קשה לעשות וולסלוה (לפחות לי זה הרבה יותר קשה).

• פותח/ת השרשור
למה אתה מסובב את האגן? בדדליפט אתה אמור להיות עם גב ניטרלי, לסובב את האגן זה גרוע כי הגב שלך לא במצב ניטראלי וגם קשה לעשות וולסלוה (לפחות לי זה הרבה יותר קשה).
כי קראתי איפשהו שצריך לסובב את האגן
(נראלי ב"דדליפט גרסת המאמנים" שפרסמו פה בפורום)

כי קראתי איפשהו שצריך לסובב את האגן
(נראלי ב"דדליפט גרסת המאמנים" שפרסמו פה בפורום)
לא בצורה קיצונית כזאת ולא בסוף התנועה (למעלה) אומרים את זה בשביל שהגב יהיה במצב ניטראלי שאתה מתחיל את התנועה אבל לא לעשות את זה בצורה קיצונית.

• פותח/ת השרשור
לא בצורה קיצונית כזאת ולא בסוף התנועה (למעלה) אומרים את זה בשביל שהגב יהיה במצב ניטראלי שאתה מתחיל את התנועה אבל לא לעשות את זה בצורה קיצונית.
אני לא יודע,איפה שקראתי דווקא ממש הדגישו את זה שצריך לסובב את האגן
יש עוד חוות דעת לגבי סיבוב האגן שהוזכר פה והטכניקה באופן כללי?

@stitch רואה שיפור בנוגע לדברים שאמרת לי?
כן. זה נראה בסדר גמור. תוריד קצת ראש ותסתכל למטה, תקפיד על לחיצה עם הרגליים בתחילת התנועה כשהגב נעול, אבל יש שיפור גדול.

כן. זה נראה בסדר גמור. תוריד קצת ראש ותסתכל למטה, תקפיד על לחיצה עם הרגליים בתחילת התנועה כשהגב נעול, אבל יש שיפור גדול.
יש דגשים (באופן כללי לכל מתאמן) שהיית ממליץ עליהם לגבי הנשימה ? ,מתי להוציא\לשמור אוויר בבטן בזמן התנועה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אחי,עזרת לי מאוד
רק לא הבנתי מה הכוונה ללחוץ עם הרגליים?כמו לג דרייב כזה?
ולגבי האגן המסובב שדובר עליו פה,מה דעתך?אני צריך אולי לסובב פחות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית