הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אנגלית בפסיכומטרי

• פותח/ת השרשור Tesa
  • פורסם בתאריך

Tesa

משתמש מתחיל
210
45
נק' מוניטין:
77
210
45
אהלן אנשים

אני מתחיל פסיכומטרי והבנתי שכל מנת לשפר את החלק של האנגלית מומלץ לקרוא ספר באנגלית כדי לתרגל קריאה מהירה והבנה מההקשר ללא מילון.
האמת שבודדים הספרים שקראתי וכשניסיתי ויתרתי על זה מחוסר עניין.

מה דעתכם על קריאת מאמרים ומחקרים כדי לתרגל חלק זה, האם זה יכול לתת חלופה הולמת או שאין תחליף לספר?

אני קראתי את Starting Strengh של רפיטו האמת, זאת הייתה פעם רביעית שאני קורא אותו אבל כחלק מהקורס היה כיף לעבור שוב על הספר, אם יש לך אוצר מילים טוב אין צורך להסתמך בספר אבל אם אתה מרבה ליפול בהשלמת משפטים על אוצר מילים אז כן הייתי ממליץ לקרוא

זה בסדר גמור מבחינת רמה,
הבעיה היא שבניגוד לספר שאתה בדרך כלל לא תפסיק באמצע פרק, מאמר הוא מאוד קצר ולכן לא גורם לך לקרוא הרבה כי אתה סביר להניח תפסיק אחרי אחד, שניים.

אני גם לא קראתי ספר , קראתי כל מיני מאמרים וכתבות באנגלית
בנוסף תירגלתי חזק מאוד את האוצר מילים מהלומדה של יואל גבע
במבחן פתיחה הייתי מאוד חלש בחלק של האנגלית לא זוכר כמה אחוזים היה לי אבל זה היה פחות מחצי תשובות נכונות (גרוע ביותר ואפילו המורה שלי אמר לי שאין לי סיכוי לפטור הנכסף )

בסופו של דבר ברוב הסימולציות עמדתי על ציון שמעל הציון המינימלי לפטור (לא יודע כמה קיבלתי כי עשיתי בדצמבר)

מניסיון , אתה לא באמת תלמד מילים מקריאה של ספר ומאמרים וכו (כי אתה תשכח את המילה שתרגמת אחרי חצי שעה) הדרך להעשיר באמת אוצר מילים זה לשנן מילים , חד משמעית.

בעיקרון עניתי בנושא אחר בדיוק על אותה שאלה אבל אני משתמש ב"שיטת" ה"האינטרנט בכף ידך".

יש כיום המון דרכים ללמוד אנגלית בגלל התפתחות האינטרנט והיום זה מאוד קל.

אצלי כדרך קבע האתר של מורפיקס פתוח סתם ככה כדי שכל פעם שאני שומע מילה באנגלית שאני לא מבין - אני ניגש לאתר ומברר את הפירוש של אותה מילה שלאחר מכן נכנסת לאוצר מילים שלי. אצלי זה נובע פשוט מסקרנות והרצון תמיד ללמוד כל דבר שנוגע לאנגלית בין אם זה מילים, ביטויים סגנון דיבור וכו'.

וכמו שחנן ציין אתה בהחלט יכול לראות סרטים ללא תרגום, מופעי סטאנדאפ ללא תרגום, ספרים, מאמרים, אפילו תכניות חדשות באנגלית. היום אתה פשוט יכול להיכנס ליוטיוב ופשוט "להאבד" שם. קרו לי כ"כ הרבה פעמים ביוטיוב שפשוט נכנסתי לראות סרטון בנושא מסוים ולאחר כמה שעות של צפייה בסרטונים שונים הגעתי לצפייה בסרטון בנושא אחר לגמרי ממה שהתחלתי ושאלתי את עצמי "איך לעזאזל הגעתי לנושא הזה ?"

קרה לי דוגמא שבעקבות סרטון ביצוע מסוים של ההמנון האמריקאי חיפשתי את הביצועים הכי טובים להמנון כשלאחר כמה סרטונים הגעתי לביצוע של וויטני יוסטון ז"ל מהסופרבול ב-1992(ממליץ בחום לשמוע אותו, אין ביצועים כאלה כיום, ממש אורגזמה לאוזניים). כשקראתי את התגובות אחת מהן דיברה ש"שהביצוע של שאריס היה יותר טוב מהביצוע של וויטני", אני קורא את התגובה וחושב לעצמי מי זאת לעזאזל שאריס שהיא יותר טובה מפאקינג וויטני יוסטון ? חיפשתי סרטונים והגעתי בכלל לסרטון שבו אופרה ווינפרי מארחת ילדה בת 13 מהפיליפינים בעלת קול נדיר כשבאותה תוכנית אותה ילדה שרה את השיר הראשון שהיא למדה לשיר - My Heart will go on - שיר הנושא של הטיטניק שבוצע בידי סלין דיון. הילדה העמידה את כל מי שהיה שם על הרגליים. ומשם כבר התחלתי לחקור על אותה ילדה וגם שם ראיתי מלא סרטונים עליה.

בקיצור הבנת את הרעיון - אתה מהר מאוד יכול למצוא דברים שיעניינו אותך ולראות אותם ביוטיוב בין אם סטאנדאפ, תכניות אירוח, תכניות היסטוריה, ספורט וכו' פשוט תן לעצמך זמן ללמוד כי זה תהליך ארוך שלא נגמר ותמיד יש מה ללמוד. אני למרות הידע שלי עדיין כל הזמן לומד ולמען האמת מאוד נהנה לראות סרטונים ללא תרגום ביוטיוב. בזמן האחרון התחלתי לראות הרבה מאוד אקטואליה בין אם ביוטיוב או בטלוויזיה בכל מה שנוגע להתפשטות הגל המוסלמי בעולם או דברים שקורים בישראל בערוצי Fox, CNN וכד'.

בעיקרון עניתי בנושא אחר בדיוק על אותה שאלה אבל אני משתמש ב"שיטת" ה"האינטרנט בכף ידך".

יש כיום המון דרכים ללמוד אנגלית בגלל התפתחות האינטרנט והיום זה מאוד קל.

אצלי כדרך קבע האתר של מורפיקס פתוח סתם ככה כדי שכל פעם שאני שומע מילה באנגלית שאני לא מבין - אני ניגש לאתר ומברר את הפירוש של אותה מילה שלאחר מכן נכנסת לאוצר מילים שלי. אצלי זה נובע פשוט מסקרנות והרצון תמיד ללמוד כל דבר שנוגע לאנגלית בין אם זה מילים, ביטויים סגנון דיבור וכו'.

וכמו שחנן ציין אתה בהחלט יכול לראות סרטים ללא תרגום, מופעי סטאנדאפ ללא תרגום, ספרים, מאמרים, אפילו תכניות חדשות באנגלית. היום אתה פשוט יכול להיכנס ליוטיוב ופשוט "להאבד" שם. קרו לי כ"כ הרבה פעמים ביוטיוב שפשוט נכנסתי לראות סרטון בנושא מסוים ולאחר כמה שעות של צפייה בסרטונים שונים הגעתי לצפייה בסרטון בנושא אחר לגמרי ממה שהתחלתי ושאלתי את עצמי "איך לעזאזל הגעתי לנושא הזה ?"

קרה לי דוגמא שבעקבות סרטון ביצוע מסוים של ההמנון האמריקאי חיפשתי את הביצועים הכי טובים להמנון כשלאחר כמה סרטונים הגעתי לביצוע של וויטני יוסטון ז"ל מהסופרבול ב-1992(ממליץ בחום לשמוע אותו, אין ביצועים כאלה כיום, ממש אורגזמה לאוזניים). כשקראתי את התגובות אחת מהן דיברה ש"שהביצוע של שאריס היה יותר טוב מהביצוע של וויטני", אני קורא את התגובה וחושב לעצמי מי זאת לעזאזל שאריס שהיא יותר טובה מפאקינג וויטני יוסטון ? חיפשתי סרטונים והגעתי בכלל לסרטון שבו אופרה ווינפרי מארחת ילדה בת 13 מהפיליפינים בעלת קול נדיר כשבאותה תוכנית אותה ילדה שרה את השיר הראשון שהיא למדה לשיר - My Heart will go on - שיר הנושא של הטיטניק שבוצע בידי סלין דיון. הילדה העמידה את כל מי שהיה שם על הרגליים. ומשם כבר התחלתי לחקור על אותה ילדה וגם שם ראיתי מלא סרטונים עליה.

בקיצור הבנת את הרעיון - אתה מהר מאוד יכול למצוא דברים שיעניינו אותך ולראות אותם ביוטיוב בין אם סטאנדאפ, תכניות אירוח, תכניות היסטוריה, ספורט וכו' פשוט תן לעצמך זמן ללמוד כי זה תהליך ארוך שלא נגמר ותמיד יש מה ללמוד. אני למרות הידע שלי עדיין כל הזמן לומד ולמען האמת מאוד נהנה לראות סרטונים ללא תרגום ביוטיוב. בזמן האחרון התחלתי לראות הרבה מאוד אקטואליה בין אם ביוטיוב או בטלוויזיה בכל מה שנוגע להתפשטות הגל המוסלמי בעולם או דברים שקורים בישראל בערוצי Fox, CNN וכד'.

בול אני!

אגלה לך סוד - אתה הולך לשכוח את אותן מילים מהר מאוד
השיטה לזכור מילים (מוכח מחקרית) זה לראות את המילים שוב ושוב בדיוק איך שאתה כמעט שוכח אותן
ולכן הדרך היחידה לשפר משמעותית אוצר מילים זה פשוט לשנן מילים באנגלית (בלומדה של יואל גבע יש לך תרגול חכם/ ותרגול אוטומטי ששם אתה מתרגל כל כמה ימים או כל יום את המילים ששיננת ובעצם לא שוכח אותן ו"מטמיע" אותן בזכרונך)

אהלן אנשים

אני מתחיל פסיכומטרי והבנתי שכל מנת לשפר את החלק של האנגלית מומלץ לקרוא ספר באנגלית כדי לתרגל קריאה מהירה והבנה מההקשר ללא מילון.
האמת שבודדים הספרים שקראתי וכשניסיתי ויתרתי על זה מחוסר עניין.

מה דעתכם על קריאת מאמרים ומחקרים כדי לתרגל חלק זה, האם זה יכול לתת חלופה הולמת או שאין תחליף לספר?
לקרוא ספרים זה מעולה לטווח הרחוק. בטווח קצר של 2-4 חודשים אין תחליף ללשבת ולשנן מילים. (ללמוד 2000-3000 מילים זה ריאלי), כמובן שספר לא יזיק

• פותח/ת השרשור
חברה תודה רבה לכולם.. לגמרי סגרתם לי את הפינה בנושא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית