ייעוץ קפיצה בחבל שקולה לריצה בעצימות בינונית ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
לא מתכוון לקפיצה בחבל כמו המקצוענים שעושים double unders , קפיצה מתונה בחבל בקצב אחיד לעומת ריצה בעצימות קלה\בינונית (9.5-10 קמ"ש).

נניח חצי שעה מכל אחד מהשניים (בחבל יהיו הפסקות לכמה שניות בכל פעם שהחבל ייתקע ברגליים).

פחות או יותר אותה הוצאה אנרגטית של הגוף.
מה שכן- יהיה לך הרבה יותר קשה לקפוץ בחבל חצי שעה מאשר לרוץ חצי שעה

• פותח/ת השרשור
פחות או יותר אותה הוצאה אנרגטית של הגוף.
מה שכן- יהיה לך הרבה יותר קשה לקפוץ בחבל חצי שעה מאשר לרוץ חצי שעה
קצת מנוגד לא? , קפיצה תהיה יותר קשה אבל הוצאה אנרגטית זהה בשני המקרים...

לדעתי חצי שעה קפיצה בחבל תשרוף קצת יותר קלוריות, אבל אלא אם אתה ממש מיומן אני לא רואה איך אתה קופץ 30 דקות בלי הפסקה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי חצי שעה קפיצה בחבל תשרוף קצת יותר קלוריות, אבל אלא אם אתה ממש מיומן אני לא רואה איך אתה קופץ 30 דקות בלי הפסקה.
ברור שתהיינה הפסקות אבל הפסקה תהיה גג 10 שניות, זה גם יגרום לסוג של אינטרוול לא?

ברור שתהיינה הפסקות אבל הפסקה תהיה גג 10 שניות, זה גם יגרום לסוג של אינטרוול לא?
10 שניות זה לא נחשב כהפסקה.
אם יש לך מד דופק תשווה דופק ממוצע או לפחות תספור דופק בסיום האימון

תגובה מצויינת ידידי, אם אכן האימון קשה יותר נשימתית, כך גם ההוצאה האנרגטית תגדל.

הנשימה היא פקטור אמיתי להוצאה אנרגטית (אני לא מדבר נשימה מאולצת)
ככל שעצימות האימון גבוהה יותר, כך יותר חמצן יומר לפחמן דו-חמצני בתהליך גלגול האנרגיה שמתרחש במיטוכונדריה וכך גם יהיה יותר קריטי להוציא אותו החוצה.

(אגב זו הדרך המדוייקת למדוד הוצאה אנרגטית באימון או במנוחה)

לשאלתך, אם אתה עובד בדופק דומה, זה אכן יהיה שקול מבחינת עבודה אירובית

קפיצה בחבל שורפת הרבה יותר קלוריות והרבה יותר קשה מכמה סיבות , קפיצה בחבל מערבת את רוב השרירים בגוף , אתה תראה שאחרי 5 דקות של קפיצה רצופה בחבל החזה הכתפיים והרגליים שלך יתחילו לשרוף , ככל שיותר שרירים מעורבים ככה אתה מוציא יותר אנרגיה , בגלל זה שחייה זה הספורט ששורף את מספר הקלוריות הגבוה ביותר , כי השחייה מכניסה לפעולה את כל השרירים הקיימים בגוף , ריצה עובדת יותר על סיבולת לב ריאה .

• פותח/ת השרשור
קפיצה בחבל שורפת הרבה יותר קלוריות והרבה יותר קשה מכמה סיבות , קפיצה בחבל מערבת את רוב השרירים בגוף , אתה תראה שאחרי 5 דקות של קפיצה רצופה בחבל החזה הכתפיים והרגליים שלך יתחילו לשרוף , ככל שיותר שרירים מעורבים ככה אתה מוציא יותר אנרגיה , בגלל זה שחייה זה הספורט ששורף את מספר הקלוריות הגבוה ביותר , כי השחייה מכניסה לפעולה את כל השרירים הקיימים בגוף , ריצה עובדת יותר על סיבולת לב ריאה .
קפיצה נכונה בחבל לא ממש מאמצת את הכתפיים, התנועה הסיבובית היא של כף היד ולא של כל הכתף

קפיצה נכונה בחבל לא ממש מאמצת את הכתפיים, התנועה הסיבובית היא של כף היד ולא של כל הכתף
למרות שהתנועה היא של כף היד הכתף תמיד תהיה מעורבת בקפיצה בחבל , ואני יודע את זה בוודאות.

• פותח/ת השרשור
למרות שהתנועה היא של כף היד הכתף תמיד תהיה מעורבת בקפיצה בחבל , ואני יודע את זה בוודאות.
גם הבטן מעורבת אז מה? ,מעורבות מינורית ולא משמעותית .
כתף לא יכולה להיות פעילה חצי שעה רצוף אם היא מעורבת בצורה משמעותית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית