עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני מדבר על מתאמנים מתקדמים ומתחרים בפיתוח גוף שהתוכנית כן מתאימה להםהיא עובדת לזמן מוגבל מאוד(אצל מתאמנים מתחילים),התקדמות איטית מאוד(ומוגבלת), הסתכנות בדלקות ואפקטיביות נמוכה.
חוץ מזה זה היא מעולה ...
לא שאני לא מסכים לגמרי, אבל מאיפה כל הקביעות הללו? אפשר לבנות את התוכנית ב1001 דרכים, למה דווקא שיהיה סיכון בדלקות ואפקטיביות נמוכה? למה שהיא תעבוד לזמן מוגבל מאוד? יש לך ביסוס כלשהו לכל מה שאמרת בהודעה הזאת?היא עובדת לזמן מוגבל מאוד(אצל מתאמנים מתחילים),התקדמות איטית מאוד(ומוגבלת), הסתכנות בדלקות ואפקטיביות נמוכה.
חוץ מזה זה היא מעולה ...
חשבתי שהתכוונת למתאמן טבעי סטנדרטי ולא לבילדר על חומרים , גם במקרה של בילדר על חומרים היא לא הדבר האופטימלי.אני מדבר על מתאמנים מתקדמים ומתחרים בפיתוח גוף שהתוכנית כן מתאימה להם
ההנחה היא שאנחנו מדברים על מתאמן טבעי(התשובה שלי הייתה לפי ההנחה הזאת).לא שאני לא מסכים לגמרי, אבל מאיפה כל הקביעות הללו? אפשר לבנות את התוכנית ב1001 דרכים, למה דווקא שיהיה סיכון בדלקות ואפקטיביות נמוכה? למה שהיא תעבוד לזמן מוגבל מאוד? יש לך ביסוס כלשהו לכל מה שאמרת בהודעה הזאת?
לשאלה, יש לתוכנית יתרונות וחסרונות, כמו לכל תוכנית.
בעקרון, מדובר כאן על פיצול מאוד רציני שאומר את הדבר הבא "הרבה נפח לכל שריר". ככל הנראה יהיה לך יום נפרד לרגליים, יום נפרד לחזה, ועוד שילוב כלשהו בין יד קדמית, אחורית, גב וכתפיים. היתרון כאן הוא ברור, כשיש לך יום נפרד לרגליים ולחזה ניתן לעבוד עליו ועל כל חלקיו בצורה מקיפה מאוד באופן רחב, עם נתינת דגש לשרירים קטנים שלא יעבדו בצורה יעילה בתרגילי הבסיס. השאלה היא, האם אתה צריך את זה? האם בתור מתאמן אתה צריך לעבוד על כל סיב וסיב בצורה נפרדת? והתשובה היא, כנראה שלא, אלה אם אתה באדיבילדר מתחרה.
החסרונות בתוכנית הן שקודם כל היא דורשת לפחות ארבעה אימונים בשבוע. האם אתה יכול להרשות לעצמך להתאמן 4 ימים בשבוע? האם באמת יש לך כוח לזה? זמן לזה? יכולת פיזית לשרוד את זה? ו4 פעמים בשבוע זה לא מספיק. לא בטוח שהחזה שלך יתקדם אם תעבוד עליו רק פעם בשבוע, אז התוכנית הזאת מבוצעת בעיקר ל5-6 פעמים, כאשר במספרים האלה תוכל לתת יותר עבודה שבועית לשרירים הגדולים.
אימונים בכמות כזאת לא מתאימים להרבה מתאמנים, בעיקר למתאמנים טבעיים ובעיקר למתאמנים שאימונים בשבילם הם תחביב בלבד בנוסף למשפחה, עבודה, לימודים, חיי חברה וכו.
מקווה שעניתי לך על השאלה.
לא הייתי ממליץ לאף אחד כמעט לעשות תוכנית כזאת והסברתי את זה בתגובה שלי. אני לא חושב אבל שיותר נפח = בהכרח יותר סיכוי לדלקות. אני לא מכיר שום ביסוס מדעי שמעיד על כך. באותה הדרך אפשר לקבל דלקת גם מעבודה בטכניקה לא נכונה או בעבודה עם משקלים גבוהים מדי או סתם כי ישנת בצורה לא טובה על הצד. למה דווקא נפח גבוה = יותר סיכוי לדלקות?חשבתי שהתכוונת למתאמן טבעי סטנדרטי ולא לבילדר על חומרים , גם במקרה של בילדר על חומרים היא לא הדבר האופטימלי.
@Daniel Barack יכול לפרט יותר אני מניח
ההנחה היא שאנחנו מדברים על מתאמן טבעי(התשובה שלי הייתה לפי ההנחה הזאת).
לעבוד פעם בשבוע עם נפח אטומי זה מתכון לדלקות , יש לה מעט כאלה בחדר הכושר שלי.
ההתקדמות והאפקטיביות עם תדירות גירוי של פעם בשבוע תהיה איטית.
היית ממליץ לחבר שלך לעשות תכנית כזאת ?
יש נפח גבוה שאני דרך אגב מצדד בו לצרכים שלי ויש נפח לא הגיוני של 15-18 סטים .לא הייתי ממליץ לאף אחד כמעט לעשות תוכנית כזאת והסברתי את זה בתגובה שלי. אני לא חושב אבל שיותר נפח = בהכרח יותר סיכוי לדלקות. אני לא מכיר שום ביסוס מדעי שמעיד על כך. באותה הדרך אפשר לקבל דלקת גם מעבודה בטכניקה לא נכונה או בעבודה עם משקלים גבוהים מדי או סתם כי ישנת בצורה לא טובה על הצד. למה דווקא נפח גבוה = יותר סיכוי לדלקות?
הבנתי את הנקודה שלך. אבל אפשר גם לעשות AB בצורה מפגרת ולחטוף פציעות אז הנקודה שלך היא שראית אידיוטים בABCD שעושים שטויות וזה משהו שגם אני ראיתי ומסכים איתו, אבל זה לא כי הABCD אשמה.כשאני רואה אנשים שעושים abcd באים ביום ראשון ליום ״חזה״ ונותנים שעה שלמה תרגילים לחזה אז כן זה מתכון לדלקת.
נכון אבל מנסיוני מי שבוחר ב abcd יעשה 15-18 סטים , ושוב אני חוזר לנקודה של תדירות גירוי, נניח שהמתאמן עושה תרגיל בסיס 3x5 , תרגיל עזר נחמד 3x8-10 ועוד תרגיל עזר 3x12 ואז מחכה שבוע לאימון הבא על אותו שריר... לי זה נראה אפקטיביות מינימלית.הבנתי את הנקודה שלך. אבל אפשר גם לעשות AB בצורה מפגרת ולחטוף פציעות אז הנקודה שלך היא שראית אידיוטים בABCD שעושים שטויות וזה משהו שגם אני ראיתי ומסכים איתו, אבל זה לא כי הABCD אשמה.