הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות לגבי בניית תפריט

דני המלך

משתמש מתחיל
173
7
נק' מוניטין:
-34
173
7
אז ככה,

אני לא מתאמן מתחיל ורוב חייב הכינו לי תפריטים כל מיני מאמנים שסמכתי עליהם שהם מהתחום של התחרויות פלוס התחריתי בעבר.

רוב המאמנים שאני מכיר הולכים לפי גישה של פחמימות, חלבונים וקצת שומן.

כאן קראתי את המאמרים לחיטוב ועלייה במסה, לא הבנתי למי הם מותאמים? לכלל האוכלוסייה? אם כן אז כמה שאלות חשובות, וסורי שזה נשמע מאוד בסיסי בשאלות אבל יש לי ידע נרחב אך אני רוצה לסגור את הפינה של בניית תפריט אחד ולתמיד:

1. ירקות בדר"כ ירוקים לא הייתי מחשיב אף פעם בתפריט... אתם מחשבים? למה זה קריטי? אותו דבר לגבי למשל חלבון מהירקות או מהאורז, זה לא חלבון כמו מהבשר וכדומה, האם אתם מחשבים? מה דעתכם?

2. מוצרי חלב, האם יש בעיה עם צריכה מוגברת של מוצרי חלב, כמו קוטג'ים, יוגורט?

3. האם חלבון מהצומח טוב , לא טוב? לא אידאלי לפיתוח גוף?

4. לפי מה אתם קובעים במאמרים שאימון משקולות זה 120 קל' ואימון אירובי זה 320 קל'?

5. לפי מה נקבע שצריך לצרוך 0.8 כפול משקל גוף שומן?

בכללי לפי הניסיון שהיה לי הרבה בילדרים היו לא מחשבים את הירקות הירוקים, לא את הפחמימות שיש קצת בהם, לא את הפחמימות שיש קצת בגבינות, כי אלו פחמימות ריקות, או שזה סתם מיתוס וצריך לחשב את הכל?
מצד אחד זה קצת לרדת לדקויות ממש בכל מזון לעומת לקבוע X פחמימה X חלבון X שומן אבל מצד שני זה נשמע הכי הגיוני...

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

אז ככה,

אני לא מתאמן מתחיל ורוב חייב הכינו לי תפריטים כל מיני מאמנים שסמכתי עליהם שהם מהתחום של התחרויות פלוס התחריתי בעבר.

רוב המאמנים שאני מכיר הולכים לפי גישה של פחמימות, חלבונים וקצת שומן.

כאן קראתי את המאמרים לחיטוב ועלייה במסה, לא הבנתי למי הם מותאמים? לכלל האוכלוסייה? אם כן אז כמה שאלות חשובות, וסורי שזה נשמע מאוד בסיסי בשאלות אבל יש לי ידע נרחב אך אני רוצה לסגור את הפינה של בניית תפריט אחד ולתמיד:

1. ירקות בדר"כ ירוקים לא הייתי מחשיב אף פעם בתפריט... אתם מחשבים? למה זה קריטי? אותו דבר לגבי למשל חלבון מהירקות או מהאורז, זה לא חלבון כמו מהבשר וכדומה, האם אתם מחשבים? מה דעתכם?

2. מוצרי חלב, האם יש בעיה עם צריכה מוגברת של מוצרי חלב, כמו קוטג'ים, יוגורט?

3. האם חלבון מהצומח טוב , לא טוב? לא אידאלי לפיתוח גוף?

4. לפי מה אתם קובעים במאמרים שאימון משקולות זה 120 קל' ואימון אירובי זה 320 קל'?

5. לפי מה נקבע שצריך לצרוך 0.8 כפול משקל גוף שומן?

בכללי לפי הניסיון שהיה לי הרבה בילדרים היו לא מחשבים את הירקות הירוקים, לא את הפחמימות שיש קצת בהם, לא את הפחמימות שיש קצת בגבינות, כי אלו פחמימות ריקות, או שזה סתם מיתוס וצריך לחשב את הכל?
מצד אחד זה קצת לרדת לדקויות ממש בכל מזון לעומת לקבוע X פחמימה X חלבון X שומן אבל מצד שני זה נשמע הכי הגיוני...

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
1) חלבון זה חלבון וקלוריות אלו קלוריות, יש ירקות מסוימים שבאמת מיותר לספור את הקלוריות מהם כי זה זניח, בעיקר במקרה של עלים למיניהם.
כל עוד אתה לא צמחוני/טבעוני אז בכל מקרה אתה תשיג מספיק חלבון "מלא" ואין שום בעיה לספור גם את החלבון ה"פחות מלא".

2) יש המון זרמים בתזונה שמתנגדים לצריכת מוצרי חלב לא רק מסיבות מוסריות אלא גם בריאותיות, אישית אני חושב שאפשר לצרוך את זה במידה כמעט כמו כל דבר אחר, אתה תמיד יכול לנסות לצרוך הרבה, לראות איך אתה מרגיש עם זה ולעשות את השיקולים שלך אם זה טוב או רע לך.

3) חלבון מהצומח נחשב נחות יותר כי הוא לא חלבון "מלא", אישית אני חושב שזה טיפה חרטא, יש גם בחלבון מהצומח את כל חומצות האמינו החיוניות פשוט חלקן נמצאות בכמות נמוכה בעוד שבמוצרים מן החי הכמויות יותר מאוזנות, אם אתה בכל מקרה מעמיס כמויות של חלבונים אתה תשיג את הכמות הנחוצה לך מכל החומצות אבל ליתר ביטחון אתה יכול לנקוט בגישה של השלמת החלבון לחלבון מלא, שילוב של דגנים וקטניות למשל.
בכל מקרה יש מפתחי גוף, PL וספורטאים בכלל שהם צמחונים/טבעונים ומגיעים להישגים ושיאים.

4) לא יודע לפי מה הם קבעו, אני מניח שלפי מחשבונים לשריפת קלוריות ובכל מקרה זה משהו שמשתנה בין אדם לאדם וזו כנראה היתה הערכה כללית, חפש בגוגל ותמצא את המחשבונים הרלוונטיים.

5) כנראה לפי הדרישות המינימליות של שומן עבור תפקוד בסיסי של הגוף.

פעם אחרונה שבדקתי הגוף עוד ידע לעכל לקטוז(פחמימות בגבינה), חלבונים שיש בדגנים וקטניות ופחממות/חלבונים שיש בירקות.
נשמע כאילו לבילדרים שאתה מדבר איתם נפלה איזו פלטה על הראש או שיש להם OCD קשה שדורש התיחסות של איש מקצוע.
ובכלל למה להקשיב לבילדרים? לך לדיאטנית ספורט.

Back
למעלה תחתית