הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחזור להתאמן כרגע או שלא? שבר בזרת

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
שיחקתי כדורגל לפני 5 שבועות שהיה קור וכו'... הייתי שוער כי טיפה התעייפתי ( קצת עצלן אחרי כמה דקות ).
קיבלתי פעמיים בעיטה לאותו אזור - לאצבע הזרת.
הלכתי לטרם , אמרו שיש לי שבר קטנטן , אבל ממש קטן.
עכשיו , החדר כושר חשבתי אני אוכל לחזור תוך שבועיים~שלוש.
אני שם לב שעדיין יש כאבים.. למרות שבחיי היומיום זה לא כזה מפריע , אבל נגיד אני מרים משהו וזה מעמיס על הזרת , זה כואב , נגיד אני נוגע בעצם של הזרת זה כואב.
אני רוצה לחזור להתאמן אבל אני לא רוצה להחמיר או שהעצם לא תתאחה בצורה טובה.
מה לדעתכם כדאי לי לעשות? לקרוא לאורטופד לבדוק לא בא בחשבון כי התור הבא רק בעוד חודש וחצי ואני חושב שעד אז זה יעבור לי...
ומה שהכי מבאס זה שהייתי במסה ועד שהתחלתי לראות שינויים גם במשקלים וגם פחות או יותר בגוף.

כל מאמץ עם היד ימנע איחוי אופטימלי. מעבר לזה, חומרת השבר יכולה לגדול לכדי שבר מלא. במידה והעצם לא התאחתה בצורה נכונה ויש צורך לתקן, האופציה היחידה הינה ניתוחית.

קבע תור לאורטופד על מנת לראות אם העצם התאחתה בצורה נכונה, עד אז, אל תפעיל את היד.

היי.
בכל שבר ,גם הקטן ביותר , חשוב לבחון את מיקום קו השבר(קרוב למפרק ?קרוב לנקודת אחז שרירית?) , סוג השבר(עם תזוזה או בלי) וגם אזור (אם זה בזרת אז האם זה בצד הדומיננטי או לא) .
חובה להגיע לאורתופד ע"מ להבין ולקבל את כל התשובות לשאלות שהעליתי !!
לרוב שברים מסוג זה יטופלו בטיפול שמרני ( גיבוס או מנוחה) אבל דרושה מנוחה מעומס על אזור השבר לפחות לשישה שבועות, שהוא זמן ההחלמה המינמאלי .
מנוחה מעומסים אינה אומרת שאתה חייב להפסיק להתאמן ולהזיז את היד לגמרי אלא ההפך חשוב להניע את האזור(תלוי במיקום השבר).
שורה תחתונה - במצב כזה אפשר להמשיך להתאמן רק להוריד עומסים מהזרת, לוותר קצת על דמבלים או תרגילים הדורשים גריפ מלא. לחבוש את המקום ולעבוד "מסביב".

• פותח/ת השרשור
היי.
בכל שבר ,גם הקטן ביותר , חשוב לבחון את מיקום קו השבר(קרוב למפרק ?קרוב לנקודת אחז שרירית?) , סוג השבר(עם תזוזה או בלי) וגם אזור (אם זה בזרת אז האם זה בצד הדומיננטי או לא) .
חובה להגיע לאורתופד ע"מ להבין ולקבל את כל התשובות לשאלות שהעליתי !!
לרוב שברים מסוג זה יטופלו בטיפול שמרני ( גיבוס או מנוחה) אבל דרושה מנוחה מעומס על אזור השבר לפחות לשישה שבועות, שהוא זמן ההחלמה המינמאלי .
מנוחה מעומסים אינה אומרת שאתה חייב להפסיק להתאמן ולהזיז את היד לגמרי אלא ההפך חשוב להניע את האזור(תלוי במיקום השבר).
שורה תחתונה - במצב כזה אפשר להמשיך להתאמן רק להוריד עומסים מהזרת, לוותר קצת על דמבלים או תרגילים הדורשים גריפ מלא. לחבוש את המקום ולעבוד "מסביב".
אהה כן ברור , באמת דווקא אחרי 6 שבועות התחלתי להתאמן שוב ( חודש וחצי ).
עכשיו כבר לא מפריע לי , אבל בדדליפט זה מפריע לי בזרת...
הכאבים זה , נכון יש תפסים של הזרת? יש 3 ( בחיבור בין הכף יד לזרת , קצת למעלה ועוד אחד קצת למעלה ) , אז בקו ה-2 ( לא יודע מה השם ).
ואורטופד זה בעיה בשבילי , לוקח חודשים עד שיש תור , בגלל זה גם פניתי לפה.

במקרים של טראומה בלי הכרות אישית עם המקרה והתיק הרפואי אמנע מלתת המלצות כלשהן.
אם זה בתרגיל ספציפי תמיד אפשר לעשות התאמות , אם זה כל הזמן צריך התייחסות רפואית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית