הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוט אולימפי לעומת מוט קצר

idan1212

משתמש מתחיל
54
3
נק' מוניטין:
3
54
3
יש אצלי שני מוטות אחד אולימפי סטנדרטי עם קוטר די רחב ומוט קצר ויותר דק, האולימפי שוקל 20 והשני שוקל 12
כאשר אני משתמש במוט הקצר יותר אני מצליח להרים ב10+ קילו יותר לעומת המוט האולימפי בבנץ' (כמובן שזה כולל החישוב של המשקל של המוט)
אשמח לדעת אם למישהו יש הסבר לזה? האם ההבדל הגדול הזה הוא בגלל שיש צורך בלייצב את המוט יותר?

• פותח/ת השרשור
טעית בחישוב כנראה? אולי המוטות לא שוקלים כמו שאתה חושב?
הכל בדוק ומדוד חחח וזה לא קרה פעם אחת במקרה, זה כל אימון ככה וקשה
וזה לא הבנץ' כי ניסיתי להחליף גם ספה, אך המוט זה מה שמשפיע

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהעובי והגריפ משפיעים
גם לפי מבחן התוצאה הם משפיעים אצלי, אשמח אבל לדעת למה הם משפיעים. כאילו בדדליפט אני יכול להבין, אבל בבנץ שזה בסך הכל מונח על היד קצת קשה לי להבין למה.

נערך לאחרונה:
יותר קשה לייצב מוט ארוך יותר. הבנץ׳ שלי ירד ב20 קילו כשעברתי ממוט רגיל במיטה נוחה למוט אולימפי במיטה פחות נוחה.

יש אצלי שני מוטות אחד אולימפי סטנדרטי עם קוטר די רחב ומוט קצר ויותר דק, האולימפי שוקל 20 והשני שוקל 12
כאשר אני משתמש במוט הקצר יותר אני מצליח להרים ב10+ קילו יותר לעומת המוט האולימפי בבנץ' (כמובן שזה כולל החישוב של המשקל של המוט)
אשמח לדעת אם למישהו יש הסבר לזה? האם ההבדל הגדול הזה הוא בגלל שיש צורך בלייצב את המוט יותר?
שתי סיבות יכולות להיות. ראשונה שהמוט הקצר גמיש יותר. שנייה שהמוט הקצר דק יותר.
כמובן שזה בהנחה שאתה משוכנע שאתה יודע כמה אתה מרים.

• פותח/ת השרשור
שתי סיבות יכולות להיות. ראשונה שהמוט הקצר גמיש יותר. שנייה שהמוט הקצר דק יותר.
כמובן שזה בהנחה שאתה משוכנע שאתה יודע כמה אתה מרים.
אני די בטוח שהמוט הקצר הוא שניהם, אשמח להסבר מדוע זה קורה, במיוחד מהבחינה שהוא דק יותר. לא מצליח להסתדר לי שהעובי של המוט משפיע גם בבנץ פרס מכיוון שהמוט רק מונח על היד.

אני די בטוח שהמוט הקצר הוא שניהם, אשמח להסבר מדוע זה קורה, במיוחד מהבחינה שהוא דק יותר. לא מצליח להסתדר לי שהעובי של המוט משפיע גם בבנץ פרס מכיוון שהמוט רק מונח על היד.
כי ככל שהמוט דק יותר אז הגריפ שלך חזק יותר (עד גבול מסוים), כי שרירי האמה מכווצים יותר. לגבי זה שהמוט גמיש, העבודה שאתה עושה קטנה יותר (אתה מתחיל את ההרמה מנקודה גבוהה יותר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית