הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רגל אחת יותר קצרה מהשנייה

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
יש פה מישהו שמבין בנושא הזה?
בעיקרון חיפשתי את זה בכל מקום באינטרנט והבנתי שיש הבדל תפקודי ופונקציונלי.
עכשיו הבעיה שאני לא יודע איזה מהם שלי כי כשעשיתי צילום רנטגן (לעקמת) ראיתי שיש הבדל של פחות או יותר 2.5 סמ בין אגן אחד לשני.
עכשיו הבנתי שצריך למדוד את הרגליים אבל הבעיה שאין לי איך..
ראיתי את האתר הזה: Properly assessing leg length discrepancies
ועשיתי את המבחנים שמופיעים בו ובשני המבחנים האלה ( ספר על הברכיים במצב שכיבה ולראות אם יש זווית או שהספר ישר, ומציאת העצם של האגן בעמידה עם שני הרגליים צמודות ולראות אם יש הבדל בין האצבעות ואז להרחיב את הרגליים ולראות אם עדיין יש הבדל)
יצא לי שההבדל פוקציונאלי, ובנוסף למבחנים שרשומים שם צילמתי תמונה של הרגליים מהצד והם נראות שוות לגמרי ואין רגל שבולטת קדימה או אחורה.
ועוד משהו- כשאני שוכב ומיישר את הרגליים הם נראות שוות אבל כשאני יושב בצורה של " ישיבה ארוכה" ימין (שבה האגן גבוה) נראית יותר ארוכה.
מישהו מבין בנושא ויודע איך אני יכול לדעת בוודאות אם זה הבדל אמיתי או לא בלי מטר?
ואם זה הבדל לא אמיתי כירופרקט יכול לעזור בנושא? יש אפשרות לניתוח לקיצור הרגל במידה וההבדלים אמיתיים? והבנתי שרוב הפעמים נותנים מדרסים עם הגבהה- המדרסים האלה מאפשרים לי להיות פעיל באופן חופשי או שיש לי מגבלות מסוימות?
כעיקרון אין לי כאבים בכלל אבל אני חושב שזה בגלל שהשרירים בגב יחסית די חזקים.
יש לי תור לאורטופד מומחה עוד שבוע וחצי ואז אני יידע בוודאות מה קורה.
אם מישהו יודע ויוכל לעזור אני יודה לו מאוד כי כרגע אני גם הפסקתי להתאמן.
תודה מראש.

בהחלט כן, במידה ויש איזושהיא בעיה בביצוע התרגילים או כאב חשוב לבצע הסתכלות הרבה יותר נרחבת עד שנגיע לאורך רגליים.
לא מכיר מקרים שהורידו פרופיל בגלל עקמת קלה או אורך רגליים. יכול לבדוק אבל לא נשמע לי הגיוני לפסול בגלל זה

• פותח/ת השרשור
בהחלט כן, במידה ויש איזושהיא בעיה בביצוע התרגילים או כאב חשוב לבצע הסתכלות הרבה יותר נרחבת עד שנגיע לאורך רגליים.
לא מכיר מקרים שהורידו פרופיל בגלל עקמת קלה או אורך רגליים. יכול לבדוק אבל לא נשמע לי הגיוני לפסול בגלל זה
אוקיי תודה רבה על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית