הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קצב עלייה במשקל

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
האם כדאי להציב מטרה של לעלות 9 קילו בחודשיים? אני שוקל 81 רוצה לעלות ל90 אני עליתי סך הכל 6 קילו ב4 חודשים המסה שלי היית די חרא מבחינת אוכל..אז אני רוצה לתת איזה םוש חזק עד סוף פברואר אפילו סוף מרץ ואז חיטוב אגרסיבי

ומה זה ייתן לך? מתוך ה9 קילו האלה אולי 3 קילו יהיו שריר והשאר שומן.
עדיף לעלות נקי, איטי, ומבוקר מאשר סתם לעלות הרבה אבל בלי תכלית.
עליה של 2 קילו בחודש היא מעולה.

• פותח/ת השרשור
ומה זה ייתן לך? מתוך ה9 קילו האלה אולי 3 קילו יהיו שריר והשאר שומן.
עדיף לעלות נקי, איטי, ומבוקר מאשר סתם לעלות הרבה אבל בלי תכלית.
עליה של 2 קילו בחודש היא מעולה.
כי עולים יותר במסת שריר במלוכלכת לא?

לא
עולים שריר כמו במסה נקייה, אבל מעלים יותר שומן ונוזלים
לא. עולים גם יותר שריר, אבל היחס נהיה יותר לטובת השומן ככל שהעליה מהירה יותר, כלומר ככל שהפלוס הקלורי גדול יותר.

לא. עולים גם יותר שריר, אבל היחס נהיה יותר לטובת השומן ככל שהעליה מהירה יותר, כלומר ככל שהפלוס הקלורי גדול יותר.
אם אתה עולה יותר במסה מלוכלכת מאשר בנקייה אז הנקייה שלך לא משהו
יש גבול לקצב שהגוף יכול לבנות שריר, ואם אתה לא מצליח להגיע לקצב הזה בנקייה אבל במלוכלכת כן, אז אתה לא אוכל מספיק בנקייה וזהו

אם אתה עולה יותר במסה מלוכלכת מאשר בנקייה אז הנקייה שלך לא משהו
יש גבול לקצב שהגוף יכול לבנות שריר, ואם אתה לא מצליח להגיע לקצב הזה בנקייה אבל במלוכלכת כן, אז אתה לא אוכל מספיק בנקייה וזהו
אפשר להבין ממה שאתה אומר שיש איזה "מספר קסם", כמות כלשהי של מסת שריר שהגוף בונה שאם הפלוס הקלורי שלך הוא בדיוק כזה שמעלה אותך במשקל הזה אתה תעלה שריר וכל מה שיותר יעלה אותך רק בשומן בנוסף ולא בעוד מסת שריר. וזה לא נכון.
ובכלל מה זה מבחינתך "נקיה" ו"מלוכלכת"? מאיזה פלוס קלורי אתה מגדיר שהמסה התלכלכה וכבר לא נקיה?

האם כדאי להציב מטרה של לעלות 9 קילו בחודשיים? אני שוקל 81 רוצה לעלות ל90 אני עליתי סך הכל 6 קילו ב4 חודשים המסה שלי היית די חרא מבחינת אוכל..אז אני רוצה לתת איזה םוש חזק עד סוף פברואר אפילו סוף מרץ ואז חיטוב אגרסיבי
אני מאמין בגישה שצריך לעלות את המינימום הנדרש בשביל להמשיך להתקדם בתוכנית. זה בטח כלל ינוע בין 300-700 גרם בשבוע

אפשר להבין ממה שאתה אומר שיש איזה "מספר קסם", כמות כלשהי של מסת שריר שהגוף בונה שאם הפלוס הקלורי שלך הוא בדיוק כזה שמעלה אותך במשקל הזה אתה תעלה שריר וכל מה שיותר יעלה אותך רק בשומן בנוסף ולא בעוד מסת שריר. וזה לא נכון.
ובכלל מה זה מבחינתך "נקיה" ו"מלוכלכת"? מאיזה פלוס קלורי אתה מגדיר שהמסה התלכלכה וכבר לא נקיה?
אני לא אומר שיש מספר קסם של קלוריות, אלא יותר שלא הכל מסתכם בקלוריות, זה הכל שאלה של מאיפה מגיעות הקלוריות
אם אני אקח למשל תפריט סטנדרטי של +200 קלוריות ואוסיף לו עוד 800 קלוריות רק מחלבון, התוצאה תהיה שונה לגמרי מאם אני אוסיף 800 קלוריות רק מפחמימות
גם לאוכל יש קצב פירוק וקצב ניצול של סוגי המאכלים השונים
אם תנסה בקבוע לדחוף קלוריות נוספות בעזרת ג'אנק, זה יתעכל וינוצל הרבה יותר מהר מאוכל מלא יותר, ולאורך זמן כן ישפיע לרעה
מנסה מלוכלכת מבחינתי זה לא בהכרח כמות הקלוריות, אלא יותר המקור שלהן
פה בפורום זה מתורגם מהר מאוד רק לקלוריות, כי בדרך כלל ממליצים פה על כמות די קבועה של חלבון, כמות די קבועה של שומן, וכל השאר פחמימה, אז מי שמעלה עוד קלוריות, מעלה לרוב בפחמימה, ואז זה נהיה מלוכלך, כשבפועל אפשר להעלות חלבון ושומן

אם אני אקח למשל תפריט סטנדרטי של +200 קלוריות ואוסיף לו עוד 800 קלוריות רק מחלבון, התוצאה תהיה שונה לגמרי מאם אני אוסיף 800 קלוריות רק מפחמימות
לא אמרתי שחלבון ופחמימה לא משפיעים שונה על הגוף.
אם תנסה בקבוע לדחוף קלוריות נוספות בעזרת ג'אנק, זה יתעכל וינוצל הרבה יותר מהר מאוכל מלא יותר, ולאורך זמן כן ישפיע לרעה
מנסה מלוכלכת מבחינתי זה לא בהכרח כמות הקלוריות, אלא יותר המקור שלהן
אני רוצה הוכחה שאם תאכל ג'אנק תשמין יותר מאשר אם לא תאכל ג'אנק, בהנחה שהערכים של חלבון, שומן ופחמימה זהים בשני המקרים.
פה בפורום זה מתורגם מהר מאוד רק לקלוריות, כי בדרך כלל ממליצים פה על כמות די קבועה של חלבון, כמות די קבועה של שומן, וכל השאר פחמימה, אז מי שמעלה עוד קלוריות, מעלה לרוב בפחמימה, ואז זה נהיה מלוכלך, כשבפועל אפשר להעלות חלבון ושומן
אפשר. אבל אם תעלה 500 קלוריות משומן אין סיבה שתשמין פחות מאשר אם תעלה את אותן 500 קלוריות מפחמימה. לגבי חלבון ממה שראיתי כאן בפורום מחקרים לאחרונה אני מבין שקלוריות עודפות שבאות מחלבון לא מביאות בהכרח לעליה במשקל, אבל השאלה האם החלבון העודף הזה יביא ליותר עליה במסת שריר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית