הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שבירת המיתוסים החדשים !?

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
רציתי לפתוח דיון בנושא מיתוסים חדשים שעלו בחודשים\שנים האחרונים בפורום, אני פותח את הדיון אחרי כמה התכתבויות עם מייק (משה) שהתחילו בהצעות לשיפור הפורום והתגלגלו לדברים שאותי מאוד הפתיעו, כן חשבתי שיש קונצנזוס לגבי כמה נושאים אבל מסתבר שלא.

חשוב לציין שאני פותח פה נושאים נפיצים כאשר ההתייחסות היא לעלייה במסת שריר, לבילדינג, לכל הבחורים הצעירים שמגיעים לפורום אימונים בכדיי לגדול "ולהתנפח" ומעלים שאלות לגבי תכניות AB\FBW , לא רלוונטי לכל תכניות הכוח ולכל אלה שמעוניינים למשוך דדליפט 250 קילו (כבודם במקומם מונח 😃 )

הנושאים\המיתוסים שרציתי להעלות או יותר נכון לשקול מחדש הם:

1. משפט שהרוב יחלקו עליי אבל לא בטוח שהוא שגוי: עלייה בכוח היא לאו דווקא עלייה במסת שריר וגם להיפך, שמירה על כוח בחיטוב היא לאו דווקא שמירה על מסת שריר מה שמוביל לאייטם הבא

2. האמירה הרווחת בפורום היא שבחיטוב המטרה היא לשמור על הכוח ולעבוד על טווח חזרות נמוך (חמישיות), כמו כן שאין טעם לעשות 8-12 חזרות, האמנם ??? ,במצב כזה נשמור על הכוח אבל לא נשמור כמו שצריך על מסת השריר.

3. אני מניח שמנוחה של 60-90 שניות בחיטוב יישמע כבדיחה בפורום אבל למה לא בעצם ? ,למה לא לתקתק אימון ולעוף מהחד"כ אם גם ככה אני בחיטוב וצריך לשמור זמן וכוח לאירובי (נכון שאירובי הוא לא חובה בחיטוב אבל 99% מהמחטבים עושים אירובי).

4. "עלייה במשקלי עבודה הכרחית לעלייה במסת שריר" , מסתבר שגם זה לא מדויק ומתאמן שיעשה בנץ' 3X8X90 במשך כמה שבועות\חודשים עדיין יעלה במסת שריר , ישנן דרכים נוספת ליצור עומס על השריר מאשר להעלות משקלים עד אין סוף.

עכשיו לפני ההתנפלות והבקשה למחקרים והוכחות חשוב להבהיר שגם לי העובדות הללו היו הפתעה מסוימת אבל יש כמה אנשים בודדים בתחום שמבחינתי הם "נעשה ונשמע" , הנקודות שציינתי כאן הן אחרי התכתבות עם מייק(משה) ואני מניח שהוא אוטוריטה מספיק מהימנה בתחום.

@Mike , אשמח אם תוכל להרחיב במשפט או שניים לגבי הנקודות שציינתי ואולי לשפוך קצת אור על כמה נושאים שהפכו למיתוסים.

כמו כן לדעתי חשובה נוכחות בדיון של כמה מנהלים שמעורבים הרבה בפוסטים של אימוני AB \ FBW וכל מיני סוגיות בילדינג למיניהן.

@White Walker
@Daniel Barack
@stitch
@yujinius

• פותח/ת השרשור
אתה מגיב בכמה שורות ומקבל לייקים,
אני מגיב בהרחבה ומקבל חור בראש.

אין צדק בעולם
אוהבים אותך מורן
1. העלאת משקל עבודה בתרגיל
שמתי לב בלוג שלך שהיו כמה שבועות שמשקלי העבודה שלך לא עלו, זה לא אומר שלא עלית מסת שריר

הדרך העיקרית והטובה ביותר היא 1, כאשר 2+3 משניים לה
כל כמה זמן צריך לבצע התקדמות (במשקל\סטים\מנוחה\חזרות) בכדיי ליצור עומס ? ,אני מניח שלא צריך כל שבוע כי לוקח זמן לשריר להסתגל לנפח ולמשקלים הקיימים

אם אקח אותי כדוגמא, באימון האחרון הגעתי לבנץ' 5X5X110 ולדעתי לא אוכל לעלות יותר, מנוחה של 4-5 דקות בין סט לסט, הולך קשה אבל הכל עולה יפה, אחרי כמה שבועות השריר כבר לא עומס ? ,ז"א אחרי כמה שבועות לא תהיה עלייה במסת שריר עקב חוסר התקדמות ?

לא טענתי שמי שלא מעלה משקל לא גודל במאסה. הוא כן. וזה תלוי גם מאוד בסוג המתאמן, ותק, יכולות וכד'.

לרוב האוכלוסייה (שהם לא ספורטאי עילית) ולרוב סוג המתאמנים (מתחיל-בינוני-אפילו חלק מהותיקים) יש צורך לבצע Progressive Overload שבעיקרו תהיה התקדמות במשקלי העבודה. אם מישהו התקדם כל אימון או כל שבוע, כי הוא היה יכול - הוא השיג את המטרה. זאת בהנחה ויתר הפרמטרים נשמרים אופטימליים (תזונה, מנוחה, התאוששות). מי שלא יכול, צריך לבדוק למה. ישנה אפשרות שלא כל הפרמטרים נשמרו אידיאלים (וזה קשה מאוד להשגה), או שהעומס הוא רב מידי ויש לבצד ריסט או דילואד. גם זה קורה.

באופן כללי, כלל שהמתאמן יהיה מאומן יותר ובעל משקלי עבודה גבוהים, כך עומס היתר המתמשך (Progressive Overload) יצטרך להיות איטנסיבי יותר, כדי להשיג מאסת שריר ולהתקדם בכוח. לכן רשמתי כמה אפשרויות עיקריות בכדי להעצים את העומס. במקרה של ספורטאי מאוד מאומן או ספורטאי עילית, לא נצפה שיוכל להעלות משקל באופן כה תדיר. אז כדי כן ליצור עומס יתר, הוא יצטרך להוסיף סטים/חזרות/לקצר את זמני המנוחה/להתאמן בתדירות גבוהה יותר.

• פותח/ת השרשור
לא טענתי שמי שלא מעלה משקל לא גודל במאסה. הוא כן
כתבת "התקדמות" והנחתי זאת הכוונה שלך, אז שוב נחזור לנושא הראשי, אם לא חייב להעלות משקלים בכדיי לעלות במסת שריר אז למה לא לבצע 3X8 או 3X10 עם משקל פחות כבד ? , למה הצורך בעבודה כבדה עם חמישיות אם המתאמן לא חפץ בשיפור הכוח אלא בעלייה במסה ?

כתבת "התקדמות" והנחתי זאת הכוונה שלך, אז שוב נחזור לנושא הראשי, אם לא חייב להעלות משקלים בכדיי לעלות במסת שריר אז למה לא לבצע 3X8 או 3X10 עם משקל פחות כבד ? , למה הצורך בעבודה כבדה עם חמישיות אם המתאמן לא חפץ בשיפור הכוח אלא בעלייה במסה ?
אתה כנראה לא הבנת
התקדמות יכולה להיות מושגת בכמה דרכים
העלאת משקלי עבודה היא חלק מאותן דרכים, והעדיפה שבכך ברוב המקרים

אם תחליט יום אחד לבצע תוכנית מסויימת ללא שינוי באף פרמטר, אתה מהר מאוד לא תתקדם. למה? כי הגירוי לא יהיה מספיק אינטנסיבי.
אתה לא תעלה משקל (למרות שאתה יכול) או שלא תעלה את מספר הסטים/חזרות/תדירות או קיצור זמני מהנוחות.
במצב שכזה, הגוף יתרגל והעומס שיהיה באימון פשוט לא יספק עודף, שיגרום להתקדמות.

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה לא הבנת

אם תחליט יום אחד לבצע תוכנית מסויימת ללא שינוי באף פרמטר, אתה מהר מאוד לא תתקדם. למה? כי הגירוי לא יהיה מספיק אינטנסיבי.
אתה לא תעלה משקל (למרות שאתה יכול) או שלא תעלה את מספר הסטים/חזרות/תדירות או קיצור זמני מהנוחות.
אני הבנתי, אני פשוט מקשה כי אני חותר לאנשהו (עד שמשה יגיע לעזור לי 😃 ).

מה ההבדל בין התקדמות לבין עלייה במסה ?, הרי יש הבדל בין השניים, אתה בעצמך אמרת שתהיה עלייה במסה גם אם לא אעלה משקלים.

מה ההבדל בין התקדמות לבין עלייה במסה ?, הרי יש הבדל בין השניים, אתה בעצמך אמרת שתהיה עלייה במסה גם אם לא אעלה משקלים.
אני אנסה להסביר, יכולה להיות עליה במסה גם בלי שהעלת את המשקלים לצורך העניין גם אם הבנץ שלך עומד על 100KG כמה שבועות אבל בהתחלה עשית 5*3 ועכשיו אתה מסוגל לעשות 10*3 עם אותו המשקל אתה בהתקדמות

וואלה אתה קשה.
עומס בנוי ממספר פרמטרים -עליה המשקלי עבודה זה אחד מהם ולדעתי הדומיננטי. אתה יכול להתקדם בדרכים אחרות אך בפחות יעילות.
לעניין בניית שריר- התקדמות בעומסים זה גם רק אחד פרמטרים בבניה.
אז עם אתה לא מבצע באופן יעיל פרמטר בסיסי כמו התקדמות בעומס אז גם גידול במסת שריר שלך תהיה לא אפקטיבית.
@Daniel Barack
@White Walker
האם ניתן להוסיף סמיילי של טרול?

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה לא הבנת

באיזו תדירות אמורה להיות התקדמות (אצל מתאמן בינוני\מתקדם ולא מתחיל) בשביל עלייה מירבית במסת השריר ? ,כל שבוע לעלות משקל\חזרות\סטים ?

באיזו תדירות אמורה להיות התקדמות (אצל מתאמן בינוני\מתקדם ולא מתחיל) בשביל עלייה מירבית במסת השריר ? ,כל שבוע לעלות משקל\חזרות\סטים ?
שאלת המיליון. לא יודע. לא חושב שיש גם תשובה חד משמעית.
מחקרים מתחום האימונים בעת האחרונה (ומרובם אני מסתייג) מצביעים, ברובם, על כיוון די כללי של התקדמות שבועית/דו-שבועית.
עכשיו, שוב, מזכיר לך שאת מונח ההתקדמות אפשר לפרש בכמה דרכים. משקל/חזרות/סטים/תדירות/זמני מנוחה וכיוצ"ב.
אם הבנו שהעדיפות היא בהעלאת משקל העבודה, אזי נניח שהתקדמות שכזו תהיה עדיפה וטובה יותר, ובהינתן כלל הפרמטרים האחרים במצב די אידיאלי, אז גם יהיה מקסום מאסת שריר.
אתה חייב לזכור שכל העניין הזה מאוד רגיש ונתון להרבה פרמטרים משפיעים.
אבל אם לנסות לפשט את המורכב, ובכלל כדי להבין את כל משמעות הדיון הזה ולצאת עם כלים מעשיים ממנו, אז פשוט צריך לחזור למה שתמיד אומרים, וזה להרים כבד, לאכול מספיק ובהתאם ולנוח בכדי להתאושש באופן מיטבי.

• פותח/ת השרשור
שאלת המיליון. לא יודע. לא חושב שיש גם תשובה חד משמעית.
מחקרים מתחום האימונים בעת האחרונה (ומרובם אני מסתייג) מצביעים, ברובם, על כיוון די כללי של התקדמות שבועית/דו-שבועית.
עכשיו, שוב, מזכיר לך שאת מונח ההתקדמות אפשר לפרש בכמה דרכים. משקל/חזרות/סטים/תדירות/זמני מנוחה וכיוצ"ב.
אם הבנו שהעדיפות היא בהעלאת משקל העבודה, אזי נניח שהתקדמות שכזו תהיה עדיפה וטובה יותר, ובהינתן כלל הפרמטרים האחרים במצב די אידיאלי, אז גם יהיה מקסום מאסת שריר.
אתה חייב לזכור שכל העניין הזה מאוד רגיש ונתון להרבה פרמטרים משפיעים.
אבל אם לנסות לפשט את המורכב, ובכלל כדי להבין את כל משמעות הדיון הזה ולצאת עם כלים מעשיים ממנו, אז פשוט צריך לחזור למה שתמיד אומרים, וזה להרים כבד, לאכול מספיק ובהתאם ולנוח בכדי להתאושש באופן מיטבי.
אז אם אני נשאר עם בנץ' 5X5X110 ולא מצליח לעלות משקלים אז בשהוע הבא להוסיף 1X8 בסוף ? ,ובשבוע שאחריו להוסיף 1X12 במקום 1X8 ?
תמיד לדאוג שבשבוע נתון עשיתי יותר מאשר בשבוע הקודם ?

*בסקוואט ודדליפט אני מתקדם במשקלים כל שבוע אבל בפרס ובבנץ' זה לא ככה.

אי אפשר להעלות משקלים לנצח
וגם אתה עומד על 5x5x140 ולא מעלה משקלים , זה אומר שאתה לא מתקדם ולא עולה במסת שריר? , התשובה היא לא.
כמובן שאי אפשר.
בנץ בנפח 5x5x140 זהו הישג מאוד מרשים, בעיקר למי שגם טבעי (אני מכיר כמה בנצ'רים טבעיים בחסד עם מספרים כאלו).
אתה צריך לקחת בחשבון שמבחינה פיזיולוגית הגוף מורכב והדרישה שלו לעומס מגוונת.
אין חד משמעי, לפחות כך אני מאמין ומבין, כי גם ב-8 חזרות או 5 או 12 או 2.5 תגדל. השאלה מה אתה עושה. מה התוכנית הכוללת, מה ההתקדמות שאתה שואף אליה וכמובן מצבם של יתר הפרמטרים המשתנים (מנוחה, שינה, תזונה) והקבועים (גנטיקה)

• פותח/ת השרשור
בנץ בנפח 5x5x140 זהו הישג מאוד מרשים
אין על זה ויכוח, הישג אדיר !
אז אם אני נשאר במשך כמה שבועות עם 5X5X110 (בתוספת תרגילי עזר) עדיין תהיה עלייה במסת שריר, למרות שאין כביכול התקדמות.
אני צודק ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית