הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 1 3 5 של ג'ים וונדלר

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
מחפש תובנות כלשהן ממי שקרא/מכיר היטב, ביחוד בקונטקסט של אלטרנטיבה
ל TM עבור מישהו (כמוני) שדי מתקשה להוסיף משקל על המוט באופן קבוע ורציף.
מישהו ניסה באופן אישי?

ווריאציה של WS רק עם המון BACKOFF VOLUME ופחות לוגיסטיקה, ג'ים וונדלר המלך.
אתה יכול להזמין את הספר שלו אם זה נורא מעניין אותך, בעיקרון תוכנית טובה.

• פותח/ת השרשור
סקוואט - 80 ל 3 חזרות
מתח - 20 קילו ל 5 חזרות
פרס - 50 קילו ל 5
דדליפט - 100 ל 4 (התחלתי לפני חודש. הערב היה האימון הרביעי)

טיפה רקע - אחרי הרבה שנים של בעיקר משחקי חברה במכון, עמדתי לפני שנה וחצי על משקל גוף של 62 ק"ג. 1.70 מ' ומבנה צר מאוד יחסית.
נקלעתי לאתר הזה לפני שנה בערך והבנתי שלא הבנתי (בעיקר בנוגע לעצימות) בערך כלום. אחרי תקופה של FBW , התחלתי TM ולאחרונה קשה לי מאוד להוסיף משקל למוט. נראה לי רלוונטי לציין שמידי פעם אני מפספס בסביבות שבוע של אימונים (נסיעות לחו"ל).
בן 43 ומשקל גוף נוכחי 73.

• פותח/ת השרשור
למה שאני אחשוב כזה דבר?
בין 2500 ל 3000 (לא סופר כשאני לא מנסה לחטב). RMR בערך 2000

בכל מקרה אתה צריך לעשות ss
אם לא עשית ss בכלל אין לך מה לחפש בטקסס מתוד, אם אתה מסתכל על להעלות משקל בתרגילים מה יכול להיות יותר יעיל מss?

סקוואט - 80 ל 3 חזרות
מתח - 20 קילו ל 5 חזרות
פרס - 50 קילו ל 5
דדליפט - 100 ל 4 (התחלתי לפני חודש. הערב היה האימון הרביעי)

טיפה רקע - אחרי הרבה שנים של בעיקר משחקי חברה במכון, עמדתי לפני שנה וחצי על משקל גוף של 62 ק"ג. 1.70 מ' ומבנה צר מאוד יחסית.
נקלעתי לאתר הזה לפני שנה בערך והבנתי שלא הבנתי (בעיקר בנוגע לעצימות) בערך כלום. אחרי תקופה של FBW , התחלתי TM ולאחרונה קשה לי מאוד להוסיף משקל למוט. נראה לי רלוונטי לציין שמידי פעם אני מפספס בסביבות שבוע של אימונים (נסיעות לחו"ל).
בן 43 ומשקל גוף נוכחי 73.

מצטער חבוב. אלה לא משקלי עבודה של מישהו שתקוע, אלא אם כן אתה לא אוכל מספיק או יש לך בעיות טכניקה. לא חושב שתוכנית אחרת תפתור את זה.

• פותח/ת השרשור
אילו הייתי אחורה עשרים שנה פלוס (בגיל של רוב המתבטאים כאן) ובלי ילדים ועבודה מסודרת רוב הסיכויים ש SS היה מתאים.
תודה למשיבים (כל אחד בדרכו)

אני מסכים עם עמרימרג, נדרש להבין ש SS דורש ממך המון התאוששות ביומיום, ולפעמים אתה צולע כמה ימים ברציפות, דבר שמתיש נורא ולא מתאים לכל אחד במיוחד לאחד שפעיל ב"הרבה מסגרות".

בסה"כ, אפשר להגיד שהדבר היחיד שאתה באמת מפגר בו זה הסקוואט. בפרס ומתח אתה במצב לא נורא ואיום ובדדליפט עושה רושם שאתה בכיוון הנכון. בהתחשב בזה, אני לא חושב שמה שתוקע אותך בסקוואט זאת בעיית התאוששות (אל תכניס את הגיל לעניין, מתאמנים איתי אנשים מבוגרים משמעותית שהיו צוחקים לך בפנים על דבר כזה). רוב הסיכויים שזה או טכניקה או פחד מהמשקלים.

מה המשקל המקסימלי שעשית איתו 5*5 בסקוואט?

• פותח/ת השרשור
זה בסדר, אני מוכן לשים כסף שעוד עשרים שנה (ועבור חלקם הרבה פחות) כולם יסכימו : )

• פותח/ת השרשור
בסה"כ, אפשר להגיד שהדבר היחיד שאתה באמת מפגר בו זה הסקוואט. בפרס ומתח אתה במצב לא נורא ואיום ובדדליפט עושה רושם שאתה בכיוון הנכון. בהתחשב בזה, אני לא חושב שמה שתוקע אותך בסקוואט זאת בעיית התאוששות (אל תכניס את הגיל לעניין, מתאמנים איתי אנשים מבוגרים משמעותית שהיו צוחקים לך בפנים על דבר כזה). רוב הסיכויים שזה או טכניקה או פחד מהמשקלים.

מה המשקל המקסימלי שעשית איתו 5*5 בסקוואט?

אנשים שמכירים אותי מהמכון שומעים אותי מתלונן לא פעם על הסקוואט המצ'וקמק הזה..
אימון אחרון היה 75 5*5 ואפילו זה שיפור שהגיע לדעתי רק אחרי שהגב קצת התחזק עם הדדליפט. אין לי מושג מה הענין איתו, מי שראה לא סימן לי איזה טעות טכנית דרמטית

אם אתה יכול לעשות 75 ל5*5 והמקסימום שלך הוא הוא 80 ל3, זה די מחזק את מה שחשבתי. אתה צריך מישהו שידחוף אותך קצת. כדאי לך לחפש שותף רציני לאימונים, אני חושב שזה יעזור לך הרבה יותר מכל תוכנית קסם חדשה.

לדעתי תעשה סתם תכנית AB בסיסית אם אתה לא רוצה להיות מקובע לSS, אני עם תכנית AB מתקדם מאימון לאימון בכל תרגיל חוץ ממתח שאני לא מתקדם בכלל :\

נראה לי לא התקדמתי במתח איזה שנה וחצי (טוב האמת לא ניסיתי ממש, מה גם שאני שמן זה פקטור משמעותי במתח, גם המפרק כף יד מגביל אותי מאוד ואני כבר לא עושה מתח חצי שנה [נשמע כמו בכי מר]).

• פותח/ת השרשור
כנראה. נשמע די הגיוני...עכשיו רק צריך למצוא מישהו עם סדר יום לא סדיר כשלי וזהו : )
תודה

*עריכה - זה לסט'

• פותח/ת השרשור
לדעתי תעשה סתם תכנית AB בסיסית אם אתה לא רוצה להיות מקובע לSS, אני עם תכנית AB מתקדם מאימון לאימון בכל תרגיל חוץ ממתח שאני לא מתקדם בכלל :\

ניסיתי בזמנו (כשהתמקדתי בעיקר בתרגילי ידיים...). אבל זה לא מתאים כל כך ל3 אימונים שבועיים, במקרה הטוב.

• פותח/ת השרשור
נראה לי לא התקדמתי במתח איזה שנה וחצי (טוב האמת לא ניסיתי ממש, מה גם שאני שמן זה פקטור משמעותי במתח, גם המפרק כף יד מגביל אותי מאוד ואני כבר לא עושה מתח חצי שנה [נשמע כמו בכי מר]).

דווקא המתח בא לי טוב. כאמור, זה בעיקר הסקוואט המעפן שמעצבן (ועוד נראה לגבי ה DL)

מחפש תובנות כלשהן ממי שקרא/מכיר היטב, ביחוד בקונטקסט של אלטרנטיבה
ל TM עבור מישהו (כמוני) שדי מתקשה להוסיף משקל על המוט באופן קבוע ורציף.
מישהו ניסה באופן אישי?

לא יודע לגבי התכנית הספציפית אבל 5,3,1,3,5 זה שיטת עבודה הטובה ביותר שיצא לי לעבוד בה, משקלי העובדה פשוט טסים למעלה מידי שבוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית