הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Heavy Metal

Heavy Metal

בעזהי"ת

מקבילים ע"ש אליהו

מה זה?

מדוע אתם חייבים לבצע זר'צר סקוואט. חייבים כתבתי כמובן בשביל הפרובוקציה. הדבר היחידי שכל אחד חייב הוא כמובן להעביר לי ייפוי כוח נוטריוני על כל נכסיו בהווה ובעתיד - אבל מעבר לזאת אין חובה נוספת.

TheTzadik: מדוע אתם חייבים לבצע Zercher סקוואט.

• פותח/ת השרשור
גיאצ'ו עדכן/ה את הלוג ״Heavy Metal״:

עדכון לוג: 27/02/17

שבוע 1, יום 2 - דד שביעיות

לא יכולתי להתאמן אתמול (אשתי הטילה ווטו) ואני לא בטוח אם השבוע אצטרך לוותר על אימון אחד, או לחילופין לדחוס משהו ביום שישי אחרי הספונג'ה. נראה מה יהיה.

דדליפט: 170, 3 סטים של 7, בסוף היה קצת קשה. הכל עם חגורה. 5 קילו יותר מהסבב הקודם. ממש הקפדתי על טכניקה וסוף סוף הגב לא כאב.

אשתי פינקה עם טיפול בילדים אז האימון היה יותר ארוך עם יותר מנוחה מכרגיל.

פרס 5x5: עם חגורה, 80 ק"ג, הכל עלה למרות שבשני הסטים האחרונים היה כנראה קצת, טיפה, ברכיים. כמעט PR... אבל עדיין לא התקרבתי כל כך ל- 5x5 עם המשקל הזה אז בהחלט התקדמות.

עזר:

LTE עם 39 ק"ג: 11, 12, 12.
בייספס עם המוט (עליה קלה במשקל. טוב).

סה"כ הבדל נורא גדול לטובה כשיש מספיק מנוחה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג מבוגרים - שבוע 11

עיקרי הפרק:

1. התקדמות ליניארית בדד - לא כולל המבוגרות יותר שדי נתקעו נכון לעכשיו.
  2. עדיין עבודה על הסקוואט בלי משקל.
  3. איבון מגיעה ומפתיעה.

דד:

בכללי, כיוון שכולם התחזקו והמשקלים מתחילים להיות משמעותיים פיזית בשבילם, עבדנו חזק על טכניקה. התוצאה היתה עבודה על יותר שרירים, וכמובן שהיה יותר קשה. כנראה שהמבוגרות-יותר הגיבו לזה לא טוב וזה די השבית אותן. לצעירים יותר זה עזר ונראה לי שהם די נהנו מהאתגר.

סקציית המבוגרות-יותר:
שרה הגיעה חלשה, הרימה פחות מלפני שבועיים (9.2 קילו) לפחות חזרות (1x3) ולא רצתה להמשיך.
רייני הרימה הרבה פחות (9.2 במקום 16.7). מדאיג אבל לא נוותר.

שאר החבר'ה:
דינה משכה 31.7 (5 קילו יותר משבוע שעבר), 1x5.
מנשה הנסיך משך 39.2 (5 קילו יותר משבוע שעבר), רק 1x4 - למרות הכנה טובה לפני ההרמה, בזמן ההרמה חזר לכופף את הגב, העיקר להרים את המשקל (כמו בגיל 18. צריך לזכור ששטויות זה דבר שמעל הגיל). לא נתתי לא לסיים את הסט כי פשוט שמעתי את הגב שלו לוחש לי "תציל אותי".
איבון הפתיעה והגיעה, ובאימון הדד הראשון שלה אי פעם (= היום) משכה 19.2 קילו 1x3 בתור סט עבודה.

סקוואט:

לא נשאר הרבה זמן וכח לסקוואט לצערי. כולם עשו 2x5 חוץ משרה ורייני שעשו פחות, וירדו רק מעט.
מנשה ודינה ירדו, לראשונה, לסקוואט עמוק בלי שום כסא או תמיכה באופק.
איבון, שנאבקה בפעם הקודמת לקום מכיסא רגיל בלי הליכון, התיישבה על השרפרף שלי וקמה לבד, 2x5. אגדה.

חדשות:

המכולה עם הציוד החדש כבר בארץ. נקווה שזה כבר קרוב.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 01/03/17

שבוע 1, יום 3
חמישיות
(לפחות היה אמור להיות)
עם חגורה ונעליים
באמצע יום עבודה...

סקוואט: 160 - 5, 5, 4 (הפיצפונת נכנסה בוכה באמצע הסט האחרון, צעקתי עליה לא להתקרב - היא כמובן רק ציחקקה, לא כל כך מתרשמת ממני זאת - אבל יצאתי מריכוז, והחזרה האחרונה הפסיקה להראות אפשרית).

בנץ': 110 - 4; 107.5 - 5, 4. כנראה PR, בכל אופן התקדמות. שיפרתי טכניקה.

עזר:

RDL 100 kg: 3x6
Seated Press 60 kg: 9,8,4.5

הגיגים:

בסקוואט, עכשיו אני קרוב לרמה של בערך 10 חודשים אחורה (יותר מאוחר הגיע כבר, באימון חמישיות, לסט של 180 ואחריו של 175). יש מצב שזה כבר מעבר להתאוששות מפציעה או לשיפור טכניקה - אני ממש תוהה אם כל עבודת העזר שהוספתי מאז התחרות בכלל מועילה, או שזה יותר ממה שאני, בתור "זקן מתחיל", יכול להתאושש ממנו. האם התאהבתי בתרגילים שלא מקדמים אותי? אשמח לתובנות של אחרים בעניין הזה. לפני התחרות לא השתמשתי בתרגילי עזר בכלל לסקוואט ולדד.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 03/03/17

שבוע 2, יום 1
שביעיות/שמיניות
אימון בליץ (~ שעה) - יום שישי לפני שהילדים יוצאים מהגנים.

סקוואט - 145, 3 סטים של 7. אחרון @9. עלייה קטנטנה מסבב קודם (אותו משקל, אבל אז לא השלמתי בו 3 סטים).

בנץ' - 97.5, 3 סטים של 8. היה עוד בטנק, אבל צריך לקחת את הילדים מהגנים ויש גם ספונג'ה על הראש. וכן זה PR (PR של בנות).

עזר:

ללא. לא היה זמן, וזה גם לקח מהדיון בפורום על הנושא (תודה חברים).

הגיגים:

הייתי די גמור לפני, שני קפה עזרו.
הסקוואט הרגיש קל מהרגיל. עדיין פער של כמה חודשים ממה שכבר היה. מקווה להתקדם בו יותר מהר עכשיו, אבל זוכר לא לרוץ.
תוהה האם רמשטיין זה בגדר שימוש בעודף ממריצים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 05/03/17

שבוע 2, יום 2 - DL חמישיות
נעליים וחגורה בהכל

DL: 180, 3x5
לא היה רע, לא היה קשה מדי, ניסיתי להקפיד על טכניקה. 5 ק"ג יותר מסבב קודם - יש תקווה.

OHP 5x5: 82.5, 5x5
בערך 8 דק' המתנה בין סטים. טכניקה לא מושלמת בכלל אבל יש מצב שזה PR.

עזר:
2 סטים LTE (מנסה לא לשפוך לאגרים)
בייספס

הגיגים:
האימון בשישי ללא תרגילי עזר הוציא אותי גם לא-מפורק (לא זוכר את ההרגשה הזו הרבה זמן) וגם לא גמור בתחילת האימון הבא (היום). והפלא הוא שללא הדיסקוס על זה בפורום כנראה שלא היה יורד לי האסימון.

מנסה להיגמל מהגרמנים באמצעות חומרים מקומיים. לא משהו.

קרא את שאר עדכון הלוג...

מנסה להיגמל מהגרמנים באמצעות חומרים מקומיים.

מה הכוונה?

• פותח/ת השרשור
לא מכיר את האחרים כמעט בכלל (קריאטור קצת מוכר) אבל מתחייב לבדוק.

לא מכיר את האחרים כמעט בכלל (קריאטור קצת מוכר) אבל מתחייב לבדוק.
תבדוק 😃 אם אתה בקטע של גרמנים פחות כבדים ויותר מלודיים (אבל עדיין מטאל בועט) תנסה את Accept, Blind Guardian, Grave Digger. אני לא יודע אם אתה בקטע של מטאל בכללי, אמרת גרמנים אז אני פולט מה שאני יודע 😁
ובאמת אחלה פרס, גם דדליפט לא פראייר בכלל

• פותח/ת השרשור

אימון מבוגרים שבוע 12

כרגיל עד כה, דד עם משקל וסקוואט בלי.

השתתפות דלה היום - 4 מתאמנים בלבד. כל השאר מתאוששים ממחלות חורף, כאבי ברכיים, וכאבי גב, ולא במצב להתאמן.

שרה (91):
דד: 9.2 קילו לסט אחד של שתיים. חזרה פחות משבוע שעבר, וקילו ורבע פחות מלפני שבועיים. כאבי גב.
סקוואט: ירדה ממש למקביל, ועשתה עוד ועוד חזרות בצהלות שמחה. מי שלא ראה ושמע דבר כזה, הפסיד (והוא צריך לאמץ לו זקן ולהתחיל לאמן אותו).

בלהה (83): אחרי וירוס בשבוע שעבר.
דד: 16.7 קילו (2.5 פחות משבוע שעבר), 1x4 (אחד פחות משבוע שעבר).
סקוואט: ירדה מתחת למקביל, בלי כיסא (PR), ועשתה את זה 3x5. עוד אחת מוכנה להתחיל סקוואט עם משקל !

דינה (80):
דד 34.2 קילו 1x5. עליה של 2.5 קילו משבוע שעבר.
סקוואט: אחרי כמה חזרות גבוהות, מתחת למקביל בלי כסא 3x5.

מנשה (86):
דד: 41.7 קילו, 1x4. הפסיק לבד אחרי ארבע חזרות. שמר על גב ישר והרגיש טוב. עליה של 2.5 קילו משבוע שעבר.
סקוואט: מתחת למקביל בלי כסא 3x5.

אתגרים והגיגים:
  • מנשה אכן סבל מכאב גב אחרי האימון הקודם (הרים עם גב לא ישר לגמרי). יש חשיבות עצומה לטכניקה נכונה.
  • דינה מדווחת על הקלה משמעותית בשבועות האחרונים ברגל שכואבת לה כבר כמה שנים בעקבות DVT. אבל אני צריך לוודא איך זה טופל בזמנו ואם יש לזה משמעויות לגבי האימון שלנו.
  • כל נושא האימון שלנו קצת בסימן שאלה כי בעקבות בקשת הציוד שלי ההנהלה הזדעזעה מהעובדה שזקנים מרימים משקולות. זה הרי מסוכן, ומה יהיה, וכו'. נקווה שנצא מזה בטוב.

קרא את שאר עדכון הלוג...

מכובד מה שהם עושים וכמובן מה שאתה עושה איתם. תגיד, אתה לא עושה איתם דברים לפלג גוף עליון?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית