הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח לקבל המלצות לשיפור הפורום

אין מחקרים שטוענים שהשיטה "שלי" יותר טובה מ"שלך" זה לא מעניין כי אין גם מחקרים שמוכיחים שהשיטה "שלך" יותר טובה מ"שלי".
פה קבור הכלב, לא משנה איזה קישקוש כל צד יגיד זה יהיה חסר תכלית לחלוטין כי זה לא מבוסס על כלום.

יש לי טענה אחת והיא באה לידי ביטוי יופי כאן בדיון.

אני כותב כאן כבר שנים, מאז שהייתי מתאמן למטרות עליה במאסה שריר ברמה חובבנית לגמרי, עד היום שאני מתחרה בתחרויות ברמה מאוד גבוהה (פאוורליפטינג).

התחלתי להתאמן כוח עם התבססות די חזקה על תיאוריות ריפטו, הגעתי למצב לא רע בכלל, ואז לאט לאט מצאתי את מה שמתאים לי אחרי שעברתי המון תוכניות ושיטות.

ראיתי מאות (בלי להגזים) מתאמנים ומתחרים מכל הגדלים גילאים והמינים, רובם המכריע התקדם בלי תוכניות / שיטות ריפטו. אני לא נכנס ל"מה יותר טוב" אני רוצה להדגיש שיש יותר מדרך אחת להתקדם.

לא יתכן שכל דעה ששונה מריפטו תיתקל במבול של דעות כל כך כוחניות ... אין בעיה עם ריבוי דעות, אבל אני ועוד מתחרים ומאמנים רבים ברמה מאד גבוהה פשוט התייאשו מלכתוב כאן, כי אין עם מי לדבר.

החבר'ה המתחילים כמעט באופן עיוור הולכים אחרי הריפטואיסטים כי כל הדעות הפעילות כמעט - שלהם. אנשים לא פותחים את הראש, לא חושבים, לא מנתחים ולא לומדים פשוט שום דבר. הכל זה "SS / ליניארית / טקסס"... פשוט עצוב לי לראות חבר'ה טובים שרוצים ללמוד ולהתחזק ומתקבעים למשהו כל כך מוגדר ומצומצם.

מעבר לכך - זה פוגע במאמנים, כי מי שלא חושב כמו ריפטו הוא "לא יודע מהחיים שלו".

זו דעתי. משהו שהכי מפריע לי בפורום במשך השנים האחרונות.

יש לי טענה אחת והיא באה לידי ביטוי יופי כאן בדיון.

אני כותב כאן כבר שנים, מאז שהייתי מתאמן למטרות עליה במאסה שריר ברמה חובבנית לגמרי, עד היום שאני מתחרה בתחרויות ברמה מאוד גבוהה (פאוורליפטינג).

התחלתי להתאמן כוח עם התבססות די חזקה על תיאוריות ריפטו, הגעתי למצב לא רע בכלל, ואז לאט לאט מצאתי את מה שמתאים לי אחרי שעברתי המון תוכניות ושיטות.

ראיתי מאות (בלי להגזים) מתאמנים ומתחרים מכל הגדלים גילאים והמינים, רובם המכריע התקדם בלי תוכניות / שיטות ריפטו. אני לא נכנס ל"מה יותר טוב" אני רוצה להדגיש שיש יותר מדרך אחת להתקדם.

לא יתכן שכל דעה ששונה מריפטו תיתקל במבול של דעות כל כך כוחניות ... אין בעיה עם ריבוי דעות, אבל אני ועוד מתחרים ומאמנים רבים ברמה מאד גבוהה פשוט התייאשו מלכתוב כאן, כי אין עם מי לדבר.

החבר'ה המתחילים כמעט באופן עיוור הולכים אחרי הריפטואיסטים כי כל הדעות הפעילות כמעט - שלהם. אנשים לא פותחים את הראש, לא חושבים, לא מנתחים ולא לומדים פשוט שום דבר. הכל זה "SS / ליניארית / טקסס"... פשוט עצוב לי לראות חבר'ה טובים שרוצים ללמוד ולהתחזק ומתקבעים למשהו כל כך מוגדר ומצומצם.

מעבר לכך - זה פוגע במאמנים, כי מי שלא חושב כמו ריפטו הוא "לא יודע מהחיים שלו".

זו דעתי. משהו שהכי מפריע לי בפורום במשך השנים האחרונות.
כן אבל מחפשים המלצות לשיפור, אין הרבה מה לעשות עם הטענה שלך.
שניתן לכל הריפטואיסטים באן? אם יש לך או לאחרים אלטרנטיבות אז אתם מוזמנים להציג אותם

לאחר הזנחה פושעת של 5-6 שנים באתר, אני חוזר לאט לאט להשקיע שוב באתר. לצערי לא היה לי את הזמן או הכוחות הנפשיים לענות פה לחבר'ה הצעירים ואיכשהו זה גם הוריד את החשק של שאר הקהילה כי הדברים דיי חוזרים על עצמו. הזנחתי גם את צוות ההנהלה וירדה לחלקם המוטיבציה. היו פה גם הרבה ריבים שאת חלקם פתרתי בדרכים טובות יותר וחלקן בדרכים טובות פחות. לצערי אלו הכלים שעמוד לרשותי בזמנו ואלו ההחלטות שנעשו - מכאן אפשר לקחת את זה רק קדימה למקומות טובים יותר.

אני לא וויתרתי עדיין אל הפורום, במיוחד לא אחרי האלפי שעות שהשקעתי פה כנראה במהלך השנים.

כקהילה ואלו שמחוברים כנראה קצת יותר לאתר בזמן האחרון ממני, אשמח לדעת:
1. האם חסר לכם משהו באתר מבחינה טכנית? אני פתוח להצעות, אפילו משוגעות. ולא, אפליקציה כרגע לא על הפרק אם כי אני מחפש אלטרנטיבה בתקציב ריאלי מבחינתי. אפליקציה לאתר זו השקעה שלעולם לא תחזיר את עצמה - מדובר על לפחות 20-30 אלף שקל רק על פיתוח ועוד כמה אלפי עד עשרות אלפי שקלים תחזוקה שוטפת על בסיס שנתי. זה פשוט לא משתלם לאתר שהוא לא חנות או אתר מפוצץ פרסומות כמו YNET ודומיו. אם איי פעם פורטל קילוגרם יתפתח שיהיו בו מגוון רחב של כותבים עם עורכי תוכן אז זה כנראה יקרה. עד אז התשובה תהיה שלילית.

2. האם מפריע לכם משהו בהנהלה של האתר? במשתמשים סצפיפים באתר? אשמח לדוגמאות ספציפיות כולל שמות וקישורים להודעות. אפשר לשלוח לי לאימייל בצורה אנונימית [email protected] או בתור הודעה פרטית אם אתם לא רוצים לכתוב את זה כאן.

3. מה עוד הייתם רוצים לראות באתר? אני עובד על פלטפורמת תוכן חדשה שתוציא תכנים על בסיס קבוע ועקבי. זה יקרה בקרוב.
אשמח אם היה אפשרות להוסיף תתי פורומים לקבוצות מסוימות. כמו קבוצות בפייסבוק. ושיוכלו להגדיר אם הן פרטיות או לא. מי יכול להגיב ואם צריך אישור כדי להיכנס.
למשל מתאמנים במכון מסוים.
מתחרים בתחרות מסוימת.
עובדים במתכנות מסוימת.

אשמח אם היה אפשרות להוסיף תתי פורומים לקבוצות מסוימות. כמו קבוצות בפייסבוק. ושיוכלו להגדיר אם הן פרטיות או לא. מי יכול להגיב ואם צריך אישור כדי להיכנס.
למשל מתאמנים במכון מסוים.
מתחרים בתחרות מסוימת.
עובדים במתכנות מסוימת.
אני לא חושב שיש פה מספיק אנשים כדי שזה יהיה אקטואלי.

כמה אנשים באמת נמצאים פה בכל זמן נתון? יש סטטיסטיקות?

לדעתי את התוכניות בפורטל כדאי לחלק לפי קטגוריות, כמו למשל לפי רמת המתאמן ומטרה, או אולי איזה דירוג לפי קריטריונים, ככה יהיה אפשר לדעת אם תוכנית היא יותר מתאימה לכוח, למסה או שניהם, דברים בסגנון האלה
למשל מישהו שאין לו שום תוכנית והרגע מתחיל להתאמן, יראה תוכנית לעלייה במסה ויקפוץ עליה, אבל בפועל הוא מוכן ללמוד ורוצה להשקיע, ולכן יש תוכניות יותר מתאימות לו, והוא פשוט לא יודע את זה, רואים את זה מלא בפורום, כשמתאמן מגיע ומחפש חוות דעת על תוכנית כי יש לו מטרה, אבל לא בטוח שהתכנית מתאימה לו

בנוסף, אפשר לשים בנעוץ עוד כמה דברים שקשורים לשאלות שכולם תמיד שואלים, כמו על קריאטין
יש את זה למשל בכל הפורומים הגדולים בחו"ל, וזה יחסוך פה כאב ראש לכולם

נערך לאחרונה:
פה קבור הכלב, לא משנה איזה קישקוש כל צד יגיד זה יהיה חסר תכלית לחלוטין כי זה לא מבוסס על כלום.
איזה קטע, ועדיין יש דרכים לקבל דעה ולהחליט מה לעשות ומה לא. מטורף.

לא יתכן שכל דעה ששונה מריפטו תיתקל במבול של דעות כל כך כוחניות
איזו כוחניות למען השם?
בסך הכל מציגים גישה אחרת, עם נימוקים והיגיון מאחוריה, ובאופן קבוע כשנכשלים בלהציג סיבות ללמה לעשות משהו אחר, בוכים על "שטיפת מוח". כל מה שאתה אומר ממש טוב ויפה, ועכשיו רק נשאר לך לקרוא מה בכלל כתוב בהודעות במקום לתקוף את הכותבים על כך שההודעות שלהם נכתבות. קרא את התוכן, אולי לשם שינוי גם תוכל לבנות דעה עם משמעות על הנושא הזה.

כל הדעות הפעילות כמעט - שלהם
תגיד, אתה רציני?
יש כאן בסך הכל את אלכס ואותי שדוגלים באמת במתודה של ריפטו, ועל כל הודעה שלנו יש עשר הודעות כמו שלך. אני יכול לספור לך כאן הרבה יותר מתנגדי ריפטו מאנשים שבאמת תומכים במתודה השלמה שלו ולא רק באיזה תיקון ספציפי לתרגיל כלשהו ומוכנים "רק ללמוד ממנו איך לעשות את התרגילים בלבד" (משפט שרץ כאן במיינסטרים).
הבעייה היא שמהצד של המתודה של ריפטו אתה גם שומע טיעונים, ואנשים לא אוהבים את זה, אז הם מחפשים דברים אחרים לתקוף ("יא שמן!", "יא ריפטואיסט!", "זו כת!", וכו' וכו').

הגיע הזמן להתבגר.

היי @Mike אני לא ממש פעיל בפורום אבל צופה בדיונים על בסיס יומיומי בצורה פאסיבית (קרוב לשנה), אתן לך כמה המלצות קודם כל בפן הטכני לשיפור תשתית האתר מבחינת SEO ונוכחות דפי ברשתות החברתיות, ולאחר מכן מבחינת תוכן וניהול קהילה:
- אמליץ לך לדאוג למבנה כתובות ידידותי עם מילות מפתח ולא דפולטיבי מבוסס האש
- לשפר את הסימון הסמנטי והסכמטי באתר מבחינת HTML5
- הדפדוף באתר דורש שיפור הקנוניקל הוטמע בצורה מעט מיושנת (תגית HTML)
מבחינת תוכן אין מנוס מלדרבן את הגולשים ליצור מדיה עשירה, תחום הפיטנס פועל חזק בכל הקשור לתמונות ווידאו וחייבים לספק תשתית מתאימה שתדרבן ותצפר את הגולשים להעלות תמונות.
ממליץ להטמיע אלמנטים נוספים מתחום הגיימפיקישן כדי להעלות את כמות \ איכות התוכן שהאתר מספק, וזאת על ידי תארים פחות דפולטיבים ו"מניעים" יותר

אם יש נקודות שעבורם יש מענה אך אינני מכיר את האתר מספיק טוב ולכן התמסמסו לי תרגיש חופשי לבקש הרחבה במקרה הצורך

אני באמת לא מבין מה יש לבקר בSS וטקסס, שלפני שנהיו פופולריות בארץ,
לא הייתי רואה אנשים עושים סקוואט מלא גם עם 140 בלי חומרים.

לגבי האלטרנטיבות הטובות והלא מפורטות בדרך קבע - מה דעתך לתת דוגמאות? @MasterSplitter
אישית עוד לא ראיתי תכניות שמצריכות פחות עבודה ומקנות יותר התקדמות.
אני גם לא רואה מדוע וכיצד יש לשחק עם משתנים נוספים ברמת המתאמן המתחיל והבינוני.

בינתיים בפורום האנשים החזקים עברו דרך תבניות פשוטות בשביל להתקדם, עד שהגיעו לרמה גבוהה,
ומשם המשמעות של תרגילי עזר גם בתרומתה וגם בגריעתה היא קטנה יותר.
פשוט עצוב לי לראות חבר'ה טובים שרוצים ללמוד ולהתחזק
אני חייב לשאול - למה זה עצוב לך, מה בדיוק קורה לאותם חברה?
מתקבעים למשהו כל כך מוגדר ומצומצם.
עדיף שזה יהיה נרחב ולא מצומצם? מה הגבול לדעתך?
הרי כמובן שמתן חופש לאינדיבידואל בתכנון אימונים זה מתכון רע במידה זו או אחרת

אני באמת לא מבין מה יש לבקר בSS וטקסס, שלפני שנהיו פופולריות בארץ,
לא הייתי רואה אנשים עושים סקוואט מלא גם עם 140 בלי חומרים.
אנשים היו מתאמנים לחמישיות בישראל לפני שהוקם אתר LBS וגם לפני הספרים של ריפטו, מוזמן לבקר במתנ"ס עוזיאל באשדוד ולראות אנשים שהתקדמו לחמישיות בשנות ה90 או לדבר עם אנשים דוגמת ארנסט רוזין שהיו מתקדמים לחמישיות ושלשות בסקוואט בשנות ה60 בלילינגרד.
גם בארה"ב התאמנו לחמישיות לפני ריפטו.

האנטרנט עשה דברים טובים, בין היתר הנגשת מידע להמונים, בפועל על כל מתאמן בתכנית כח יש 15 "מתאמני" TRX, מי שהביא את הבשורה לאימונים נורמליים באמת(גם אם בצורה עקומה בחלק מהמקומות שמפספסים את הפואנטה) זה קרוספיט, לא SS.

מי שהביא את הבשורה לאימונים נורמליים באמת(גם אם בצורה עקומה בחלק מהמקומות שמפספסים את הפואנטה) זה קרוספיט, לא SS.
אני חושב שזה בעיקר המסחור שעשו לו, בנוסף אנשים לרוב מאוד אוהבים להרגיש שהם הרגו את כל השרירים ויאנו סוג של יוצאים עם לשון בחוץ מהאימון. מאמין שזה למה בעיקר הוא תפס פופולריות.

לעשות SS זה פשוט יותר קשה. ואנשים לא תמיד מנטלית חושבים שהם עבדו בצורה נכונה.

מבחינה מקצועית
לטעמי צריך לרענן את תוכניות האימון בפורטל בעיקר לגבי תוכניות ab /בילדינג לסוגיו ובהקשר הזה גם מנהלים עם דעות יותר ליברליות לגבי תוכניות שאינן "כוח"
מחזק את הנקודה הזאת, בפורום אימונים תכניות AB ובילדינג לסוגיו הן נושא מאוד חם ושכיח ולכן אולי שווה לבנות כמה תכניות כאלה , נניח למתאמן מתחיל, למתאמן של כמה שנים שכבר טיפס במשקלים וצריך קצת יותר נפח, לתקופות חיטוב שצריך פחות נפח וכו'.

• פותח/ת השרשור
חבר'ה, אתם לקחתם את כל הנושא הזה למקומות לא רלוונטים. אני הפסקתי להגיב לאותו נושא רק כדי שזה יגמר ולא ימשך אז אשמח אם תחזרו לנושא של איך לשפר את הפורום ותפסיקו עם הוויכוחי סרק. זה לא יקדם אף אחד מאיתנו לשום מקום.

קיבלתי את הביקורת וההצעות. אני עובד עליהן

משה כנראה סבלני יותר
לכל הספאמרים שהחריגו את משמעות האשכול (כרגיל, איך לא) נמחקו ההודעות + אזהרה
נא ליישר קו ולכתוב הודעות רלוונטיות למטרת האשכול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית