הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צבא

• פותח/ת השרשור יהב2
  • פורסם בתאריך
י

יהב2

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
טוב אז היה לי צו ראשון השבוע
קיבלתי פרופיל 97 ודפר 90, קב''א עוד לא יודע.
אני לא יודע כלום על הצבא ואני צריך הכוונות מה לעשות למה לכוון וכו.. בעיקר תפקידים שיכולים לעזור לי לאזרחות.
😃

יתכן גם קב"א 54 עם דפ"ר 90.
בכל מקרה זה לא כזה משנה, כי גם ככה השאלה שלך מטומטמת מרוב שהיא כללית, לאף אחד אין מושג מה השאיפות שלך בנוגע לשירות ולאזרחת, מה המשמעות של "יעזור לי לאזרחות" בשבילך, איפה אמרת בצו שתעדיף לשרת, נתונים נוספים שיכולים להשפיע (מקצועות בגרות, קומבינות מבפנים), איזה זימונים תקבל (יש זימונים שמדלגים מחזור/שנתון).

• פותח/ת השרשור
יתכן גם קב"א 54 עם דפ"ר 90.
בכל מקרה זה לא כזה משנה, כי גם ככה השאלה שלך מטומטמת מרוב שהיא כללית, לאף אחד אין מושג מה השאיפות שלך בנוגע לשירות ולאזרחת, מה המשמעות של "יעזור לי לאזרחות" בשבילך, איפה אמרת בצו שתעדיף לשרת, נתונים נוספים שיכולים להשפיע (מקצועות בגרות, קומבינות מבפנים), איזה זימונים תקבל (יש זימונים שמדלגים מחזור/שנתון).
השאלה כללית כי אני צריך תשובה כללית, אני באמת יודע 0 על הצבא ואני רוצה לצאת מהצבא עם משהו שיעזור לי ולא אני אעזור לצבא יותר כמו הקרביים שבסופו של דבר משתחררים עם ההרגשה שהם עשו שירות משמעותי ומה הלאה?
השאיפות זה שכשאני יצא מהצבא אני לא יתחיל מ0 (למשל אח שלי יצא מהצבא להתחיל לעבוד בתחום המחשבים)

אתה חושב עקום לגמרי.
אתה לא צריך לחפש נטו משהו שיקדם אותך באזרחות, כי בסוף תלך למקצוע שלא מעניין אותך(סתם דוגמה, מחשבים), תחתום קבע, תזרום ומפה לשם תעשה עבודה שאתה לא אוהב ותקוע בה בגיל 30. לא הכל זה להתקדם באזרחות והחיים הם לא מירוץ, מי שבגישה כזו לא נהנה לרגע.
בכל מקרה, לא רוצה להתיפייף, אבל המטרה העיקרית שלך בצבא ממש לא צריכה לעשות משהו שיעזור לך באזרחות.
אנשים הולכים לקרבי כי הם רוצים להגן על המדינה שהם גדלו בה, מה גם, שהרבה דברים יתרמו לך לאזרחות בצורה עקיפה ולא ישירה.

• פותח/ת השרשור
אתה חושב עקום לגמרי.
אתה לא צריך לחפש נטו משהו שיקדם אותך באזרחות, כי בסוף תלך למקצוע שלא מעניין אותך(סתם דוגמה, מחשבים), תחתום קבע, תזרום ומפה לשם תעשה עבודה שאתה לא אוהב ותקוע בה בגיל 30. לא הכל זה להתקדם באזרחות והחיים הם לא מירוץ, מי שבגישה כזו לא נהנה לרגע.
בכל מקרה, לא רוצה להתיפייף, אבל המטרה העיקרית שלך בצבא ממש לא צריכה לעשות משהו שיעזור לך באזרחות.
אנשים הולכים לקרבי כי הם רוצים להגן על המדינה שהם גדלו בה, מה גם, שהרבה דברים יתרמו לך לאזרחות בצורה עקיפה ולא ישירה.
אני פחות מעדיף קרבי, זה לא שאני לא רוצה קרבי בשום צורה אני כן נמשך לזה ברמה מסוימת אבל גם מה שאמרתי וגם מדינה שמפקירה חיילים כמו את אלאור עזריה, אני לא רוצה להתגייס לשירותיה כלוחם

אני פחות מעדיף קרבי, זה לא שאני לא רוצה קרבי בשום צורה אני כן נמשך לזה ברמה מסוימת אבל גם מה שאמרתי וגם מדינה שמפקירה חיילים כמו את אלאור עזריה, אני לא רוצה להתגייס לשירותיה כלוחם
מזל שיש לך עכשיו תירוץ לא להיות קרבי

בכל מקרה אם אתה מחפש מקום שיעזור לך באזרחות זה בעיקר יחידות טכנולוגיות במודיעין. אבל בשביל להגיע לתפקיד טוב אתה צריך ידע במחשבים. רק בראיונות תשתדל לא להגיד את ״הסיבה״ שבגללה לא רצית קרבי או שאתה מחפש תפקיד שיעזור באזרחות. יבעטו אותך משם מהר מאוד

השאלה כללית כי אני צריך תשובה כללית, אני באמת יודע 0 על הצבא ואני רוצה לצאת מהצבא עם משהו שיעזור לי ולא אני אעזור לצבא יותר כמו הקרביים שבסופו של דבר משתחררים עם ההרגשה שהם עשו שירות משמעותי ומה הלאה?
השאיפות זה שכשאני יצא מהצבא אני לא יתחיל מ0 (למשל אח שלי יצא מהצבא להתחיל לעבוד בתחום המחשבים)
גם אני התחלתי "מאפס" אחרי הצבא, אז מה?

להשיג ג'וב כזה זה בדיוק ההגדרה של גאון.
מקומבן מהמילה קב"ן 😛
מפקירה חיילים ? איזה מן חייל יורה בבן אדם גוסס על הרצפה , אחרי שהגיע אחרי רבע שעה לאירוע ? ועוד אחרי זה מצדיק את עצמו במקום להראות שהוא מבין שהוא טעה וכנראה לא היה קורה לו יותר מדי

נכון, צבא במדינה דמוקרטית לא אמור לעשות כלום לחיילים שלו, הם הרי קדושים, שיירו במי שבא להם, כמה שבא להם ומתי שבא להם.
חוקים ונהלים? מי המציא את השטות הזו, תביאו אותו אלי אני אדפוק לו כדור בראש.

אל תמציא דברים, אם אתה לא רוצה להיות קרבי מסיבות מסוימות, זה בסדר, אבל אל תדבר שטויות.
תפקידים שיעזרו מאוד באזרחות הם תפקידי מחשבים, טיס ועתודה. רוב תפקידי המחשבים הם לאנשים בעלי פרופיל עורפי בלבד (לפעמים מתקבלות בקשות חריג), מלבד מסלול גאמ"א סייבר (שבשבילו חובה ללמוד לפחות 5 יח"ל מחשבים).
אם אתה לא מתחבר לתחום המחשבים, זה מטומטם לנסות לקבל תפקיד כזה בצבא ואז לעבוד במשהו שבכלל לא מעניין אותך.

מלבד מסלול גאמ"א סייבר (שבשבילו חובה ללמוד לפחות 5 יח"ל מחשבים).
מניסיון של המיונים לשם , צריך הרבה מעבר ל5 יחל מחשבים
אין אחד שהיה איתי בראיונות ולא היה מתעסק בתכנות בזמנו הפנוי וכמובן מי שהתקבל בסופו של דבר והיה עם פרופיל קרבי כנראה היה יחסית עילוי בתחום (בטח אחד שמתעסק בזה מאיזה כיתה ד ) אבל יש מצב שעכשיו יותר קל להתקבל מלפני 3 שנים כי יש לזה יותר תקנים...
יש גם כמה מסלולים מעניינים במיונים לשחקים

איי צבא.. אם אין לך היסטוריה צבאית במשפחה לא תצליח להבין ולכוון לשום מקום טוב כמלשב
גם אני עם 56 90 הייתי בתפקידים זבל.. סבלתי הרבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית