הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר ממאסה לחיטוב

• פותח/ת השרשור Tortia
  • פורסם בתאריך

Tortia

משתמש מתחיל
174
3
נק' מוניטין:
-113
174
3
שלום לכולם , לאחרונה סיימתי מאסה ואני מעוניין להתחיל חיטוב בקרוב , אני שוקל 102 ק''ג על גובה 1.83 ואזור ה 20 א''ש ,אני מעוניין לרדת ל 10 א''ש עד הקיץ.
כידוע, מחיטוב למאסה מומלץ לקחת שבועיים שבהם כדאי להיות על מאזן קלוריות נייטרלי על מנת לאזן את חילוף החומרים ולשקם הורומנים שונים שנפגעו בתהליך החיטוב,וזאת כדי למנוע ריבאונד שומן בתהליך המסה. השאלה היא, מדוע ואם בכלל צריך לעשות את התהליך ההפוך - ז''א לעבור שבועיים נייטרלי ממסה לחיטוב? הרי בשיא המסה חילוף החומרים הוא בשיאו,לא עדיף לנצל זאת על מנת לאבד כמה שיותר שומן בחיטוב? גם במנוע החיפוש שמתי לב שהדעות בפוסטים שונים חלוקות בקשר לעניין. כרגע ה BMR שלי הוא 2500 קל' האם כדאי לעבור ישירות ל 2200 (גירעון של 300) או לקחת שבועיים על 2500? (כיום אני צורך 3K)

• פותח/ת השרשור
אין צורך לנייטרלי בין מסה לחיטוב.
פשוט תעבור לחיטוב
תודה על התשובה,כרגע אני בפלוס 500 קל' עם כמה קל' גירעון לדעתך כדאי להתחיל את התהליך?
אני זכרתי שדניאל העלה את הפוסט הזה,אבל מוסבר שם על איך עוברים ממסה לחיטוב או מחיטוב למסה אבל לא מדוע ואם בכלל צריך לעשות זאת

אני זכרתי שדניאל העלה את הפוסט הזה,אבל מוסבר שם על איך עוברים ממסה לחיטוב או מחיטוב למסה אבל לא מדוע ואם בכלל צריך לעשות זאת
בוודאי שכן:

כל שהחיטוב שעבר האדם ארוך יותר, אינטנסיבי יותר (גרעון בפועל או הרכב התפריט - תזונה קטוגנית וכד') ובעל שינוי גדול יותר (במשקל הגוף הכולל שירד, ובעיקר בייחוס השומן), אזי החשיבות למעבר הדרגתי למאזן נייטרלי גבוה יותר, וזאת בכדי לאזן באופן עדין, פרופורציונאלי ואידיאלי את חילוף החומרים, מאזן משק הנוזלים, הרגישות לאינסולין, איכות המעגל הליפולטי (מעגל ניוד השומן) רמות הורמונליות אחרות (מלבד בלוטת התריס את רמות הורמוני המין, למשל, שלא אחת יורדות עקב מחסור קלורי לצד מאמץ) ועוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית