הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לימוד תרגילי הבסיס ב-PL על ידי שיאני עולם - האומנם?

מצב
השרשור נעול

no_lift

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
18
7
1
שלום חברים,

בדרך כלל (או יותר נכון אף פעם) אני לא נוהג להגיב פה אלא רק לקרוא בפורום הנהדר הזה, אבל הפעם פשוט הייתי חייב ולכן חרגתי ממנהגי ואפילו הסכמתי להקריב את האנונימיות ברשת ולספק כתובת מייל חוקית (!) עבור הרשמה לפורום. בנוסף, בחרתי גם שם משתמש רלוונטי לענף על מנת שלא להשאר "מחוץ למעגל".

לעצם העניין - נראה שישנם בשוק מאמני הכושר בישראל מספר מאמנים אשר מחזיקים בתואר המכובד "שיאן עולם" בענף ה-Powerlifting וחלקם אפילו בעלי מכוני כושר בעזרתם הם מפיצים את הבשורה (או הפציעה, כפי שתכף תראו).

כפי שמיד תוכלו לראות בסרטון הבא, אשר צולם במכון ה-Powerlifting המוביל בתחומו בארץ, גם אם אתה "שיאן עולם", אין זה אומר שאתה יודע להעביר את התורה הלאה - אחרת הגב לא היה נופל קדימה, הברכיים לא היו גולשות ובאופן כללי הדבר הזה היה נראה יותר כמו סקוואט ולא כמו ניסיון להתאשפז באיכילוב על חשבון משלם המסים.

האם לדעתכם מדובר בטכניקה לגיטימית?

אגב, לא מדובר במקרה חריג של תקלה מוטורית אלא אדם נורמטיבי מהשורה, שכמו אלו שפנו לקרוספיט (רחמנא ליצלן) גם הוא הפקיר את גופו בידי האדם הלא נכון, וכמוהו רבים.

נו טוב, מזל שזה מצולם - ככה הרופאים לפחות ידעו מה קרה.

בכל אופן אני לא הייתי מודאג יתר על המידה. סה"כ עם ה"תוספים" הנכונים הגוף יכול להתאושש מכל דבר.

הסרטון נמחק לבקשת בעליו ומכיוון שהועלה ללא ידיעתו.
הפוסט ננעל בהיותו פוסט Trolling/Hate ומכיוון שאין תכלית להמשך דיון בו מעבר לכך.
SmokingSnake.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לפי הסרטון קשה לשפוט אבל שמים לב באופן מובהק לתופעה שנקראת ״סקוואט-מורנינג״ וכמובן שהברכיים גולשות באופן חריג.
משומה יש איזו שהיא דעה רווחת של ״להרים כמה שיותר״ בכל מחיר, שזה כולל רצועות, חגורות, חליפות, צעקות, אמוניה ועוד...
הסיבה? לא ברורה, התנהגות של כת לכל דבר.
בהצלחה לבחור והמון בריאות, הוא יצטרך אותה.

זה נכון שהטכניקה שלו לא מושלמת , אבל מה בדיוק המטרה שלך פה? סתם ללכלך?

לדעתי לגיטימי בסופו של דבר מה שחשוב שעלה למרות שהטכניקה לא אידיאלית

• פותח/ת השרשור
@shahar18

ממש לא. ללכלך זה להכפיש את שמו של אדם או גוף על לא עוול בכפם. כאן כמו שאתה יכול לראות יש עדות בוידאו על המקרה.

המטרה אפוא היא לנסות להבין איך מכון של "שיאן עולם" מוציא דבר כזה. איפה האחריות? איפה הביקורת? הרבה יותר מכובד ומראה על רמה זה שמכון כזה יוציא מתאמן שיודע להרים כמו שצריך ולא כזה שרק יודע להרים "הרבה" (ובמקרה הזה, 150 עם אמוניה זה לא הדרך לשיא עולם, בלי להעליב ועם כל הכבוד).

אני כותב את מה שאני כותב פה במלוא כובד הראש.

נערך לאחרונה:
נשמע כמו אג'נדה אישית שלך נגדו.
דנו על זה אין ספור פעמים, קשה לי להאמין שהפעם יהיה דיון נורמלי.

מאמן במכון ייתן לך את הטכניקה, והטכניקה של הבחור לא נראית רעה בבסיסה, אבל הוא פשוט מרים עם האגו משקל שהוא לא מסוגל להרים
אם הוא היה משלם למאמן לאימון אישי, אז המאמן לא היה נותן לו להרים את זה, אבל מאמן או בעלים של מכון לא חייב להעיר על הדברים האלה למתאמן, אם מתאמן רוצה ללטף לעצמו את האגו, הוא מוזמן לעשות את זה על אחריותו

מאמן במכון ייתן לך את הטכניקה, והטכניקה של הבחור לא נראית רעה בבסיסה, אבל הוא פשוט מרים עם האגו משקל שהוא לא מסוגל להרים
אם הוא היה משלם למאמן לאימון אישי, אז המאמן לא היה נותן לו להרים את זה, אבל מאמן או בעלים של מכון לא חייב להעיר על הדברים האלה למתאמן, אם מתאמן רוצה ללטף לעצמו את האגו, הוא מוזמן לעשות את זה על אחריותו

במכונים כאלה אתה מצפה דווקא שכן המאמן/בעלים יעיר לך.
אני לא חושב שהמשקל כבד לו אני כן חושב יש טכניקה של סקוואט שפשוט ׳פוסחת׳ על שרירים חשובים ובסופו של דבר נוצר חוסר איזון מסויים בגלל הטכניקה הזאת של ׳העיקר שזה עלה אחי׳.
ואני לא מדבר על לואו בר בכללי (שזה לא יהפוך לקרב עכשיו) כי ראיתי פה הרבה חבר׳ה עם לואו בר מושלם לדעתי מבחינת טכניקה שלא פוסח על שום שריר וניתן לראות בבירור את השליטה המלאה בכל חלקי הגוף לאורך כל התנועה.
לדוגמא: הסקוואט של @coldfire או של אופק.
בסופו של דבר אם אתה עושה סקוואט ודדליפט והסקוואט שלך עדיין נראה ככה, לא עשית משהו נכון בדרך והמשכת לעשות את אותה שגיאה מהנקודה שטעית עד היום וזאת התוצאה...
לגביי המאמנים, כל אחד וגישתו שלו הגישה שלי בתור מאמן היא לבנות את הסקוואט המושלם והדדליפט המושלם ומשם להתחשב במבנה הגוף תוך כדי העלאת המשקל באופן מבוקר, לגבי המכון הנ״ל פותח הפוסט קצת צודק כי ראיתי המון חבר׳ה משם שהתקדמו נורא מהר על חשבון הטכניקה ואני אישית לא מסכים עם הגישה הזאת אבל לא באתי לתקן את העולם, שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

במכונים כאלה אתה מצפה דווקא שכן המאמן/בעלים יעיר לך.
אני לא חושב שהמשקל כבד לו אני כן חושב יש טכניקה של סקוואט שפשוט ׳פוסחת׳ על שרירים חשובים ובסופו של דבר נוצר חוסר איזון מסויים בגלל הטכניקה הזאת של ׳העיקר שזה עלה אחי׳.
ואני לא מדבר על לואו בר בכללי (שזה לא יהפוך לקרב עכשיו) כי ראיתי פה הרבה חבר׳ה עם לואו בר מושלם לדעתי מבחינת טכניקה שלא פוסח על שום שריר וניתן לראות בבירור את השליטה המלאה בכל חלקי הגוף לאורך כל התנועה.
לדוגמא: הסקוואט של @coldfire או של אופק.
בסופו של דבר אם אתה עושה סקוואט ודדליפט והסקוואט שלך עדיין נראה ככה, לא עשית משהו נכון בדרך והמשכת לעשות את אותה שגיאה מהנקודה שטעית עד היום וזאת התוצאה...
לגביי המאמנים, כל אחד וגישתו שלו הגישה שלי בתור מאמן היא לבנות את הסקוואט המושלם והדדליפט המושלם ומשם להתחשב במבנה הגוף תוך כדי העלאת המשקל באופן מבוקר, לגבי המכון הנ״ל פותח הפוסט קצת צודק כי ראיתי המון חבר׳ה משם שהתקדמו נורא מהר על חשבון הטכניקה ואני אישית לא מסכים עם הגישה הזאת אבל לא באתי לתקן את העולם, שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
אני מסכים איתך לגמרי, אבל אני רק חושב שגם אם המאמן אמור להעיר לך, אי אפשר להאשים אותו כהאחראי בזה שמתאמן במכון עושה שטויות כאלה

אני מסכים איתך לגמרי, אבל אני רק חושב שגם אם המאמן אמור להעיר לך, אי אפשר להאשים אותו כהאחראי בזה שמתאמן במכון עושה שטויות כאלה

לפעמים אפשר להאשים ולפעמים לא זה מאוד מאוד תלוי, פותח הפוסט אמר שהתופעה היא לא רק בסרטון , זאת טענה קצת נכונה לצערי כי שוב, זה לא הבן אדם הראשון שנפתח לגביו דיון טכניקה שמתאמן בחסות המכון הנ״ל.
אני בדעה שכל אחד יעשה מה שטוב לו ונראה לו לנכון אבל חשוב שאנשים ידעו שיש מאמנים שהם לא ׳אלופי עולם׳ שמחזיקים בדעות שונות לגביי ההרמות שלהם.
זה מקביל למהפכה שנוצרה פה לגביי אימוני הכוח בגלגול הראשון שלה כאשר כולם עוד היו מתאמנים כמו בילדרים.
הפורום קיים בזכות ובשביל זה ואם יש ביקורת זה מבורך , על הכל, כל עוד זה לא משהו אישי ויש בסיס לביקורת ובמקרה הזה ,לדעתי לפחות , טענותיו של פותח הפוסט מחזיקות מים ב2 המקרים.

לפעמים אפשר להאשים ולפעמים לא זה מאוד מאוד תלוי, פותח הפוסט אמר שהתופעה היא לא רק בסרטון , זאת טענה קצת נכונה לצערי כי שוב, זה לא הבן אדם הראשון שנפתח לגביו דיון טכניקה שמתאמן בחסות המכון הנ״ל.
אני בדעה שכל אחד יעשה מה שטוב לו ונראה לו לנכון אבל חשוב שאנשים ידעו שיש מאמנים שהם לא ׳אלופי עולם׳ שמחזיקים בדעות שונות לגביי ההרמות שלהם.
זה מקביל למהפכה שנוצרה פה לגביי אימוני הכוח בגלגול הראשון שלה כאשר כולם עוד היו מתאמנים כמו בילדרים.
הפורום קיים בזכות ובשביל זה ואם יש ביקורת זה מבורך , על הכל, כל עוד זה לא משהו אישי ויש בסיס לביקורת ובמקרה הזה ,לדעתי לפחות , טענותיו של פותח הפוסט מחזיקות מים ב2 המקרים.
בלי קשר למכון הזה, אני לא לגמרי מסכים איתך על מה רמת האחריות של המאמן במכון (שהוא לא מאמן פרטי של אותו מתאמן), אבל זה פשוט הבדלים בדרך הסתכלות שלנו על הנושא

• פותח/ת השרשור
הדיון עוסק בשאלה כללית יותר ונותן דוגמא את המתאמן שבסרטון ואת המכון שבסרטון. ברשותך אתייחס ל-2 האחרונים בתור מקרה המייצג את הכלל:

אתה רושם שאתה לא מסכים עם Crossfiter לגבי מידת האחריות של המאמן במכון ואתה גם מציין שהוא לא מאמן פרטי של אותו מתאמן.

מה זה בעצם "מאמן פרטי"? מאמן לא צריך לקחת ממתאמן 150 ש"ח+ לשעה עבור הנחיה פרטנית כדי שתהיה לו אחריות על מתאמן, אלא הוא סה"כ צריך לאמן אותו. זאת אומרת, שגם במצב שבו מדריך שמבצע משמרת בחדר הכושר נתן למתאמן הנחיה או הנחיות שכתוצאה מכך נגרם לו נזק אז הוא בהחלט האחראי לאותו הנזק. הדבר הזה ידידי, הוא אינו "הבדלים בדרך הסתכלות" אלא מציאות משפטית.

אם נתייחס למקרה זה ספציפי אז זה מקבל משנה תוקף היות שגם אם המתאמן לא שילם על "אימון אישי" בהחלט אפשר להגיד שבמקרה הזה אותו "שיאן עולם" הוא באופן חד משמעי "מאמן פרטי של אותו מתאמן".

הרי כמה מדריכים יש במכון הזה? לא יותר מ-3 וגם זה בהגזמה (למען הגילוי הנאות - אין לי באמת מושג, אבל אני מניח את ההנחה הזו על בסיס מה שנחשפתי אליו ברשת), אז אתה לא ממש יכול לטעון כי המתאמן הזה שבסרטון "נפל" בין 10+ מדריכים שונים שכל אחד אמר לו משהו אחר וככה הוא "טעה בדרכו".

זאת אומרת, שגם במצב שבו מדריך שמבצע משמרת בחדר הכושר נתן למתאמן הנחיה או הנחיות שכתוצאה מכך נגרם לו נזק אז הוא בהחלט האחראי לאותו הנזק. הדבר הזה ידידי, הוא אינו "הבדלים בדרך הסתכלות" אלא מציאות משפטית.

תוכיח.

• פותח/ת השרשור
שים לב:

"במקרה אחר בו טיפלנו, אישה הגיעה לשיעור ספינינג ובשיעור הראשון לא קיבלה הדרכה נכונה לביצוע האימון שהינו אימון קשה אשר מצריך שליטה באופניים, ביצוע התרגילים בצורה מדויקת וכושר גופני ועפה מהאופניים. כתוצאה מכך שברה מספר חוליות בגב. במקרה זו קיבלה פיצויים בפשרה כאשר הטענה היתה שהמדריכה התרשלה בכך שלא פיקחה עליה כראוי ולא הדריכה אותה כיצד יש לבצע את האימון בצורה בטוחה."

מקור: נכנסים לכושר לא בטוח שזה בריא - רונן ברק ושות', משרד עורכי דין

בין אם זה בשיעור ספינינג כמו בדוגמא ובין אם זה אימון במועדון ה-Powerlifting המוביל ישראל החוק הוא אותו חוק והדין זהה. אגב הדוגמא הזו רלוונטית למקרה זה בעוד מישור - גם במקרה שמצוטט וגם בסרטון הנ"ל יהיה נזק לגב.

מה זה בעצם "מאמן פרטי"? מאמן לא צריך לקחת ממתאמן 150 ש"ח+ לשעה עבור הנחיה פרטנית כדי שתהיה לו אחריות על מתאמן, אלא הוא סה"כ צריך לאמן אותו. זאת אומרת, שגם במצב שבו מדריך שמבצע משמרת בחדר הכושר נתן למתאמן הנחיה או הנחיות שכתוצאה מכך נגרם לו נזק אז הוא בהחלט האחראי לאותו הנזק. הדבר הזה ידידי, הוא אינו "הבדלים בדרך הסתכלות" אלא מציאות משפטית.
גם אם הוא רשם לו תוכנית, היא צריכה להיות ספציפית מאוד בשביל שזה יגיע למצב שהמתאמן מרים משקל שהוא לא מסוגל, לרוב התוכניות הן כלליות יותר, ודורשות מן המתאמן לשלוט על עצמו, ולא לעשות משהו שהוא לא מסוגל
מאמן פרטי אחראי על כל תרגיל וכל חזרה של המתאמן, והוא זה ששולט על מה המתאמן יעשה, והמטרה שלו היא לשים לב בידיוק מה המתאמן שלו מסוגל לעשות ומה לא
זה ההבדל בין מאמן פרטי למאמן במכון, לא משנה מה הרמה שלו, שלא משנה כמה המאמן הרגיל ירצה לעזור וכמה הוא צריך, אם משהו מתפספס כי המתאמן לא עובד בצורה נכונה למרות ההדרכה של המדריך, אז האחריות נופלת על המתאמן, בעוד שבמקרה של מאמן פרטי, המאמן שולט במה יקרה, אז אם משהו מתפספס, כל דבר, זו אחריותו

אם נתייחס למקרה זה ספציפי אז זה מקבל משנה תוקף היות שגם אם המתאמן לא שילם על "אימון אישי" בהחלט אפשר להגיד שבמקרה הזה אותו "שיאן עולם" הוא באופן חד משמעי "מאמן פרטי של אותו מתאמן".
מה גורם לך לחשוב את זה? כמות המאמנים? זה לא כזה קשור, כי אם הוא בידיוק עבד עם מישהו אחר? היה בשירותים? כל עוד הוא לא מוצמד לאותו בנאדם זו לא אחריותו המלאה

שים לב:

"במקרה אחר בו טיפלנו, אישה הגיעה לשיעור ספינינג ובשיעור הראשון לא קיבלה הדרכה נכונה לביצוע האימון שהינו אימון קשה אשר מצריך שליטה באופניים, ביצוע התרגילים בצורה מדויקת וכושר גופני ועפה מהאופניים. כתוצאה מכך שברה מספר חוליות בגב. במקרה זו קיבלה פיצויים בפשרה כאשר הטענה היתה שהמדריכה התרשלה בכך שלא פיקחה עליה כראוי ולא הדריכה אותה כיצד יש לבצע את האימון בצורה בטוחה."

בין אם זה בשיעור ספינינג כמו בדוגמא ובין אם זה אימון במועדון ה-Powerlifting המוביל ישראל החוק הוא אותו חוק והדין זהה.

מדובר בתאונה בה האישה לא קיבלה הוראות איך להשתמש במכשיר ועפה ממנו. בהצלחה בלהוכיח שסקוואט בטכניקה שלא מוצאת חן בעיניך גרם לפציעה כלשהי.

שים לב:

בין אם זה בשיעור ספינינג כמו בדוגמא ובין אם זה אימון במועדון ה-Powerlifting המוביל ישראל החוק הוא אותו חוק והדין זהה. אגב הדוגמה הזו רלוונטית למקרה זה בעוד מישור - גם במקרה שמצוטט וגם בסרטון הנ"ל יהיה נזק לגב.
פה מדובר על שיעור, אז המדריכה אחראית לכל מה שקורה בכתה שלה, בידיוק כמו שמורה בבית ספר אחראית אם ילד מתנדנד, נופל מהכיסא ונפצע

@no_lift האם הסקווט בסרטון מכוער? לדעתי כן. האם הוא יגרום לפציעה? אף אחד לא יכול להוכיח.
למכון של סופטי כמו לרוב הדברים בחיים יש יתרונות וחסרונות.
היתרון מספר אחד זאת אוירה שמעודדת עבודה קשה במטרה להרים כבד החסרון לטעמי שהמוטיבציה הזאת באה לעיתים על חשבון טכניקה "נקייה" לפי הספר.

היו כבר דיונים רבים האם זה בסדר או לא למשוך בגב עגול כולל פוסט אימתני בהשתתפות המצולם.
בסופו של דבר זאת הבחירה של המתאמן מה ואיך לבצע.
וכל עוד המתאמנים מתקדמים ובריאים הכל בסדר.

אני לא מבין מה המטרה של הפוסט.
אם אושר היה מאמן אישי של המתאמן הנ"ל הייתי אומר שאושר מאמן פח אשפה.
אם הוא סתם מתאמן במכון שאושר מנהל ובמקרה מחזיק בתארים כאלה ואחרים לאושר יש 0 אחריות בנושא.
אתה יכול להרוג את עצמך במכון, זו אחריותך, המכון כמו כל המכונים יעדיף שתעבוד בצורה הבטוחה ביותר כי לא בא להם שאנשים יתבעו אותם על ימין ועל שמאל.

אני לא מבין מה המטרה של הפוסט.
אם אושר היה מאמן אישי של המתאמן הנ"ל הייתי אומר שאושר מאמן פח אשפה.
אם הוא סתם מתאמן במכון שאושר מנהל ובמקרה מחזיק בתארים כאלה ואחרים לאושר יש 0 אחריות בנושא.
אתה יכול להרוג את עצמך במכון, זו אחריותך, המכון כמו כל המכונים יעדיף שתעבוד בצורה הבטוחה ביותר כי לא בא להם שאנשים יתבעו אותם על ימין ועל שמאל.

המטרה של הפוסט היא להטריל. מי יפתח משתש בשביל להתחיל דיון כזה?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית