הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נפח ועצימות

• פותח/ת השרשור G.Pas
  • פורסם בתאריך

G.Pas

משתמש פעיל
406
64
נק' מוניטין:
260
406
64
שלום לכולם, רציתי לשאול אתכם את השאלה הבאה -
עבדתי Full Body כמעט שנה 3 פעמים בשבוע ולאחרונה התחלתי לעשות A B. את ה-A B אני עושה 4 פעמים בשבוע כאשר A אחד הוא של נפח ו-A שני הוא של עצימות, כנ"ל לגבי B. ההבדל בין אימון הנפח לאימון העצימות הוא במשקל ובחזרות. התרגילים בדיוק אותם התרגילים.
אני שומר על נפח קבוע, כלומר אם אני עושה באימון עצימות 18 חזרות (בסך הכל, לא ברצף כמובן) של לחיצת חזה עם 100 קילו, אז באימון נפח אני אעשה 30 חזרות עם 60 קילו (100x18=60x30).
השאלות שלי הן כאלה:
א. האם עבודת החזרות שוות ערך לעבודת העצימות בהנחה והנפח שווה בשניהם?
ב. מה דעתכם באופן כללי על זה? נחוץ? בזבוז זמן?
ג. עקרונית, אני צודק עם ההנחה שנפח עבודה שבועי קבוע זה מה שחשוב, או שעדיף לי דווקא להתמקד בעצימות בלבד בלי לבזבז זמן על נפח?

המון תודה!

חחח רשמת את זה טיפה מסובך אבל הבנתי עכשיו
בגדול כול עוד ומשקלי העבודה שלך לא גבוהים עדיף שתתמקד בכוח

זו שאלה שקשה לענות עליה מדעית.. במחקרים שפירסמו פה (שבעל האתר פירסם) יחסית לא מזמן הראו שגם מי שעבד כח וגם מי שעבד נפח עלה באותו מסת השריר. אבל יש יתרון למי שעבד נפח. הוא לא בזבז הרבה זמן כמו זה שעבד כח, והוא פחות חשוף בסיכון לפציעה כי הרבה יותר קל להיפצע ממשקל כבד והוספת משקל פעם אחר פעם.
מה שיותר חשוב בנפח ועליה במסת שריר זה מספיק סטים, ואם כבר לבילדינג אז עדיף טווח חזרות של 6-12 מהסיבות שצויינו למעלה... עדיף לבנות תכנית של טווח חזרות נמוך וגבוהה כי גם יש את עניין של סיבי שריר אדומים ולבנים וכל אחד טוב יותר בטווח חזרות מסויים, אבל לא יודע כמה זה משנה אבל זה מה שאומרים

אשמח להערות אם יש..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית