הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת דם בזמן צבא

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
טוב, אז אני חייל ומהניסיון שלי הצבא לא ממהר לשים כסף על הרפואה של החיילים שלו.
איזה בדיקות סביר שאקבל, מה לבקש ואיך, והאם למישהו יש ניסיון או נימוקים לרופא(עייפות? בעיות בתפקוד המיני אולי?) אשמח לשמוע.
אין סיבה שאחשוש מטסט נמוך, או משהו בסגנון, הכל אצלי תקין ואני בריא, אבל אני רוצה לעשות איזו בדיקה שיגרתית(כי תכלס לא עשיתי מעולם) והבנתי שחשוב.

• פותח/ת השרשור
אני לא כל כך מבים בזה, אבל אני רוצה לבדוק את מה שלדעתכם רלוונטי לבדוק, הבנתי שיש אנשים שבודקים גם פרופיל הורמונלי(הכוונה טסט וכאלה נכון?)

בכללי חשוב לדעת אפה אתה עומד מפחינת הורמונים לתוצאות טובות אבל בגדול עם אתה בן אדם בריא והכל תקין אצלך לא אמורה להיות בעיה אלה עם כן השתמשת בחומרים שגורמים לחריגה הבנתי אפשרי בצבא

בדיקות דם כלליות (לא פרופיל הורמונלי) אפשר לבקש בלי שום בעיה, כמעט תמיד יענו לך בחיוב
זה ייתן לך תמונה כללית של המצב שלך

אם אתה בריא באופן כללי, הבקשה שלך מאוד תלויה על איזה רופא צבאי אתה "נופל"
אני יכול להגיד לך שביחידה האחרונה ששירתתי בה, רופאת הבסיס, שגם אחראית על אנשי קבע, פשוט פסלה ב-99% מהמקרים ביצוע בדיקות דם למי שבריא באופן כללי. סתם ככה. כמובן והוגשו קבילות ובסוף זה נפתר ושונה. אבל עד אז, הרבה אנשי קבע סורבו ללא סיבה.

• פותח/ת השרשור
אז בדיקות כלליות במה יוכלו לתרום? כולסטרול(אם רלוונטי, או לא, גם לא כל כך הצלחתי להבין בפורום..), סוכר בדם? ויטמינים?
ומבחינת פרופיל הורמונלי, אפשרי?

• פותח/ת השרשור
מה הסיבה שיכולה להיות? והאם זה משהו שיכול להשפיע על המשך השירות שלי/להירשם באיזה תיק רפואי עלי?

למזלי אני משרת במרפאה אז אני יכול לעשות באופן די חופשי.
בגדול, הכי טוב זה לומר שעברת לתזונה צמחונית ואתה מרגיש עייפות, ושפעם לקחת תוספי ברזל ואתה רוצה לדעת מה קורה עם זה היום.
יזכה אותך בספירת דם, ברזל, פריטין, tsh, ועוד כמה מעניינות.
פרופיל שומנים קל לקבל אם תגיד שאבא שלך לקה בהתקף לב, ואתה לחוץ מזה ורוצה לוודא שהכל בסדר.

או, אם יש לך בדיקות ישנות לא תקינות, פשוט להביא אותן ולומר שהרופא המליץ לך מעקב לפני הגיוס.

• פותח/ת השרשור
מה הבדיקות הללו יוכלו להגיד לי? יש משהו שכדי להתעקש עליו? אני פשוט רוצה לדעת ולהבין כדי שלא אגיע לרופא ולא אדע על מה להתעקש ואיך לנמק. בעיקרון זו בדיקת דם כללית ופרופיל שומנים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית