הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים באיזור הכתף/יד.. מסקוואט?

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם.
אני נמצא בתוכנית כוח, עושה הרבה לאו באר סקוואט, ולאחרונה תמיד שאני מסיים סט של סקוואט יש לי כאבים באיזור הכתף/השריר הקדמי של היד, רק ביד אחת, לא יודע בדיוק לתאר מיקום ספציפי זה כולל כזה..
זה התחיל ממתי שהמשקלים נהיו כבדים יותר, במשקלים הקלים לא הרגשתי את זה.
עכשיו אף פעם לא חשבתי שאם משהו יכאב או ייפצע בסקוואט זה יהיה היד כי בתכלס היא בכלל לא עובדת בתרגיל הזה, ומבחינת טכניקת הידיים והאחיזה אני יודע איך מחזיקים את המוט(ראיתי הרבה סרטונים), וגם זה קורה רק ביד אחת ולא בשניהם, אז לא נראה לי שזה שהבעיה..
משהו מכיר את התופעה?

תודה למי שיעזור ! 😃

נערך לאחרונה:
לדעתי יש לך חוסר גמישות באחת הכתפיים וזה מאלץ אותך ליצור איזושהי תנועת פיצוי שכואבת
תעבוד על גמישות של הכתפיים, ולוודא שטווח התנועה שלהן זהה
לעקוב יהיה קשה לעשות את זה לבד, אז לך לביקור אצל פיזיותרפיסט, שידע להגיד אם יש לך בעיה או לא

המוט לא יושב טוב -> הגב לא תומך במוט ולכן אתה מפעיל כוח (לא בהכרח במודה) מהכתפיים כדי לתמוך במוט.
תדאג לכיווץ טוב של הגב ובעיקר מרפקים למעלה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי יש לך חוסר גמישות באחת הכתפיים וזה מאלץ אותך ליצור איזושהי תנועת פיצוי שכואבת
תעבוד על גמישות של הכתפיים, ולוודא שטווח התנועה שלהן זהה
לעקוב יהיה קשה לעשות את זה לבד, אז לך לביקור אצל פיזיותרפיסט, שידע להגיד אם יש לך בעיה או לא
מה אפשר לעשות לגבי הגמישות בכתפיים?

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה, אנסה ליישם. משהו קטן שאני שם לב אליו בכל מיני סרטונים על הסקוואט - אני רואה שמתי שהם שמים את הידיים על המוט, האגודל לא עוטף את המוט, אלא הוא מעליו (ראיתי גם סרטונים של אחרים שעושים את זה עם האגודל עטוף ברגיל).
אני עושה בכללי עם אגודל עטוף, אך בכל מקרה ניסיתי להרים את המוט עם האגודל מלמעלה אולי זה הבעיה, ואיפשהו זה באמת גורם למפרק היד להיות ישר ויותר "יושב טוב" אבל אני מרגיש כאילו המוט עצמו בידיים לא מוחזק טוב, כאילו זה יכול ליפול לי מהיד, שהאגודל עטוף זה מרגיש יותר בטוח..
זה משנה עניין האגודל?

תיאורטית זה יותר בטוח שהאגודל עוטף, בפועל אני לא חושב שאי פעם זה יצר בעיה אגודל מעל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית