הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שבירת מקביל בסקוואט

• פותח/ת השרשור Ptosk
  • פורסם בתאריך

Ptosk

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
יש לי שאלה
מותר לשבור מקביל סקוואט?
המאמן אמר שלא.
אשמח לדעת
תודה לכולם

ותשנה את הסטטוס של הסרטון כדי שנוכל לראות אותו כי כרגע הוא "סרטון פרטי".

אם לא ברור לכם משהו ממה שהם מסבירים לכם (סביר להניח שהם מסבירים לכם בצורה מאוד בסיסית, תבקשו הסבר אנטומי או פיזיולוגי בהתאם אם הרמת ידע שלכם היא גבוהה).
אלא אם כן ישלכם מאמנים שהולכים לפי משהו שהם שמעו מבלי להבין - וככה לא מעבירים את התכנים בקורסים.

הסיבה לזה שמאמנים בדכל לא ממליצים לשבור מקביל היא בהתייחסות ליצירת ppt (סיבוב אגן לאחור)
שאצל רוב האנשים גם המאומנים קורה בעצם מתחילת הירידה מתחת ל90 מעלות,
הסיבה האנטומית שמלמדים בקורסים להימנע מזה היא יצירת ״קיפוזה״ בחוליות הלומבריות (חוליות התחתונות של עמוד השדרה)
המשקל של המוט גורם כמובן לעומס דחיסתי בעמוד השדרה והסיבוב אגן לאחור יוצר עמוס שלא מתחלק בין כל החוליות ״ומסכן את החוליות התחתונות״
הסכנה בתכלס היא לא בהכרח תגרום לפציעה ישירה אבל עומס מתמשך עלול ליצור בעיות בעתיד.

בתכלס תעשה מה שאתה רוצה.

הסיבה לזה שמאמנים בדכל לא ממליצים לשבור מקביל היא בהתייחסות ליצירת ppt (סיבוב אגן לאחור)
שאצל רוב האנשים גם המאומנים קורה בעצם מתחילת הירידה מתחת ל90 מעלות,
תשאיר את המתאמן עם טווח תנועה מוגבל כי אתה פוחד שייפצע, זה הגיוני מאוד. אולי כדאי שלא יבוא לחדר הכושר וזהו כי אפשר להיפצע ככה.
גם ההסבר עצמו לא פחות ליצני מההנחיה.

תשאיר את המתאמן עם טווח תנועה מוגבל כי אתה פוחד שייפצע, זה הגיוני מאוד. אולי כדאי שלא יבוא לחדר הכושר וזהו כי אפשר להיפצע ככה.
גם ההסבר עצמו לא פחות ליצני מההנחיה.

אשאיר אותו עם טווח תנועה שלא יגרום לעומס מיותר.
למה לתת עומס מיותר על החוליות אם לא בהכרח צריך?
אם אתה רוצה להכניס את גלוטאוס ליחסי אורך מתח גדולים יותר אתה יכול לבצע תרגילים אחרים שלא יגמרו לך לעומס חולייתי...
הרי המטרה היא להתחזק,כשחלק מזה זה להימנע כמה שאפשר מפציעות וכמובן מפציעות לטווח הארוך,
למה לבצע תרגיל בטווח תנועה מלא (שבתכלס לא מכניס לי את גלוטאוס למתיחה מקסימלית)
על מנת להכניס שריר מסוים ליחסי אורך מתח גבוהים יותראם זה כרוך בלהעמיס על השלד המרכזי עומס שעלול לגרום לפציעה בעתיד?

ולמה ההסבר ליצני מבחינה אנטומית הוא מאוד הגיוני..
אשמח מאוד לשמוע את הדעה שלך! אם ישלך הסבר טוב!

נערך לאחרונה:
אם אתה רוצה להכניס את גלוטאוס ליחסי אורך מתח גדולים יותר אתה יכול לבצע תרגילים אחרים שלא יגמרו לך לעומס חולייתי...
הרי המטרה היא להתחזק,כשחלק מזה זה להימנע כמה שאפשר מפציעות וכמובן מפציעות לטווח הארוך,
על מנת להכניס שריר מסוים ליחסי אורך מתח גבוהים יותראם זה כרוך בלהעמיס על השלד המרכזי עומס שעלול לגרום לפציעה בעתיד?

נדיר שמישהו בהכשרה בכלל מתייחס לppt בעומק של הסקוואט הרוב פשוט טוענים שזה דופק את הברכיים.
אם הטענה היא שהסיכון הוא לדיסקים אז זה סיכון אינדיוידואלי ונדיר מאוד, אצל רוב האנשים בביצוע סקוואט תקין ולא כמו שמלמדים בקורסים הppt זניח ולא מוציא את חוליות עמ"ש הלומבריות ממנח נייטרלי או יותר נכון יהיה להגיד שהוא לא מביא אותן למצב של flexion שמציב אותן בסיכון.

הגלוטאוס פחות מעניין מבחינה בטיחותית. ההמאסטרינג יותר מעניין בהקשר הזה

נדיר שמישהו בהכשרה בכלל מתייחס לppt בעומק של הסקוואט הרוב פשוט טוענים שזה דופק את הברכיים.
אם הטענה היא שהסיכון הוא לדיסקים אז זה סיכון אינדיוידואלי ונדיר מאוד, אצל רוב האנשים בביצוע סקוואט תקין ולא כמו שמלמדים בקורסים הppt זניח ולא מוציא את חוליות עמ"ש הלומבריות ממנח נייטרלי או יותר נכון יהיה להגיד שהוא לא מביא אותן למצב של flexion שמציב אותן בסיכון.

טענה שזה דופק את הברכיים? באיזה צורה? המנח של הברך לא משתנה במעבר בין apt לppt קשה לי להאמין שמאמן שאומר את זה מסתמך לא על ״ידע אישי״ שרכש כנראה שלא מהקורסים..

ואיך שלא תסתכל על זה כל סיבוב אגן לאחור מוציא את החוליות הלומבריות מהמנח הנטרלי, גם אם הסיבוב הוא מינורי הוא עדיין ישנו..
הגלוטאוס פחות מעניין מבחינה בטיחותית. ההמאסטרינג יותר מעניין בהקשר הזה

לא הבנתי את הנקודה שהתייחסת אליה כל כך..
הנקודה שלי התכוונה להכנסה של גלוטאוס למתיחה שמקרבת אותו כביכול לנקודת מתיחה מקסימלית ומקטינה את זרוע הכוח שבעצם מעלה עומס על השריר
שזה מה שאני מאמין שרוב האנשים שעושים ppt מנסים לעשות..
בכל מקרה לא התכוונתי למשהו שמסכן את גלוטאוס
תקן אותי אם לא הבנתי פשוט את מה שהתכוונת

כל הסיבות לעשות סקוואט מלא - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

קרא בעיון. כן אין פה נגיעה ישירה בppt וכו' אבל זה יעזור לך להבין את החשיבה.
כי הוא לא מתחשב בדברים אחרים, בנוסף אין סיבה שתשלים עם טווח תנועה מוגבל כל עוד ניתן לתקן אותו, כמה אנשים לדעתך *באמת* לא בנויים אנטומית לעשות סקוואט מלא?

טענה שזה דופק את הברכיים? באיזה צורה? המנח של הברך לא משתנה במעבר בין apt לppt קשה לי להאמין שמאמן שאומר את זה מסתמך לא על ״ידע אישי״ שרכש כנראה שלא מהקורסים..

ואיך שלא תסתכל על זה כל סיבוב אגן לאחור מוציא את החוליות הלומבריות מהמנח הנטרלי, גם אם הסיבוב הוא מינורי הוא עדיין ישנו..
אתה משום מה לא מבין אותי נכון, אני אומר שבלי שום קשר לאגן, בהכשרה שלי הסבירו שסקוואט עמוק דופק את הברכיים ולא התיחסו בכלל לאגן (רק כשאני התקלתי אותם לגבי ההטיה של הרגליים בעמידה ההתחלתית קיבלתי התיחסות שקשורה לנושא).

אתה טועה, איך שאני מסתכל על זה לא כל סיבוב אגן לאכול מוציא את החוליות ממנח נייטרלי, מנח נייטרלי זו לא נקודה קבועה, זה טווח וכל עוד נשארים בטווח ולא עוברים למנח קיפוטי הסיכון לפציעה הוא נמוך.

ובכל מקרה חשוב לציין שPPT בסקוואט זה משהו שאפשר וצריך לתקן אותו עד כמה שיותר בטכניקה וחיזוק החוליות החלשות (לא מתכוון פה לחוליות הגב).

נערך לאחרונה:
אתה משום מה לא מבין אותי נכון, אני אומר שבלי שום קשר לאגן, בהכשרה שלי הסבירו שסקוואט עמוק דופק את הברכיים ולא התיחסו בכלל לאגן (רק כשאני התקלתי אותם לגבי ההטיה של הרגליים בעמידה ההתחלתית קיבלתי התיחסות שקשורה לנושא).

אתה טועה, איך שאני מסתכל על זה לא כל סיבוב אגן לאכול מוציא את החוליות ממנח נייטרלי, מנח נייטרלי זו לא נקודה קבועה, זה טווח וכל עוד נשארים בטווח ולא עוברים למנח קיפוטי הסיכון לפציעה הוא נמוך.

מסכים איתך שמנח נטרלי זה טווח מסוים אבל אני לא מצליח להבין את הנקודה שלך בסיבוב אגן
כי סיבוב אגן הוא בעצם תחילת הגברת הקיפוזה של החוליות התחתונות משמע יציאה מהמנח הנטרלי
לא מצליח לדמיין סיבוב אגן ובמקביל שמירה על מנח נטרלי של העמוד שדרה..

מסכים איתך שמנח נטרלי זה טווח מסוים אבל אני לא מצליח להבין את הנקודה שלך בסיבוב אגן
כי סיבוב אגן הוא בעצם תחילת הגברת הקיפוזה של החוליות התחתונות משמע יציאה מהמנח הנטרלי
לא מצליח לדמיין סיבוב אגן ובמקביל שמירה על מנח נטרלי של העמוד שדרה..
יש סרטון של פיזיותרפיסט שרץ פה בפורום ומסביר את זה נהדר לצערי אין לי את הקישור
אנסה להסביר כמיטב יכולתי, החוליות נעות ממנח של לורדוזיס לקיפוזיס ובין שני אלו (ואני מתיחס למצבי קיצון שלהם) יש לך את הטווח התקין הניטרלי.
התנועה בין המנחים האלו מושפעת בין היתר מסיבוב אגן.
בסקוואט (וגם בדדליפט למשל) אנחנו מתחילים(או מסיימים וואטאבר) את התנועה במנח מסוים אבל הוא משתנה במהלך התנועה בהשפעת הכוחות הפועלים(למשל בסקוואט הזוקפים וההאמסטרינג), הטווח, הטכניקה והאנטומיה של האינדיווידואל.
ומה שאני מנסה להגיד (ולא נראה לי שזה יוצא לי ברור כי זה נכתב מהפון) זה שלא כל שינוי בטווח במנח של החוליות הוא שינוי כזה שמוציא אותן מהטווח התקין, לא כל ppt הוא כזה שמציב אותן במנח קיפוטי.

יש סרטון של פיזיותרפיסט שרץ פה בפורום ומסביר את זה נהדר לצערי אין לי את הקישור
אנסה להסביר כמיטב יכולתי, החוליות נעות ממנח של לורדוזיס לקיפוזיס ובין שני אלו (ואני מתיחס למצבי קיצון שלהם) יש לך את הטווח התקין הניטרלי.
התנועה בין המנחים האלו מושפעת בין היתר מסיבוב אגן.
בסקוואט (וגם בדדליפט למשל) אנחנו מתחילים(או מסיימים וואטאבר) את התנועה במנח מסוים אבל הוא משתנה במהלך התנועה בהשפעת הכוחות הפועלים(למשל בסקוואט הזוקפים וההאמסטרינג), הטווח, הטכניקה והאנטומיה של האינדיווידואל.
ומה שאני מנסה להגיד (ולא נראה לי שזה יוצא לי ברור כי זה נכתב מהפון) זה שלא כל שינוי בטווח במנח של החוליות הוא שינוי כזה שמוציא אותן מהטווח התקין, לא כל ppt הוא כזה שמציב אותן במנח קיפוטי.

מעריך את הניסיון 😃
אני מצליח להבין את הסבר שלך אבל לא מצליח לדמיין תנועת אגן ושמירה על מנח
אני אחפש את הסרטון

כמה נמוך לרדת בסקוואט?

1. כל עוד הגב נשאר ניטרלי (המנעות מסיבוב אגן לאחור/ppt).

2. כל עוד כל כף הרגל נמצאת במגע עם הקרקע (3 נקודות מגע: עקב, חלק ימני קדמי וחלק שמאלי קדמי של כף הרגל).

3. כל עוד הברכיים לא קורסות פנימה ביחס לכפות הרגליים.

4. כל עוד לא יוצר כאב/אי נוחות בברכיים או בגב.

חשוב: במקרים מסוימים טווח תנועה חלקי בסקוואט יהיה מועיל מאד. לדוגמא רבע סקוואט בהקשר של ביצועים אתלטיים, עצירה או ביצוע בטווחי תנועה חלקיים שונים לחיזוק טווחים ספציפיים ועוד.

ו... היחידים ש*חייבים* לשבור מקביל הם אלו שמתחרים או נמדדים בתרגיל! ההבדל מבחינת שיפור בכח ו/או עלייה במסת השריר בין שובר מקביל ל"רק" מקביל הוא הרבה יותר קטן ממה שנוטים לחשוב.

... היחידים ש*חייבים* לשבור מקביל הם אלו שמתחרים או נמדדים בתרגיל! ההבדל מבחינת שיפור בכח ו/או עלייה במסת השריר בין שובר מקביל ל"רק" מקביל הוא הרבה יותר קטן ממה שנוטים לחשוב
ההסבר של ריפטו (שמופיע בקישור למאמר ב"קילוגרם" שהביא הברבור) טוען בעצם שכולנו חייבים לשבור מקביל כי זה מה ששומר על ה- ACL מלהיקרע, כי משיכת ההאמסטרינגז (את מפרק הברך אחורה) מאזנת את משיכת החיבור המרוחק של הקוואדס (את מפרק הברך "קדימה") (נדמה לי שיש לו עוד סיבות אבל אמ;לק).

ההסבר של ריפטו (שמופיע בקישור למאמר ב"קילוגרם" שהביא הברבור) טוען בעצם שכולנו חייבים לשבור מקביל כי זה מה ששומר על ה- ACL מלהיקרע, כי משיכת ההאמסטרינגז (את מפרק הברך אחורה) מאזנת את משיכת החיבור המרוחק של הקוואדס (את מפרק הברך "קדימה") (נדמה לי שיש לו עוד סיבות אבל אמ;לק).
מה שכתבת כרגע, לא סותר את מה שכתבתי.

תשים לב שריפטו מדבר לאוכלוסיה ש*יכולה* פיזית ואנטומית לבצע את התרגיל לעומק אך בוחרת שלא לעשות זאת ומסביר מדוע לדעתו לשבור מקביל פחות "מסוכן" לברך בהשוואה לבלימת התנועה לפני ההגעה לתחתית. הוא ורבים אחרים בדיונים מהסוג הזה, לא מתייחסים לאוכלוסיה שאנטומית אינה יכולה לשבור מקביל בסקוואט.

התייחסתי לזה:

חשוב: במקרים מסוימים טווח תנועה חלקי בסקוואט יהיה מועיל מאד. לדוגמא רבע סקוואט בהקשר של ביצועים אתלטיים, עצירה או ביצוע בטווחי תנועה חלקיים שונים לחיזוק טווחים ספציפיים ועוד..

זה כמובן קשקוש. אין לזה שום תרומה לשום ביצוע אתלטי ואלה שעובדים ככה וחושבים שהביצועים שלהם זה נגזרת של העבודה העקומה הזאת מפגינים חוסר ידע משווע בנושא. טווחי תנועה חלקיים בסקוואט מפספסים את המטרה שלשמה התרגיל נועד: שיפור כל המערכת כמקשה אחת. ככה הגוף עובד. זה למה סקוואט עדיף על פשיטת ברכיים. אני בשוק שאני אשכרה צריך להסביר את זה.

נ.ב ואלה "שאנטומית" לא יכולים לבצע את התרגיל (= לשבור מקביל). נו, זה בדרך כלל חבר'ה שלא לימדו אותם לעשות את זה כמו שצריך. וגם אם יש להם בעיה, לעשות סקוואט חלקי ולסכן את הברכיים זה בטח לא חלופה ראויה. עדיף כבר לג פרס.

ומי אמר שלג פרס בטוח יותר לגב?
יצא לי לפגוש אנשים שלג פרס היה טריגר לפריצת/בלט דיסק, אני לא טוען שזה הגורם היחידי אבל אם מבוצע לא נכון התרגיל מהווה סיכון לא פחות מסקוואט.
ולדעתי אפילו יותר מסוכן בגלל חוסר מודעות וגב רפוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית