הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתי מפסיקים SS?

אריאל ניר

משתמש מתחיל
115
22
נק' מוניטין:
70
115
22
shape יגאל אלון
ניסיתי להעלות גם בנצ' וגם פרס השבוע - בשניהם לא הצלחתי להשלים את הסט. סקוואט עדיין לא חזרתי למשקל שבגללו התחלתי ריסט דדליפט הגעתי חזרה למשקל המקסימלי שבו עוד שמרתי על טכניקה נכונה.
נראה שיש עוד טיפה בשר בסקוואט אבל הלחיצות כבר ממש לא עולות מאימון לאימון - מתי עוברים להתקדמות שבועית?

משקלי עבודה נכון להיום
סקווט -90
דד ליפט -120
בנצ' 80
פרס 52

• פותח/ת השרשור
השאלה נוגעת למהירות שבא אני אשתפר. תוכנית שמיועדת לעלות כל אימון צריך להעלות כל אימון. גם כל אימון שני אני עוד מבין. אבל מהרגע שנדרשים לי 3-4 נסיונות כדי להעלות משקל ובנוסף הריסטים נהיים דחופים מאוד, מה הטעם?

השאלה נוגעת למהירות שבא אני אשתפר. תוכנית שמיועדת לעלות כל אימון צריך להעלות כל אימון. גם כל אימון שני אני עוד מבין. אבל מהרגע שנדרשים לי 3-4 נסיונות כדי להעלות משקל ובנוסף הריסטים נהיים דחופים מאוד, מה הטעם?

גיל משקל גובה?
או שאתה בחור יחסית קטן (לא מבחינת מסת שריר.) ויכול להיות שמיצית את עצמך בSS והגיע הזמן להתקדם באמת.
או שאתה פשוט לא אוכל מספיק.
לדעתי אתה פשוט לא אוכל מספיק... אין סיבה להיתקע במשקלים האלה בSS במיוחד לא בסקוואט ודדליפט.
אני סיימתי במשקלים הרבה יותר גבוהים ולא הייתי איזה בחור ענק.

גיל - 40
גובה -186
משקל - 90
עליתי בערך 3 ק"ג בחודש מאז שאני על התוכנית

אוקי, אני פחות יודע איך זה הולך עם ההתקדמות בגיל שלך מבחינת ההורמונים. (כמות טסט בגוף וכו'.)
אני די בטוח שעם המשקל והגובה שלך אתה יכול להוציא משקלים יותר גבוהים בSS.
אולי זה שונה בגלל הגיל, אני ורוב מי שהכרתי התנסה בSS בגיל העשרה ויכל להתקדם יותר בתכנית.
חכה לתשובה של מישהו שטיפה יותר מבין.
בהצלחה. 🏋️😅

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאני יוצא - אני מחפש קריטריון, אגם למשל רשם לפי מספר הריסטים בתרגילי רגליים, אני עדיין לא שם.

לא אמרתי שאני יוצא - אני מחפש קריטריון,

אז עוד קריטריון לדעתי צריך להיות משקלי עבודה, לפי זה אתה עדיין לא מיצית את הSS.
לא יודע כמה ריסטים תופס כקריטריון, כי זה יותר רלוונטי לאנשים שמכירים את הגוף שלהם ואת ההתקדמות.
יש המון אנשים שנתקעים ועושים ריסטים וזה נטו בגלל משהו לקוי בהתנהלות. (אוכל, שינה וטכניקה.)

רק שתדע שכמות ההורמונים רק מתחילה לעלות בקצב גבוה בגיל 15 בגיל 18-21 מגיע לשיא

אוקי ואז מגיל 18-21 אני מאמין שזה יורד... אז כנראה שבגיל 40 יש פחות הורמונים וזה משפיע על ההתקדמות. (יותר איטית.)
תקן אותי אם אני טועה?
אני חושב שזה רלוונטי אליו אולי הוא באמת אוכל כמו שצריך ומיצה את הSS עם המשקלים האלו בגלל הגיל.

אז עוד קריטריון לדעתי צריך להיות משקלי עבודה, לפי זה אתה עדיין לא מיצית את הSS.
לא יודע כמה ריסטים תופס כקריטריון, כי זה יותר רלוונטי לאנשים שמכירים את הגוף שלהם ואת ההתקדמות.
יש המון אנשים שנתקעים ועושים ריסטים וזה נטו בגלל משהו לקוי בהתנהלות. (אוכל, שינה וטכניקה.)

אוקי ואז מגיל 18-21 אני מאמין שזה יורד... אז כנראה שבגיל 40 יש פחות הורמונים וזה משפיע על ההתקדמות. (יותר איטית.)
תקן אותי אם אני טועה?
אני חושב שזה רלוונטי אליו אולי הוא באמת אוכל כמו שצריך ומיצה את הSS עם המשקלים האלו בגלל הגיל.
אבשי 🤯
דצמבר אתה בא כע? חבל.. 😏

בלחיצות אין שום בעיה להתחיל להתקדם בצורה שבועית, העיקר שתתקדם. עדיף שתתקדם ב5 ק"ג בחודש מאשר 5 ק"ג עם הרבה כשלים.
אתה יכול להוסיף סקוואט התאוששות באמצע השבוע על מנת להוריד טיפה קושי. בתכלס אתה ממצא את התוכנית אחרי 3 ריסטים בסקוואט.

• פותח/ת השרשור
תודה לכל מי שעונה - אני בנתיים ממשיך, אני מרגיש שאני לא רחוק מאוד ממצב שהתוכנית הזו לא יעילה, אבל עדיין יש לאן להתקדם.
יש שבועות טובים יותר וטובים פחות, אני לא יודע עם הגיל הוא הפרמטר המכריע בכל הנוגע להתקדמות האיטית יחסית שלי. אני מאז ומתמיד אדם לא ספרוטיבי, רץ לאט, קופץ נמוך וכ"ו. גם בהרמות אני רואה הבדל ביני לבין אחרים ברמה של היכולת "להתפוצץ" בהרמה. התוצאות באות לאט לאט אבל בסוף מגיעים למה שרוצים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית