קנאביס-טוב או לא?

ע"פ מה שידוע לי המדע לא יודע כרגע בדיוק מה הנזקים לטווח הארוך (אם יש בכלל) אך סביר להניח כי אם המינון נכון השימוש אינו מזיק.
הנשק הוא יותר תלות נפשית, אך שוב, אם עושים את זה במידה אין שום בעיה גם עם זה ולא בהכרח מתמכרים (רוב האנשים אינם מתמכרים).

גם לגבי ההטבות של הקנאביס יש מחקרים שמושכים לכיוונים שונים, אך אין ספק שהן קיימות (בניגוד לחסרונות).

באילו נושאים ההשוואה בין השניים? השפעה על הבריאות, אלימות, תעשיית הכספים?

גראס לא חוקי נטו ממניעים פוליטיים, בעבר בישראל זה היה הפוך, הגראס היה חוקי (או שיותר נכון לומר, לא היה אסור) והאלכוהול היה אסור.
לאסור אלכוהול לא יהווה שום פתרון למה שכתבת מהסיבה שרגולציות ברובן לא מוכיחות את עצמן (בלשון המעטה) ורק מייקרות את המוצר למי שרוצה להשתמש בו באחריות, מה שגורר את המוצר לרדת למחתרת ולהימכר ע"י טיפוסים מפוקפקים שמחרבנים לך את המוצר מכל פאן שתסתכל עליו.

ניקוטין ואלכוהול הם סמים לכל דבר ועניין והורגים הרבה יותר אנשים בעולם מאשר קנאביס (אם אני לא טועה היה רק מקרה אחד בעולם שאדם מת מקנאביס וגם זה בספק).
מה הנזקים של זה? איזה מחקרים יש בנושא? קראתי שיוסיין בולט ומייקל פלפס מעשנים.

את הכותרת שלך אתה צריך לשנות, אין פה טוב או לא, יש בעולם הרבה דברים רעים שהם חוקיים וזה בסדר, זה אפילו לא מעניין אם זה טוב או לא, מה שמעניין זה מתי יגמר האינטרס הפוליטי של האנשים מגבוה להאכיל אותנו בשקרים ובחרא שלהם (ע"ע האגודה למלחמה בסמים עם שיטות הדמגוגיה שלה).

כן, זו הסיבה? לא בגלל שאנשים לא רוצים שתכתיב להם מה להכניס לגוף שלהם, אולי?
מאז ומתמיד חברות הטבק היו מעורבים בפוליטיקה האמריקאית למשל, בדיוק כך חברות התרופה.

לא בגלל שאנשים לא רוצים שתכתיב להם מה לא להכניס לגוף שלהם, אולי?
אני מניח שלזה התכוונת.
ואני מקווה שאתה יודע שזה לא מזיז לאף אחד מהרשויות או הטייקונים מה אנשים רוצים ומה לא ?

מאז ומתמיד חברות הטבק היו מעורבים בפוליטיקה האמריקאית למשל, בדיוק כך חברות התרופה.
ו?

אני מניח שלזה התכוונת.
ואני מקווה שאתה יודע שזה לא מזיז לאף אחד מהרשויות או הטייקונים מה אנשים רוצים ומה לא ?
נכון, זה לא כאילו שיש להם אינטרס להישאר בעמדה שבה הם משפיעים על הציבור, או משהו. ולשני המשפטים יש את אותה המשמעות בדיוק.

ובגלל המעורבות שלהן הטבק לא ייצא מחוץ לחוק, יש אינטרסים מסויימים ל 2 הצדדים.
היו גם בעבר אנשים מסויימים שניסו לעשות משהו בנושא וזה לא נגמר בצורה טובה.

ולשני המשפטים יש את אותה המשמעות בדיוק.
יש אינטרס כלכלי ופוליטי.
אתה חושב שאין כאן מניעים פוליטים בנושא? תסביר.

ובגלל המעורבות שלהן הטבק לא ייצא מחוץ לחוק, יש אינטרסים מסויימים ל 2 הצדדים.
היו גם בעבר אנשים מסויימים שניסו לעשות משהו בנושא וזה לא נגמר בצורה טובה.

יש אינטרס כלכלי ופוליטי.
אתה חושב שאין כאן מניעים פוליטים בנושא? תסביר.
האינטרס הכי חזק של פוליטיקאים הוא להיבחר, והאינטרס השני הכי חזק הוא להיבחר מחדש אח''כ. בשביל להיבחר צריך להישאר בצד הטוב של הציבור. מספיק אנשים רוצים שקנאביס לא יהיה חוקי, אבל לא מספיק רוצים שסיגריות לא יהיו חוקיות. לכן זה המצב.

מספיק אנשים רוצים שקנאביס לא יהיה חוקי, אבל לא מספיק רוצים שסיגריות לא יהיו חוקיות. לכן זה המצב
על סמך מה אתה מבסס את הטענה? יש נתונים או מדד סטטיסטי כלשהו שנעשה?
אני אשמח לראות, אחרת אני לא קונה את זה.

על סמך מה אתה מבסס את הטענה? יש נתונים או מדד סטטיסטי כלשהו שנעשה?
אני אשמח לראות, אחרת אני לא קונה את זה.
תחפש סקרים, זו לא בעיה למצוא. למה שפוליטיקאי לא יתמוך בלגליזציה אם זה מה שהרוב רוצה? פוליטיקאי יעשה מה שצריך בשביל להתקדם פוליטית. אם זה מה שהרוב רוצה\רוב ציבור הבוחרים שלו רוצה, זה משתלם לו פוליטית לקדם את זה.

תחפש סקרים, זו לא בעיה למצוא. למה שפוליטיקאי לא יתמוך בלגליזציה אם זה מה שהרוב רוצה? פוליטיקאי יעשה מה שצריך בשביל להתקדם פוליטית. אם זה מה שהרוב רוצה\רוב ציבור הבוחרים שלו רוצה, זה משתלם לו פוליטית לקדם את זה.
בזה אני מסכים, הבעיה היא שנושא הקנאביס נמצא מאחורי הקלעים ואין שום פרופגנדה כזו או אחרת ולכן אם הנושא לא עולה על סדר היום הציבורי, איך הפוליטיקאים יידעו להתעסק בזה?
מלכתחילה זה הוגדר כסם, בעוד קפאיןן וניקוטין שמעודדים תלות וסכנת מוות בצריכת יתר...לא הוגדרו כמסוכנים.

בזה אני מסכים, הבעיה היא שנושא הקנאביס נמצא מאחורי הקלעים ואין שום פרופגנדה כזו או אחרת ולכן אם הנושא לא עולה על סדר היום הציבורי, איך הפוליטיקאים יידעו להתעסק בזה?
מלכתחילה זה הוגדר כסם, בעוד קפאיןן וניקוטין שמעודדים תלות וסכנת מוות בצריכת יתר...לא הוגדרו כמסוכנים.
אתה באמת חושב שהם לא יידעו להתעסק בזה? אם האינטרס הכי חזק של פוליטיקאי זה להיבחר, הוא ידאג לדעת בדיוק מה הוא צריך בשביל להיבחר.

• פותח/ת השרשור
ע"פ מה שידוע לי המדע לא יודע כרגע בדיוק מה הנזקים לטווח הארוך (אם יש בכלל) אך סביר להניח כי אם המינון נכון השימוש אינו מזיק.
הנשק הוא יותר תלות נפשית, אך שוב, אם עושים את זה במידה אין שום בעיה גם עם זה ולא בהכרח מתמכרים (רוב האנשים אינם מתמכרים).

גם לגבי ההטבות של הקנאביס יש מחקרים שמושכים לכיוונים שונים, אך אין ספק שהן קיימות (בניגוד לחסרונות).

גראס לא חוקי נטו ממניעים פוליטיים, בעבר בישראל זה היה הפוך, הגראס היה חוקי (או שיותר נכון לומר, לא היה אסור) והאלכוהול היה אסור.
לאסור אלכוהול לא יהווה שום פתרון למה שכתבת מהסיבה שרגולציות ברובן לא מוכיחות את עצמן (בלשון המעטה) ורק מייקרות את המוצר למי שרוצה להשתמש בו באחריות, מה שגורר את המוצר לרדת למחתרת ולהימכר ע"י טיפוסים מפוקפקים שמחרבנים לך את המוצר מכל פאן שתסתכל עליו.

ניקוטין ואלכוהול הם סמים לכל דבר ועניין והורגים הרבה יותר אנשים בעולם מאשר קנאביס (אם אני לא טועה היה רק מקרה אחד בעולם שאדם מת מקנאביס וגם זה בספק).

את הכותרת שלך אתה צריך לשנות, אין פה טוב או לא, יש בעולם הרבה דברים רעים שהם חוקיים וזה בסדר, זה אפילו לא מעניין אם זה טוב או לא, מה שמעניין זה מתי יגמר האינטרס הפוליטי של האנשים מגבוה להאכיל אותנו בשקרים ובחרא שלהם (ע"ע האגודה למלחמה בסמים עם שיטות הדמגוגיה שלה).
מה שברור לכולנו שזה עדיף בהרבה מסיגריות ואכוהול-לא הופך אותך לאלים יותר, לא פוגע בכבד, לא גורם להתמכרות ברמה שהם גורמים ולא גורם לסרטן בניגוד לסיגריות. מובן שזה הכל מניעים פוליטיים מגעילים. מבחינת תרופה נגד דיכאון, אנורקסיה, בעיות שינה וכו זה הרבה יותר עדיף מהכימיה שנותנים במקרים האלה. האם זה פוגע בגיינז? בארץ יעשו בעיות על השימוש או שרק המכירה היא מחוץ לחוק?

האינטרס הכי חזק של פוליטיקאים הוא להיבחר, והאינטרס השני הכי חזק הוא להיבחר מחדש אח''כ. בשביל להיבחר צריך להישאר בצד הטוב של הציבור. מספיק אנשים רוצים שקנאביס לא יהיה חוקי, אבל לא מספיק רוצים שסיגריות לא יהיו חוקיות. לכן זה המצב.
יש קונצנזוס די חזק בתחום הנישואים הגאים, אתה רואה פה נישואים גאים?..
הקשר בין דעת הרוב למצב המדינה ממש לא ישיר.

• פותח/ת השרשור
יש קונצנזוס די חזק בתחום הנישואים הגאים, אתה רואה פה נישואים גאים?..
הקשר בין דעת הרוב למצב המדינה ממש לא ישיר.
אם כבר מדברים על דעת הרוב-אין שום קשר. דעת הרוב לא מתקיימת. מכאן אפשר להבין שהדמוקרטיה לא שווה כלום כי פירושה הוא שהעם שולט.

הבעיה היחידה של קנאביס זה הפארש שאתה מעשן איתו במידה ואתה מערבב עם טבק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית