דיון שבירת המיתוסים החדשים !?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
רציתי לפתוח דיון בנושא מיתוסים חדשים שעלו בחודשים\שנים האחרונים בפורום, אני פותח את הדיון אחרי כמה התכתבויות עם מייק (משה) שהתחילו בהצעות לשיפור הפורום והתגלגלו לדברים שאותי מאוד הפתיעו, כן חשבתי שיש קונצנזוס לגבי כמה נושאים אבל מסתבר שלא.

חשוב לציין שאני פותח פה נושאים נפיצים כאשר ההתייחסות היא לעלייה במסת שריר, לבילדינג, לכל הבחורים הצעירים שמגיעים לפורום אימונים בכדיי לגדול "ולהתנפח" ומעלים שאלות לגבי תכניות AB\FBW , לא רלוונטי לכל תכניות הכוח ולכל אלה שמעוניינים למשוך דדליפט 250 קילו (כבודם במקומם מונח 😃 )

הנושאים\המיתוסים שרציתי להעלות או יותר נכון לשקול מחדש הם:

1. משפט שהרוב יחלקו עליי אבל לא בטוח שהוא שגוי: עלייה בכוח היא לאו דווקא עלייה במסת שריר וגם להיפך, שמירה על כוח בחיטוב היא לאו דווקא שמירה על מסת שריר מה שמוביל לאייטם הבא

2. האמירה הרווחת בפורום היא שבחיטוב המטרה היא לשמור על הכוח ולעבוד על טווח חזרות נמוך (חמישיות), כמו כן שאין טעם לעשות 8-12 חזרות, האמנם ??? ,במצב כזה נשמור על הכוח אבל לא נשמור כמו שצריך על מסת השריר.

3. אני מניח שמנוחה של 60-90 שניות בחיטוב יישמע כבדיחה בפורום אבל למה לא בעצם ? ,למה לא לתקתק אימון ולעוף מהחד"כ אם גם ככה אני בחיטוב וצריך לשמור זמן וכוח לאירובי (נכון שאירובי הוא לא חובה בחיטוב אבל 99% מהמחטבים עושים אירובי).

4. "עלייה במשקלי עבודה הכרחית לעלייה במסת שריר" , מסתבר שגם זה לא מדויק ומתאמן שיעשה בנץ' 3X8X90 במשך כמה שבועות\חודשים עדיין יעלה במסת שריר , ישנן דרכים נוספת ליצור עומס על השריר מאשר להעלות משקלים עד אין סוף.

עכשיו לפני ההתנפלות והבקשה למחקרים והוכחות חשוב להבהיר שגם לי העובדות הללו היו הפתעה מסוימת אבל יש כמה אנשים בודדים בתחום שמבחינתי הם "נעשה ונשמע" , הנקודות שציינתי כאן הן אחרי התכתבות עם מייק(משה) ואני מניח שהוא אוטוריטה מספיק מהימנה בתחום.

@Mike , אשמח אם תוכל להרחיב במשפט או שניים לגבי הנקודות שציינתי ואולי לשפוך קצת אור על כמה נושאים שהפכו למיתוסים.

כמו כן לדעתי חשובה נוכחות בדיון של כמה מנהלים שמעורבים הרבה בפוסטים של אימוני AB \ FBW וכל מיני סוגיות בילדינג למיניהן.

@White Walker
@Daniel Barack
@stitch
@yujinius

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שחידשת פה משהו או שניפצת מיתוסים..
אלו עובדות ידועות והגיוניות שכל מי שמבין דבר או שניים באימונים יודע.
זה שיש בפורום אנשים שקראו כמה מאמרים על ss ועכשיו הם חושבים שרק זו הדרך וכל מי שחושב אחרת מבחינתם הוא אידיוט זו בעיה.
אבל אני חושב שהרוב המוחלט של האנשים שגולשים כאן דווקא כן חושב שיש עוד דרכים וגישות לאימונים..
הדיון הוא שלב אחד מעבר, ההנחה היא שלא מדובר בתכניות כוח או בכוח כמטרה עיקרית, בעצם לעשות drill down לכל נושא הבילדינג ומה באמת נכון לעשות במסה/חיטוב מבחינת חזרות, זמני מנוחה וכדומה.

בבילדינג צריך לאכול הרבה ובזמן ולהזריק הרבה ובזמן .
כל שאר הירקות שוליים ביותר.
בהצלחה בפיתוח גוף חלומי:)

הדיון הוא שלב אחד מעבר, ההנחה היא שלא מדובר בתכניות כוח או בכוח כמטרה עיקרית, בעצם לעשות drill down לכל נושא הבילדינג ומה באמת נכון לעשות במסה/חיטוב מבחינת חזרות, זמני מנוחה וכדומה.
אני לא חושב שיש משהו שהוא ״באמת נכון לעשות במסה/חיטוב״.
יש כל כך הרבה משתנים בין כל אחד שפשוט אי אפשר לקבוע כאלה דברים..
הדרך היחידה היא שכל אחד ילמד בעצמו וינסה בעצמו. בסוף הוא יבין מה באמת נכון בקשר אליו..

זה בערך מה שחשבתי מלכתחילה, זה גם מה שהמאמן במכון שלי טוען. אני לא מבין הרבה אבל סתם אגיד את דעתי ואשתתף D:.
לדעתי כן רואים את הקשר בין מסת שריר לכח אבל כח זה לא המטרה שבילדר צריך להציב לעצמו . כמעט כל בילדר בעל מסת שריר מכובדת מרים משקלים מכובדים בהתאם (ובד"כ הם בתוכניות בילדינג) אבל לא כל ליפטר שמרים משקלים מכובדים נראה שיש עליו מסת שריר מכובדת. גם לפי דעתי עדיף להיצמד לתכנית בילדינג, עם טווח חזרות גבוהה יותר ועם הזמן תעלה גם בכח.. במקום לחשוב איך אני מרים את המשקל, לחשוב איך אני מתרכז בלהפעיל את השריר עליו אני מתאמן... תודה שפתחת את הפוסט הזה כי הוא נתן לי לעשות שוב חושבים עם עצמי וכנראה שגם אלך "לבילדינג טהור" מה שנקרא..

נערך לאחרונה:
כן רואים את הקשר בין מסת שריר למשקלי עבודה. כמעט כל בנאדם בעל מסת שריר מכובדת מרים משקלים מכובדים בהתאם (ובד"כ הם בתוכניות בילדינג) אבל לא כל ליפטר שמרים משקלים מכובדים נראה שיש עליו מסת שריר מכובדת
כמעט כל בנאדם? מאיפה ההערכה הכללית הזאת?
מת לדעת.

וכנראה שגם אלך "לבילדינג טהור" מה שנקרא.
אין דבר כזה בילדינג.
אלא אם המזרקים מוכנים במקרר.

כמעט כל בנאדם? מאיפה ההערכה הכללית הזאת?
מת לדעת.

אין דבר כזה בילדינג.
אלא אם המזרקים מוכנים במקרר.

ערכתי קצת את ההודעה .. ושם ערכתי לכמעט כל בילדר לא כל בנאדם. וכן במכון שלי כל הבילדרים היותר גדולים מרימים גם משקלים מכובדים, זאת הייתה כוונתי.
לדעתי יש וכבר טענתי למה. מתאמן כח רוצה להרים בסופו של דבר את המשקל הכבד עליו הוא מוטל להרים, פחות אכפת לו מלבודד את השריר, פחות עובד על קשר מח שריר, ובכלל פחות עובד על השריר (נפח נמוך יותר בתכנית). TUT , טווח חזרות, זמני מנוחה כל אלה כן חשובים במידה כזאת או אחרת כדי לפתח מסת שריר מאשר בתכנית כח שאין שם דגש על כל אלה בכלל.

ערכתי קצת את ההודעה .. ושם ערכתי לכמעט כל בילדר לא כל בנאדם. וכן במכון שלי כל הבילדרים היותר גדולים מרימים גם משקלים מכובדים, זאת הייתה כוונתי.
לדעתי יש וכבר טענתי למה. מתאמן כח רוצה להרים בסופו של דבר את המשקל הכבד עליו הוא מוטל להרים, פחות אכפת לו מלבודד את השריר, פחות עובד על קשר מח שריר, ובכלל פחות עובד על השריר (נפח נמוך יותר בתכנית). TUT , טווח חזרות, זמני מנוחה כל אלה כן חשובים במידה כזאת או אחרת מאשר תכנית כח.
אז אם לסכם את העניין, אתה מתכוון למתאמנים שנמצאים על חומרים.

אז אם לסכם את העניין, אתה מתכוון למתאמנים שנמצאים על חומרים.

גם בחומרים אני לא בהכרח מבין אבל לא צריך לדעת הרבה שעל חומרים אתה גודל בצורה מפחידה במיוחד בחודשים הראשונים לא משנה מה תעשה ואיך בכלל תתאמן (כל עוד אתה לא מפגר שלא יודע כלום). אני אתן דוגמא יותר טובה כי אתה צודק. בחירת התרגילים גם. בזמן שמתאמני כח אוהבים לעבוד על כח הם עובדים עם מוט אבל כל בילדר כמעט יגיד לך לדוגמא שדאמבלים לחזה יפתחו את החזה טוב יותר. אין דבר כזה תרגילי בסיס שמדובר בבילדיג ואתה גם לא חייב לעשות דדליפט או פרס במוט ובנצי במוט בשביל לקבל אחלה מסת שריר בכתפיים ובחזה, זה סוג של מיתוס שחייב לנפץ פה בפורום, ולא את זה אני אמרתי, כל בילדר מקצועי ביוטיוב כמעט יגיד לך את זה.

גם בחומרים אני לא בהכרח מבין אבל לא צריך לדעת הרבה שעל חומרים אתה גודל בצורה מפחידה במיוחד בחודשים הראשונים לא משנה מה תעשה ואיך בכלל תתאמן (כל עוד אתה לא מפגר שלא יודע כלום). אני אתן דוגמא יותר טובה כי אתה צודק. בחירת התרגילים גם. בזמן שמתאמני כח אוהבים לעבוד על כח הם עובדים עם מוט אבל כל בילדר כמעט יגיד לך לדוגמא שדאמבלים לחזה יפתחו את החזה טוב יותר. אין דבר כזה תרגילי בסיס שמדובר בבילדיג ואתה גם לא חייב לעשות דדליפט או פרס במוט ובנצי במוט בשביל לקבל אחלה מסת שריר בכתפיים ובחזה, זה סוג של מיתוס שחייב לנפץ פה בפורום, ולא את זה אני אמרתי, כל בילדר מקצועי ביוטיוב כמעט יגיד לך את זה.
האם אדוני פיתח מסת שריר רצינית?
90-110 קילו עם גובה 170 ס"מ על 5-6 אחוז שומן?
כי אם קביעות כאלו אתה כנראה מתחרה BB רציני שמבין עניין בדאמבלים ופיתוח שריר על יד לחישות ונשיקת קמיעות?

אני לא מצליח להבין למה יש כאן אנשים שבכח מנסים ״לסחוט״ קביעות חד משמעיות.
יש המון אופציות, המון משתנים והמון אפשרויות - ובאופן חד משמעי מילת המפתח היא גיוון.
מישהו יכול להגיד לי שמתאמן מתחיל שעובד על תרגילי בסיס לעצימות (נגיד 3 סטים של 5 חזרות) ועולה במשקל העבודה בתקופה מסויימת 50 קילו, הוסיף פחות שריר אשר מתאמן מתחיל שעובד נפח מטורף אבל משקלים נמוכים?

יש כאן איזשהו ניסיון לעשות הפרדה בין בודיבילדיג ופאווארליפטינג, ולמתאמן מתחיל זאת פשוט טעות, אין כמעט הבדל ביניהם, שוב - כשמדברים על מתאמן מתחיל.

המטרה צריכה להיות להתקדם ולגוון, לא חייב לעבוד רק על תרגילי בסיס בעצימות ואפשר לשלב גם תרגילי עזר ל 8-12 חזרות, העיקר לגוון ולהתקדם.

האם אדוני פיתח מסת שריר רצינית?
90-110 קילו עם גובה 170 ס"מ על 5-6 אחוז שומן?
כי אם קביעות כאלו אתה כנראה מתחרה BB רציני שמבין עניין בדאמבלים ופיתוח שריר על יד לחישות ונשיקת קמיעות?

חס וחלילה. אני אפילו מתחיל. אני דווקא אשמח שיוכיחו איפה אני טועה. וזה לא בעיה להוכיח לך שדמבלים עובדים יותר טוב בחזה לדוגמא, טווח התנועה יותר גדול, אתה מותח את השריר יותר. וזה גם לא העניין. העניין הוא שאין דבר כזה תרגילי בסיס ככל שמדובר בפיתוח גוף היא אמרה מיותרת לדעתי ולשם חתרתי.

חס וחלילה. אני אפילו מתחיל. אני דווקא אשמח שיוכיחו איפה אני טועה. וזה לא בעיה להוכיח לך שדמבלים עובדים יותר טוב, טווח התנועה יותר גדול, אתה מותח את השריר יותר.
מה קורה כשאתה נשאר בלי דאמבלים ?
30-40-50 קילו?
מה העלה?
חוזרים למוט ועושים בנץ בשקט.
רוצה לפתח מסה?
אוכל ( הרבה) , חומרים ועומס פרוגרסיבי - לדעתי בסדר הזה.
למתאמן מתחיל אין מה לשבור את הראש על דאמבלים, סופר סטים ודרופ סטים- הוא צריך ללמוד להרים ולאכול. שאר הדברים יבואו

מה קורה כשאתה נשאר בלי דאמבלים ?
30-40-50 קילו?
מה העלה?
חוזרים למוט ועושים בנץ בשקט.
רוצה לפתח מסה?
אוכל ( הרבה) , חומרים ועומס פרוגרסיבי - לדעתי בסדר הזה.
למתאמן מתחיל אין מה לשבור את הראש על דאמבלים, סופר סטים ודרופ סטים- הוא צריך ללמוד להרים ולאכול. שאר הדברים יבואו

מסכים איתך לגמרי רק מה שהתכוונתי הוא שלא צריך להדבק לתכנית כח כדי לעלות במסת השריר וזה תקף גם למתחילים

• פותח/ת השרשור
יש כאן איזשהו ניסיון לעשות הפרדה בין בודיבילדיג ופאווארליפטינג, ולמתאמן מתחיל זאת פשוט טעות, אין כמעט הבדל ביניהם, שוב - כשמדברים על מתאמן מתחיל.
הכוונה שלי בפתיחת השרשור הייתה יותר לכיוון מתאמן מתקדם שמתאמן כבר כמה שנים והגיע למשקלים סבירים , לא כי לא איכפת לי ממתאמנים מתחילים אלא ח הסיבה שמתאמן מתחיל באמת יעלה מסת שריר בחודשים הראשונים עם חמישיות , שמיניות או 12 חזרות...

האתגר הוא לעלות מסת שריר בשלבים מתקדמים יותר מבחינה גופנית.

אמ;לק
התקדמות נשענת בעיקר על Progressive Overload ואותו ניתן להשיג בכמה דרכים:
1. העלאת משקל עבודה בתרגיל
2. העלאת מספר החזרות בתרגיל
3. העלאת מספר הסטים בתרגיל
4. קיצור זמני המנוחות בין סטים
5. העלאת תדירות האימון

הדרך העיקרית והטובה ביותר היא 1, כאשר 2+3 משניים לה

אמ:לק
התקדמות נשענת בעיקר על Progressive Overload ואותו ניתן להשיג בכמה דרכים:
1. העלאת משקל עבודה בתרגיל
2. העלאת מספר החזרות בתרגיל
3. העלאת מספר הסטים בתרגיל
4. קיצור זמני המנוחות בין סטים
5. העלאת תדירות האימון

הדרך העיקרית והטובה ביותר היא 1, כאשר 2+3 משניים לה
אתה מגיב בכמה שורות ומקבל לייקים,
אני מגיב בהרחבה ומקבל חור בראש.

אין צדק בעולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית